www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

AVR assembler

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 28, 2005 10:59 pm    Naslov sporočila:  AVR assembler Odgovori s citatom

Živjo!

Zanima me kateri assembler naj uporabim za programiranje AVR mikrokontrolerjev?Katere uporabljate vi?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70821.79

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 28, 2005 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 28, 2005 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stvar je v tem da se v šoli učimo programirati v assemblerju, v c-ju pa ne znam programirati.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70821.79

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 28, 2005 11:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2005 12:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala. Sem našel kar sem hotel.
Nazaj na vrh
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2005 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej si tudi naslednjo stran, kjer so navodila, kako začeti v AVR asemblerju: http://www.avr-asm-tutorial.net
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2005 12:22 pm    Naslov sporočila:  Re: AVR assembler Odgovori s citatom

NUFAN je napisal/a:
Živjo!

Zanima me kateri assembler naj uporabim za programiranje AVR mikrokontrolerjev?Katere uporabljate vi?

tukaj:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=1455&postdays=0&postorder=asc&start=15
je na koncu moj post, ki kompletno obdela asembler na AVRjih...

Uporabi AVRstudio4, ki ga dobiš na ATMELovi strani zastonj. Pa še simulator je zraven.

LP, aly.

NUFAN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2005 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly:

Dobil sem si AVRstudio4 ampak imam problem. Ko sem ga inštaliral in hotel zagnati program mi napiše "Framework Class: Error while connecting to ROT:
-2147312566". Nato kliknem OK in mi napiše tole "Error in creating avrFramework".

Kaj bi lahko bilo to narobe.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2005 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hmm... Question

ali maš win XP?
a si prijavljen kot admin ko inštaliraš?
poskusi vse odinštalirat in pobrisat če kaj ostane in potem vse ponovno gor naložit. Jaz sem mu pri inštalaciji potrdil vse kar si je zmislil. Razen raznih driverjev za USB programator nisem inštaliral, ker jih pač ne rabim.
Eni kompajlerji imajo probleme s presledki v imenih... ampak s tem nimam problemov. Po končani inštalaciji imam kreirano direktorijsko strukturo, AVRStudio.exe je pa v dir.: C:\Program Files\Atmel\AVR Tools\AvrStudio4

Meni dela brez vsakega problema...

LP, aly.

NUFAN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2005 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja. Imam win XP. Sem probal to nardit pa še kar ne dela. A mi lahko daš link kje točno si ti dol snel AVRstudio4.
Hvala!

Frenki: Upam da je bilo to zdaj vredu:D
Nazaj na vrh
slawc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43
Aktiv.: 0.89

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2005 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na proizvajalcevi strani se marsikaj najde. http://www.atmel.com/dyn/products/tools_card.asp?tool_id=2725
Malce se pobrskaj po teh straneh, je veliko primerov.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2005 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

slawc je napisal/a:
Na proizvajalcevi strani se marsikaj najde. http://www.atmel.com/dyn/products/tools_card.asp?tool_id=2725
Malce se pobrskaj po teh straneh, je veliko primerov.

ja, to je to.

Sicer ti pa ne znam več pomagati.
Poskusi inštalirat na kakšen drug PC.
Mogoče imaš pa windowse "malce" sesute... Pri winsih še vedno velja pravilo, da je najboljši "tunning" reinštalacija na prazen disk. Že večkrat preizkušeno.

LP, aly.

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2005 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Pa mora res biti asembler? Če stvar narediš v Cju, jo lahko recikliraš, drugače boš vedno odkrival toplo H2O.

Se da tudi v ASMju zadeve toliko poenostavit (imena registrov, makroji,...), da so portabilne z enega procesorja na drugega. Seveda pa še vedno ostaneš znotraj ene družine, recimo AVR-jev, ki so precej kompatibilni med sabo.

LP, aly.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni