www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LPC in 5V

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 27, 2008 10:51 am    Naslov sporočila:  LPC in 5V Odgovori s citatom

V neki napravi uporabljan LPC2368 Rev -. Kot je znano, naj bi bila večina pinov 5V tolerantnih in ob resetu vhodni oz. pull-up na 3,3V. V zvezi s tem sem naletel na kar nekaj težav.

V sistemu uporabljam USB, zato sem Vbus povezal na enako imenovani pin na ARM-u.
Ugotovil pa sem, da se procesor napaja preko tega pina oz. v njega teče znaten tok (par 10mA). To se dogaja tudi, če v ARM-u ni nobenega programa. Posledica je, da se napajalna linija 3,3V dvigne nad regulirano vrednost in s tem ogrozi ARM in druge komponente na istem napajanju.

V sistemu imam tudi RS-232, ki ga uporabljam tudi za programiranje. Da bi DTR pin, ki resetira ARM uporabil tudi za nadzor pretoka, sem ga zvezal tudi na ustrezen pin (DSR) na ARM-u, za reset linijo pa dal skakač.
Ob vklopu se pogosto zgodi, da ARM vleče to linijo dol in se s tem drži v resetu.
Res pa je, da se mi to ni dogajalo, ko sem še imel linearni regulator za 3,3V.

Obe navedeni obnašanji sem ugotovil na več pinih (ne vseh).

Ima še kdo podobne izkušnje?
Gre za na novo odkrit strojni hrošč?
Ali sem mogoče kaj spregledal?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.30

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 27, 2008 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da imaš staro revizijo čipa, bi najprej pogledal v errata. IIRC je VBUS problematičen. Poleg tega, bi raje zvezal preko uporovnega delilnika. VBUS je vse prej kot stabilen in čist signal.

Dvig napajanja je res malce sumljiv, imaš vse dobro povezano? Če imaš z vsiljevanjem višjih napetosti na pine probleme in odmisliš nenavadne probleme, ki so posledica napačnih priključitev in povezav, uporabi boljši regulator ali pa dodaj dodaten bremenski upor na izhodu regulatorja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70647.15

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 27, 2008 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 28, 2008 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch: Rešitev z boljšim regulatorjem oz. bremenskim uporom ni ustrezna, saj bi z njo kršil USB standard, natančneje določilo po največji porabi v stanju mirovanja. Taka rešitev tudi sicer ni željena.

borisz: Verjetno misliš ploščo MCB2300. Tam je uporabljen serijsko vezani upor 4,7k. Do take rešitve sem prišel tudi sam.

Pravkar sem ugotovil kateri pini niso 5V tolerantni. To so tisti, ki so lahko tudi analogni vhodi. V datasheetu sicer piše, da multiplekser ni 5V toleranten. Piše pa tudi, da ko ADC ni uporabljen, se pini lahko uporabijo kot 5V tolerantni. V moji aplikaciji (zaenkrat) ne uporabljam ADC-ja.
Pri LPC2214 piše enako in dela v redu.

Težave bi se sicer dalo rešiti z drugačnim dizajnim (predvsem izbira pinov).
Bistvo problema pa je v tem, da bi moral pri dizajnu misliti na težave, ki naj jih sodeč po datasheetu, ne bi bilo.

Zanima me, ali bodo težave odpravljene v prihodnjih različicah čipa.
Ko dobim v roke ploščo z novejšo različico, bom izmeril.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70647.15

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 28, 2008 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni