|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 3.99 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 9:57 pm Naslov sporočila: Program za risanje v log merilu |
|
|
Iščem kakšen enostaven program, ki je zmožen risati grafe v logaritemskem merilu. _________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Windows GDI, Matlab, Mathematica, gnuplot...
Kaj ti pomeni enostavno? Rabiš samo en graf narisat ali jih bo tvoj program izpisoval? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 11:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Te programe poznam, ampak ne znam z njimi delat. Rabil bi enega čist enostavnega, ki bi mi na podlagi mojih podatkov izrisal graf.
Imam opravljene 4 meritve za RC, CR, RL in LR vezja (v tabelah). Moram pa narisat amplitudne in fazne karakteristike za ta vezja. _________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13 Prispevkov: 233 Aktiv.: 0.98 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če bi vezje dal v EWB (Multisim) pa ga v programu simuliral ter potem dal naredit analizo? To metodo sem jaz uporabljal pri poročilih (verjetno imaš tudi ti kaj podobnega za delat).
LP B. Kranjc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 8:02 am Naslov sporočila: |
|
|
NUFAN je napisal/a: |
Te programe poznam, ampak ne znam z njimi delat. Rabil bi enega čist enostavnega, ki bi mi na podlagi mojih podatkov izrisal graf.
Imam opravljene 4 meritve za RC, CR, RL in LR vezja (v tabelah). Moram pa narisat amplitudne in fazne karakteristike za ta vezja. |
Uporabi MS Excel (po mojem se tudi v OpenOffice-u najde kakšna možnost). _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
...OpenOffice-u... |
OffTopic ampak vseeno je lepo vedeti:
Citiram: |
Projekt in paket se neuradno imenujeta »OpenOffice«, a si nekdo drug že lasti to blagovno znamko. Zato so za uradno ime izbrali »OpenOffice.org«, okrajšava zanj pa je »OOo«. |
Link do cele strani iz katere je citat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
Uporabi MS Excel (po mojem se tudi v OpenOffice-u najde kakšna možnost). |
Sploh nisem vedel, da ima excel tudi možnost logaritemskega merila. Bom poskusil z njim. _________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snow Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02 Prispevkov: 341 Aktiv.: 1.44 Kraj: Ljubljana || Velenje
|
Objavljeno: Čet Maj 29, 2008 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Sej lahko podatke en,dva,tri v excelu logaritmiraš in potem iz tega narišeš graf... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni