www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prvi koraki z ARM mikrokontrolerji

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70638.59

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2005 1:06 am    Naslov sporočila:  Prvi koraki z ARM mikrokontrolerji Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2005 1:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
slawc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43
Aktiv.: 0.88

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2005 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tocno to jaz pocnem Surprised Pisem getting started in kaj je to ARM (slednje je bilo poslano v prvo branje uredniku revije)

Anyway, vec glav vec ve.

Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2005 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo, da nikjer niso kaj dosti omenjani TI-jevi ARM-i . So tako malo uporabljani, ali je kak drug vzrok tukaj?

Sicer o omenjeni arhitekturi berem že nekaj časa, pri omenjenih cenah in vsebini pa res kaže na to, da bo o njih v prihodnosti še veliko govora. Pri nas kot kaže niti niso tako neznani, saj je zunaj že tudi nekaj razmeroma obsežnih projektov. Če vem prav med drugim tudi produkt zagorske firme, ki se trži tako pri nas kot v tujini.

MarE, res napiši malo več o tvojih izkušnjah in potrebnem za začetna igranja z njimi.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2005 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare
Tudi jaz pocasi (res pocasi ampak zaneslivo) prehajam na C in ARM. Omenjana razvojna ploscica je brez dvoma kvalitetna in dobra, ampak predraga za obicajnega uporabnika. Lepo bi bilo, ce bi ti oz. tebi podobni sestavili preprosto razvojno plosco ter enostaven programator za ARMje.
Sam sicer sem si prav zaradi cene sam sestavil programator za LPC900 serijo.
p.s. vsekakor tudi kaksni nasveti in triki so vedno dobrodosli na forumu.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2005 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2005 5:16 pm    Naslov sporočila: icon_great  Odgovori s citatom

Bravo Exclamation
Se v naprej priporocam za TIV, pa mogoce se kaksne tezje nabavljive komponente. Verjetno pa bi vecina ljudi najraje videla KIT komplete.

Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2005 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je kdo pogledal kaj na tole stran, ali pa mogoče celo že kaj naročil? Cene so zanimive.

http://shop.mikrocontroller.net/csc_articles.php?VID=jJ8KQhzmfaqCszxD&saSearch[category]=ARM
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2005 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, o TIjevih ARMih do sedaj nisi slisal zato, ker je TI v tem prilicni zacetnik,
sele z novim letom je izdal mikrokontroler za siroko potrosnjo, prej je imel samo
automotive varianto za direktne kupce.

Da se malo promoviram Philipsa;
Philips je pred cca dvema letoma eden prvih izdal ARM7TDMI based kontroler
(LPC2106, LPC2105 in LPC2104), v cenovnem razredu pod 10EUR. V teh dveh letih
se je druzina razsirila iz 48 pinskih uCjev na 64 ter 144 pinske (LPC22xx), ki imajo
dodan se zunanji bus za tiste, ki jim notranja preiferija ne zadosttuje. Tu je se
LPC2210 brez notranjega Flasha (cena pod 3EUR za 1K+) za tiste ki hocejo
aplikacijo poceniti z uporabo trenutno cenenih paralelnih Flahov(1Mbit pod 1EUR).
Prvi je lansko leto prebil cenovni razred 5EUR in letos 3EUR (LPC2131), seveda pri
1K+ kolicinah. Prvi je z letosnjim letom izdal t.i. drugo generacijo krokontrolerjev
(LPC213x), v kateri je odpravljenih vecino otroskih bolezni ki se pojavijo pri
taksnem kontrolerju.
V bisvu so ze vsi vodilni proizvajalci kupili ARM7 core (TI, Atmel, OKI, Samsung,
Analog Device, Frescale (Motorola), Texas Instruments, STM, ...) ter pospeseno
napovedujejo svoje verzije ARM7 cord mikrokontrolerjev, vendar so v vecini
sele na zacetku, nekateri samo se pri PDFjih in seveda z kupom skritih bugov.

Celoten pregled Philipsove druzine je na voljo na:
http://www.semiconductors.philips.com/markets/mms/products/microcontrollers/key_solutions/32bit/index.html

Vec komercijalnih informacij je na voljo na mojem mailu, za tehnicne pa sta pravi
naslov Slawc in Mare.

LP Tomaz ( za www.silica.com )
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2005 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slemi, te razvojne boarde, ki so na tvojem linku proizvaja Olimex
iz Bulgarije (http://www.olimex.com/dev/index.html) in jih lahko
direktno pri njih narocis se ceneje.

LP Tomaz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2005 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare, Slawc
Hmmm bosta kmalu izdala getting started z ARM. Jaz se pocasi sam prebijam skozi, ampak je kar malo hudo...
C mi kar nekako gre. V 8051 mi ne dela vecjih preglavic. Na ARM pa kar, saj ne poznam dobro registrov, niti ne vem kako se nastavi porte, timerje, kje kazejo prekinitveni vektorji, ... skratka manka mi veliko informacij in inzenirski PDF .... Confused

slawc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43
Aktiv.: 0.88

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2005 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tipkam, tipkam ... nekaj splosnega o ARM jedru sem ze spesnil. Trenutno je v obdelavi ravno nekaj v stilu: klikni na ta link, klikni na oni link. Instaliraj to in ono... Ko sem poskusal zbrati vse potrebne informacije, programe itd., sem opazil, da so precej razkropljene po internetu. Zbrati skupaj in sestaviti (tako da ne bo jasno samo meni Smile ) je pa malce mucno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni