www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nizkocenovni USB mikroskopi na testu (1)
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 11:01 am    Naslov sporočila: icon_question Nizkocenovni USB mikroskopi na testu (1) Odgovori s citatom

Pozdrav!

Zanima me če ima kdo izkušnje z elektronskim USB mikroskopom? Včeraj sem v katalogu videl ugoden mikroskop (povečava 50x - 200x) in me zanima če se obnese za sestavljanje vezij in pregledovanje napak.
Slišal pa sem že da so ljudje doma sestavljali mikroskope kar iz slpetnih kamer in leč vendar pa se mi zdi da to ni najbolj primerno in tudi cenovno ugodno.

Debata o drugem tipu USB osciloskopa je Tukaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LEDuser
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 11:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

še link

USB mikroskop
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.87
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 11:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Član foruma Zoran mi je zadnjič razlagal, da na firmi uporablja tale usb mikroskop. (na sredini desne strani letaka) Pravi, da so rezultati izredno dobri. Če bo videl tole sproročilo bo mogoče napisal kaj več oz. pripel kako fotografijo.
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.97
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikšno pa ima kaj resolucijo?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, zelo podobno kamero kot je na tvojem linku imam pri sebi v firmi. Zadeva je super za pregledovanje rasterja papirja, podrobnosti dlak na koži ipd. čemur se lahko približaš na dotik. Že 1 mm odmika pomeni meglo ...

Zadeva po moji izkušnji za pregledovanje in spajkanje TIVov nikakor ni primerna.

Imam pa v planu preizkusit še tole:
Nazaj na vrh
LEDuser
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 11:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiva bi bila kamera ki bi jo postavil nad vezje in z gledanjem na monitor spajkal in gledal morebitne napake. Problem bi bil edino pri povečavi saj ta ne bi smela biti prevelika ker bi gledal kot v megli. Lepo bi pa bilo da bi stvar imela auto focus potem bi postala res uporabna.
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poiščite mikroskop namenjen za odklepanje Nokia BB5 telefonov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.87
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
Silvo, zelo podobno kamero kot je na tvojem linku imam pri sebi v firmi. Zadeva je super za pregledovanje rasterja papirja, podrobnosti dlak na koži ipd. čemur se lahko približaš na dotik. Že 1 mm odmika pomeni meglo ...

Zadeva po moji izkušnji za pregledovanje in spajkanje TIVov nikakor ni primerna.

Imam pa v planu preizkusit še tole:

Zoran mi je takrat ob razgovoru obljubil fotografije. (mislim, se je trenutno službeno odsoten, ter ni v Sloveniji) Sicer jo on med drugim uporablja za pregled spajkanja.

zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pošiljam nekaj slik

usb-mik.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  usb-mik.zip
 Velikost datoteke:  1.88 MB
 Downloadano:  102 krat

Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz slik je videti, da je za TIVe ta bolj uporaben kot tisti, ki sem ga prej omenil. Če bi ga moral približat čisto do vezja pa bi bil res neuporaben za prvotno opisani namen.
Nazaj na vrh
LEDuser
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Zoran ali si mikroskop približal vezju ali ga lahko postaviš bolj stran tako da imaš spodaj še prostor za lotanje?
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te slike so narejene tako, da smo ga približali vezju. Malo je verjetno moteč odsev osvetlitve z LED diodami. Kaj več priložim, ko se vrnem.
Uporabljamo ga predvsem za hitro pregledovanje. Kontakt je v resnici dolžine 7mm
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.68
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Globinska ostrina mikroskopov (še posebej takih usb) je zelo majhna (namenoma), ker so narejeni za opazovanje ploščatih objektov. Z mikroskopom se dobro vidi tiskano vezje brez komponent, čim je pa nekaj prilotano, je potrebno gumb vrteti gor in dol. Za tiskanine je bolj primerna kamera z makro lečami, ker je vezje potrebno gledati v treh dimenzijah. Dobro služi tudi fotoaparat, če ima video izhod. Je pa za iskanje napak na finih tiskaninah povsem dobra navadna lupa, pa še ena dobra luč za dovolj svetlobe.

Jur
Nazaj na vrh
LEDuser
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobra ideja se še spomnil nisem (sem preveč razmišljal o web kamerah). Na svojega canona bom priklopil računalnik in preko TV kartice gledal, snemal in slikal izdelavo. Problem je le ko bo povečava premajhna (tudi pri makro + zoom). Moral bi izdelati nekakšno lečo kot podaljšek. Se bom malo poigral ob uspehu pa pripnem slike.
LEDuser
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 1:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Posnel sem par slik z digital macro 4x. Na računalnik še nisem priklopil sem pa opazil da je bolje če gledaš s svojimi očmi + lupa Shocked kot pa z digitalnimi napravicami. Mogoče si bom res rajše kupil stereo lupo z raztegljivo roko (kdo ve kje poceni kupiti?).

IMG_1818.JPG
 Opis:
Osvetjeno s superflux LED 100mA rahlo zelenkasto belo (modro bele LED se ne obnesejo za osvetljevanje)
 Velikost datoteke:  1.63 MB
 Pogledana:  11 krat

IMG_1818.JPG

IMG_1826.JPG
 Opis:
Cree LED zraven črtic narisanih s kulijem 0.7mm in pa svinčnikom
 Velikost datoteke:  1.6 MB
 Pogledana:  6 krat

IMG_1826.JPG

IMG_1830.JPG
 Opis:
555 SMD poleg konice spajkalnika
 Velikost datoteke:  1.43 MB
 Pogledana:  7 krat

IMG_1830.JPG

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni