|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70621.25
|
Objavljeno: Tor Jun 10, 2008 3:16 pm Naslov sporočila: Mobitel in internet dostop |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Jun 10, 2008 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dvomim, da lahko uporabiš mobilni telefon kot modem za dial up. Vsaj včasih ni šlo, ali pa se motim?
Verjetno je najboljša rešitev v smislu mobitelovega instant interneta ipd. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.66 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Jun 10, 2008 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj T68i v navezi z dlančnikom deluje kot klicni modem, pri povezavi z prenosnikom pa se nekaj zafrkava. Obakrat uporabljam IR. Drugače ti pa svetujem kot MarkoM. Aja, funkciji se reče modemska podpora. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Tor Jun 10, 2008 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam zdaj, ko vam pišem internet preko mobitela. Imam Sony Erisscon K600i, ki j že precej star in internet uporabljam preko Bluetootha. Najprej konfiguriraš Bluetooth na računalniku, potem pa narediš v čarovniku novo klicno povezavo, ki uporablja Bluetooth modem. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70621.25
|
Objavljeno: Tor Jun 10, 2008 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Jun 10, 2008 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam problem z internetno povezavo. Sedaj imam preko dial-up modema. ADSL ni možen, UMTS ni možen, tako, da ne vem kaj mi še preostane, da bi lahko povečal hitrost prenosa pri kakšnem ponudniku za dostojno ceno.
Zdajšnja povezava me stane mesečno krepko čez 100€ pa niti nisem veliko na povezavi. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jun 11, 2008 12:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Mare, jaz za nujo (kakšen e-mail, ipd.) na poti uporabljam HP iPAQa z vgrajenim GSMom, ki se mi poveže preko GPRSja. Zadeva je za nezahtevne sprejemljive hitrosti (malce sem jo pohitril in pocenil še z izklopom nalaganja slik) in me mesečno stane od 5 do 10€. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Sre Jun 11, 2008 1:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Obcasno uporabljam priklop preko GSM, imam vklopljen miniGPRS. Prej sem imel sonyericson Z600, letos imam Motorolo KRAZR ki ima GPRS+EDGE in dosega hitrost 230 Kb, povsem zadovoljivo. Za nekaj krat pogledat bos placal nekaj evrov kot je Iztok navedel, placas pa po kolicini prenesenih podatkov.
LP
Bozo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Jun 11, 2008 8:30 am Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Tudi jaz imam problem z internetno povezavo. Sedaj imam preko dial-up modema. ADSL ni možen, UMTS ni možen, tako, da ne vem kaj mi še preostane, da bi lahko povečal hitrost prenosa pri kakšnem ponudniku za dostojno ceno.
Zdajšnja povezava me stane mesečno krepko čez 100€ pa niti nisem veliko na povezavi. |
Amis nekaj dela na brezžičnem internetu. Kaj ponujajo oz. kako daleč so pa ne vem.
Potem pa je še ena druga firma, ki naj bi ponujala TV, telefonijo in internet brezžično. Doseg bi naj bil okoli 25km od bazne postaje. Govori se, da naj bi ena bila na mariborskem pohorju. V principu naj bi omogočalo enako kot kabelski sistem, le da bo prenosni medij brezžičen. Ne vem pa, če bo ponudnik storitev globtel ali bodo oni samo tehnični opremljevalec.
http://www.air-tv.net/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Jun 11, 2008 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Možnosti so:
- 2G ali GSM : dialup klic, 9600 baud, obračuna se po času.
- 2.5G ali GPRS : podatkovna povezava, počasna. OK za branje mailov. Neuporabno za prenos 2MB ali več naenkrat.
- 3G ali UMTS : "normalno" hitra povezava.
Zadnji dve se obračunava po dejanskem prenosu podatkov v obe smeri. Pri Mobitelu imaš možnost izbire paketa - od takega brez naročnine in najdražji podatki (splača se pod cca 50MB na mesec) in malo mešano vse do visoke naročnine in brez obračuna podatkov.
Instant internet in podobni veliki paketi se splačajo samo, če nimaš hitrega stacionarnega priklopa doma (ali v službi). Jaz dam na mobitelu 8€ naročnine na mesec za 100MB vključenih v paket.
Situacije pri Simobilu pa ne poznam.
Tušmobil ima menda sedaj tudi že 3G. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3477 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Jun 11, 2008 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
GSM pozna podatkovne klice, kjer se prenašajo podatki in ne zvok, ki predstavlja modulacijo le teh. Za to naš večji operater ponuja številko 031 18 18 18, ki jo je ceneje klicati kot pa na nek stacionaren modem. Isto številko se da poklicati tudi iz fiksnega omrežja z navadnim modemom (preizkušeno), le da cenovno ni smiselno.
Po mojem mnenju je najbolj smiseln GPRS oz. UMTS (enaka cena). Za mini GPRS tudi ni naročnine. GPRS sem uporabljal že na več Ericssonih, z RS-232 in IrDA povezavo.
GPRS oz. paketna komutacija se vedno obračunava po podatkih, vodovna (klicna) komutacija pa po času. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni