www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

napajalnik LCD monitorja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bray
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53
Aktiv.: 1.38
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 13, 2008 9:59 am    Naslov sporočila:  napajalnik LCD monitorja Odgovori s citatom

V roke sem dobil en LCD monitor samsung (171s), ki ne kaze znakov zivljenja. Napajalnik je integriran v sam monitor. Prva stvar, ki sem jo ugotovil je, da je najvecji elektrolit 100uF/400V napihnjen in cisto "suh". Zamenjal sem ga z drugim, ki ima sicer nekoliko manjso kapaciteto ampak stvar se vedno ne deluje. Okoli elementa (najbrz switcher IC), ki je v ohisju podobnem TO-220 vendar s petimi nogicami in je montiran na alu hladilniku je tiskano vezje vidno potemnelo...najbrz zaradi pregrevanja. Na tem elementu so oznake...

S0221
C
DP502T

...mi lahko kdo pove kaj tocno bi to bilo oziroma ali obstaja kaka alternativa. Kaj drugega bi se lahko bilo narobe?

hvala in lp

horvi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 13, 2008 10:30 am    Naslov sporočila:  Re: napajalnik LCD monitorja Odgovori s citatom

bray je napisal/a:
Na tem elementu so oznake...

S0221
C
DP502T

... to je FS6M07652RTC od Fairchild-a ... na strani je tudi "application note" po kateri je verjetno narejen napajalnik

upam da ti rata Wink

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.63
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 13, 2008 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Premeri diode, tudi na sekundarni strani, nizkoohmske upore in male elkote na primarni strani. Je pa čisto možno, da je šel omenjeni FPS (Fairchild Power Switch).
Ravno ta IC sem menjal pri enem Samsung LCD in ugotovil, da je med cenejšimi IC-ji za napajalnike.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.98
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 13, 2008 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
to je FS6M07652RTC od Fairchild-a ... na strani je tudi "application note" po kateri je verjetno narejen napajalnik

Od kod dobite te podatke?

LP, Jani
Nazaj na vrh
horvi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 14, 2008 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jani je napisal/a:
Citiram:
to je FS6M07652RTC od Fairchild-a ... na strani je tudi "application note" po kateri je verjetno narejen napajalnik

Od kod dobite te podatke?

LP, Jani

... pri temu primeru je bilo več sreče kot pameti Cool

v Googlu sem iskal "DP502T", ter na enem od zadetkov zasledil

DP502T(FS6M07652) link

od tu naprej pa verjamem, da bi vsak našel Wink

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.98
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 14, 2008 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aha OK, Hvala!

LP, Jani
Nazaj na vrh
harpoon
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 9:23
Aktiv.: 0.52
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tudi sam imam enak monitor z enako napako Smile

Zanima me, kje ste kupili omenjen IC FS6M07652RTC

LP Mare
Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.63
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2008 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem ta IC (pa tudi veliko drugih) kupil pri ProElektroniki. Potrebno ga je naročiti in ga dvigniti po tednu ali dveh. Naročal pa sem tudi iz Farnell-a preko IC elektronike, kjer pride kar poceni.

Edit: Dodan Farnell.

Nazadnje urejal/a bostjang Čet Jul 24, 2008 8:49 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.67
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2008 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Take nevsakdanje komponente za servis TVjev ipd se dobijo v trgovini Delko.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni