www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LM35 zanimiv temperaturni senzor
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2005 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še tole glede točnosti. Točnost sem primerjal z merilcem, ki sem ga pred časom naredil z DS18B20 (12biten AD) Načrt asm hex je nekje na forumu ali Filemanager ter mi prikazuje natančnost na 0.1°C. Odstopanje se je pojavilo pri ca. 30°C za 0.4°C. Pri tem pa je bil vzrok le pogrešek operacijskega ojačevalca (katerega pri zgornji testni aplikaciji sploh nisem umirjal) Izmerjena napetost na samem senzorju z instrumentom pa ni odstopala.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2005 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za test sem dopisal še proceduro za digitalni senzor DS1820, ki ga priključimo na RA1 pin. Na RA0 lahko ostane priključen LM35 za primerjavo. Prikaz je v primeru le pozitiven. Tudi ID senzorja se ne preverja. Sem pa samo osnovno proceduro(R/W -1Wire) napisal tako, da je prilagodljiva na vsak I/O pin. Tisti, ki pišete v Picassemblerju ter nimate napisane 1-wire procedure jo lahko "izluščite". Wink

ds.zip
 Opis:
Med drugim vsebuje 1Wire proceduro.

Download
 Ime datoteke:  ds.zip
 Velikost datoteke:  4.2 KB
 Downloadano:  30 krat

smartgsm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54
Aktiv.: 1.53

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2005 6:07 pm    Naslov sporočila:  LM35-natačnost? Odgovori s citatom

Po shemi sem naredil vezavo , ki je narisana v PDF na strani strani 7, slika 7.

Zadevo sem peljal na AVR mikrokotroler z AD vhodi.

Pri mikrokontolerju sem potem uporabil dva AD vhoda. Na enega peljem +out na drugega pelje -vout. Nato dobljem rezultat odštejem (+vout)-(-vout) in pomnožin z referenčno napetostjo na delec.

Rezultat je za 1.5 stopinje prevelik. Ko sem naredil korekcijo (-1.5 stopinje), kaze pravilno v vsem obsegu in v skladu z natačnostjo.

Zanima me v cem je fora? Zakaj tako obstopanje. Poskusil sem kar nekaj chipov LM35 in povsod enako odstopanje.

LM35 sem nabavil v HTE.

lp
Greg
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni