www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Amplituda signala

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
madzi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46
Aktiv.: 1.33
Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 9:18 pm    Naslov sporočila:  Amplituda signala Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Izdelujem si ferkvenc-meter z ATmega16 "iz nule". Deluje že, rabi pa še nekaj popravkov ker je točnost tam nekje +-5Khz. Rad bi pa dodal tudi meritev amplitude signala. Ker bo ta merilec namnjen RF tehniki je ta podatek dobro poznat. Zdaj pa me zanima kako to izvest kot programsko kot tudi v vezju. Nekak sem se zgledoval po Matjažu Vidmarju ampak brez MW-dela. Ker pa pišem pogram sam (zdaj bo marsikdo rekel da je potrata časa saj je že vse narejeno mam pač veselje in voljo) bi rad vedel kako je izvedena meritev amplitude. Recimo če merim frekvenco 50MHz tega adc ni sposobn sledit. Prosim za malo pomoči.

Hvala in LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.72
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče če amplitudo usmeriš in zgladiš s kondenzatorjem? Seveda gre potem notri kaka dioda, ki zniža napetost...
madzi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem malo naštudiral celo zadevo od Vidmarja in mi je zdaj jasno kako in kaj.

Me pa muči dobavljivost komponent ki jih je on uporabil.
- BAT62-03W Schottkey dioda
- BFP196 NPN Silicon RF Transistor
- 74F50109 JK-FF
- 1N5712 Schottkey dioda
- 2N3960 fast switching npn transistor

Pozna kdo kakšne nadomestke ali pa nekoliko slabše nadomestne komponente? On je RF del dizajniral za 200MHz, jaz bom vesel če bom vsaj približno dosegel 100MHz.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo se je treba potruditi pa se tudi to dobi.
Edini resnejši problem predstavlja preskaler upb1505. No tudi tega se stakne Laughing

Namesto 74f50109 priporočam 74lv109. Boš frekvenčno prišel še višje.

madzi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko zamenjam BAT62-03W za BAT85? Sem malo pogledal po specifikacijah in ima slednja nekoliko manjšo prebojno napetost vendar dosti večjo kapacitivnost. Ker pa je moja ciljna frekvenca dosti nižja kot jo dosega Vidmarjev merilnik me zanima vaše mnenje.
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 28, 2008 1:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam ti da narediš kar verzijo od Matjaža. Namesto naročat eksotične kose pri farnellu in burklinu, pa narediš enodnevni izlet do Darkota in boš meddrugim tudi kaj zanimivega izvedel.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
madzi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 28, 2008 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj delam zadevo od Vidmarja ampak ker še nisem delal z PIC-i sem pač začel frekvencmeter gradit okrog avr-ja in ga tudi končal. Narejen imam tudi delilnik z 16. Zgornja frekvenčna meja je nekje 110 - 120MHz. To je zelo groba ocena saj moram na faksu v laboratoriju zadevo stesirat. Težave mi dela samo vhodni del saj bi rad naredil RF frekvencmeter in ne TTL. Komponente ki jih je Vidmar uporabil tudi niso vsakdanje. Verjetno imam dosti materiala že doma pa niti nevem saj smd komponente niso označene. Tako da v veliki meri iščem ekvivalente.

Pa lep pozdrav!
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2008 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za nekatere stvari pač ni ekvivalentov.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni