|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PC_Master Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 20:10 Prispevkov: 319 Aktiv.: 1.51 Kraj: Domžale , Blizu Ljubljane , Poštna 1230
|
Objavljeno: Čet Jul 03, 2008 8:17 pm Naslov sporočila: Ali kdo igra Piano/Synthesizer? |
|
|
No jaz sem komaj še začetnik , pri računalniku imam eno MIDI tipkovnico.
Kaj pa vi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mravlcax Član

Pridružen-a: Sre 21 Feb 2007 19:19 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.34 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 03, 2008 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot majhen sem 7let igral synthesizer, začel pa sem z 8leti. Midi tipkovnica je pa drugače kar vredu stvar, sam si nameravam eno narediti..... vrjetno me bo dražje prišlo kot pa če bi kupil novo, ampak veselje pa bo.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Čet Jul 03, 2008 11:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me je dobrih 30 let držalo za synth, pa sem si ga pač kupil
Ampak kmalu ugotovil, da nimam časa ne volje, koneckoncev niti kaj preveč smisla za tipkanje po črnobelih tipkah...
Po slabem letu prodal.
Zdaj sem vsaj prepričan, da če sem že mahnjen na poslušanje, to še ne pomeni da bi mi šlo tudi ustvarjanje  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 12:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ravno kupujem verjetno tudi midi tipkovnico, da bom po dolgem času spet lahko malo tolkel po tipkah
Mimogrede: a se je že kdo igral s kakšnim usb - midi vmesnikom? Kakšen lpc2000 bi po bil po moje kar idealen za kaj takega, na žalost pa zaradi pomanjkanja časa še nisem veliko 'vohal', kako bi se zadeve lotil ...
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam Korg R3 (virtual analog synth) z vocoderjem, Ableton Live 6, ter cel kup Softsynthov (Absynth, FM8, Massive ter Pro53 (od Native Instruments), Z3ta+, Rapture, Rob Papen's Albino, Blue in Predator, Zebra II, Nexus, Korg Analog in digital legacy, Ummet Ozcan's Genesis CM (izredno dobra sinteza, malce ga j****o filtri, pa še cel kup ostale virtualne šare. Imam zvočno kartico na Firewire od M-audio. Nimam pa časa, da bi kar koli resnega sestavil. Ponavadi se omejim na kak loop, ali pa par minutno sekvenco. Imam pa željo nabaviti en Accessov synth (mogoč Virus Polar TI). To je po moje trenutno maximum sinteze, ali pa Alesis A6 Andromeda. Vendar to še pride, trenutno so druge prioritete.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PC_Master Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 20:10 Prispevkov: 319 Aktiv.: 1.51 Kraj: Domžale , Blizu Ljubljane , Poštna 1230
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
RGorazd , tudi mene zanima Virus TI / Andromeda A6. Poleg tega pa še Rolandov V-Synth.
čeprav bi biv z R3jem prav zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar se tiče kvalitete zvoka, je R3 zelo soliden, ima pa kar nekaj pomanjkljivosti / slabosti. Pitch wheel ter Modwheel sta majhna, fizično in pa tudi obseg je zelo "škartljiv" od -64 do +64 (vsega skupaj 128 nians) in če počasi s koleščkom višaš ton, je slišati prehode. Drugo kar je, potenciometer za tempo je priključen na AD krmilnika, po nekaj tednih (začne potenciometer šumeti) tempo pa potem poskakuje za 2-3 enote. Se pravi, nastaviš tempo na 145, pa skače od 143-147, zato postane ta gumb kaj kmalu neuporaben (rešitev z internim tempom). Filtri so sicer dokaj dobri, polifonija je 8 tipk ali pa 4 tipke, v kolikor uporabljaš unison. Hkrati lahko uporabljaš 2 timbra, oz 1 če sta spojena v overlay. Malce sem sicer razorčaran nad njim, ampak zdaj ga ne grem menjat. Mislim pa, da bi bil v tem cenovnem segmentu Roland SH201
zelo močna alternativa. _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni