|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kranjc Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13 Prispevkov: 233 Aktiv.: 0.98 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 9:51 am Naslov sporočila: SIM in SMSji |
|
|
Živjo, imam eno vprašanje iz telekomunikacij, če bo znal kdo povedat. Zanima me ali je možno poslati en SMS na več različnih številk hkrati? Nekje smo debatirali nekaj o tem pa je nekdo rekel da se to da...jaz pa bi rekel da vsakega posebej pošilja (cca. 6 sekund razmika).
Hvala za odgovore!
LP B. Kranjc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 1:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se da, jas imam staro nokio 1100 napišeš sporočilo - možnosti - možnosti pošiljanja - ali izbiraš potem "na več imen" ali pa narediš skupino in pošlješ skupini. Da ti bo uspelo narediti, da pošilja z zamikom pa ne verjamem. _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 1:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem če ste me razumeli.... To vem da obstaja, ta možnost da pošlješ več imen na več naslovnikov. Zanima me kako SIM oz. telefon to pošilja. Verjetno gre za serijo sporočil. Ali zadeva deluje paralelno? Ubistvu me zanima kako naslovniki dobijo sms-je (v teoriji da so vsi telefoni enaki, vsi na približno enakem mestu, z polnim signalom).
Hvala in LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arozma Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 16:57 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.26 Kraj: Britof pri Kranju
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozanimaj se pri kakšnem serviserju mobitelov. Pa še ta dvomim da bo vedel.
Drugače bi se pa strinjal s tabo. Dvomim, da pošlje vsa sporočila hkrati in je verjetno nekaj razmika med posameznimi sporočili. _________________ Zakaj bi bilo zakomplicirano če je lahko preprosto?! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi poslati 5 sporočil na 5 telefonov in opazuj v kakšnem vrstnem redu se bodo sporočila pojavljala. Tako boš najbolje praktično poizkusil delovanje SMSanja. _________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iz lastnih izkušenj vem, da če pošiljam 10-im SMS, ga pošilja cca 10x dlje, kot pa če pošljem samo enemu. Torej, telefon ne naredi nič drugega, kot zaporedno pošlje isti SMS na izbrane številke. Lahko bi se pri operaterju pozanimal, če je mogoče pošiljanje hkratnih sporočil, a dvomim, da se to da. Kaj pa e-mail prek GPRSja ?
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
kolikor jaz poznam zadeve, se SMS-ji pošiljajo sekvenčno, eden za drugim.
Lp M. _________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
RGorazd, to glede GPRSja bi bilo sicer krasno, vendar gre za neko zadevo ki bi morala biti zanesljiva- delovati tudi v področjih z malo šibkejšim GSM signalom ter na enostavnih mobitelih. Bi pa bilo dobro da bi bila velika hitrost, oz. da bi dobilo cca 30 naslovnikov v nekaj sekundah (do 20 sec.).
Hvala za odgovore!
LP Kranjc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mat^2 Član

Pridružen-a: Čet 10 Apr 2008 21:52 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.11 Kraj: trenutno-LJ
|
Objavljeno: Pon Jul 07, 2008 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
A rabiš to mogoče za pozivnik za gasilce? Ker pagerji ne delajo.
Kolikor je meni znano se 1 sms počilja kot en paket v komunikaciji med bazno postajo in mobilnikom. Paket pa je sestavljen iz številke in besedila hkrati.
Vse gsm standarde najdeš na etsi.org, kjer se registriraš in nato brezplačno pregledaš standarde ki te zanimajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

|
Objavljeno: Pon Jul 07, 2008 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
mat^2, prav si ugotovil. Hvala za nasvete. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Jul 07, 2008 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmmm...... Domžalskim gasilcem sem to naredil pred kakimi tremi leti. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni