www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Reševanje mp3 predvajalnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
arozma
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 16:57
Aktiv.: 0.26
Kraj: Britof pri Kranju

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 14, 2008 6:56 pm    Naslov sporočila:  Reševanje mp3 predvajalnika Odgovori s citatom

Zadnjič mi je med tekom crknil mp3 predvajalnik. Verjetno je bil kriv švic. Crknil je namreč ko sem hotel zamenjati skladbo. Obistvu ni popolnoma crknil. Samo zvok ni tak kot bi moral biti. Zvok ni čist, je pa zelo tih.
Sem pa naredil nekaj zelo neumnega. Šel sem ga odpirat in zato ga ne morem vrniti v garancijo. Mislil sem da ima samo leto garancije. Sedaj sem pa ugotovil da ima dve leti garancije. Kar pa sedaj niti ni več važno.

Za nedelovanje je verjetno kriv tisti del na katerega pridejo slušalke. A mogoče kdo ve kako bi se to dalo popraviti, ker res nebi rad kupoval novega pa čeprav niso tako dragi.

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 14, 2008 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sodelavka je svojega oprala in po pranju je na enem kanalu prekinjal. Po odpiranju sem ugotovil, da je eden od (kao...) prilotanih kontaktov na PCBju bil v zraku. Pred pranjem je bila prevodnost verjetno zadostna, po njem pa je oksid preprečil dober stik med konektorjem in PCBjem. Kapljica cina je rešila vse. Pa še malo kontakt spreja za spucati svinjarijo, ki je ostala po pranju.

LP, Grega

p.s. Pravzaprav so teli plastik fantastik playerji zelo trdoživi - da preživi pranje pri 60 stopinjah ... Si ne bi mislil ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.86
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 14, 2008 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Pravzaprav so teli plastik fantastik playerji zelo trdoživi - da preživi pranje pri 60 stopinjah ... Si ne bi mislil ...

Potem še nisi videl kako "topla" pridejo vezja iz reflow ali pa wave peči. Je pa tole pri 60 stopinjah malo bolj agresivno.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
vilibalt
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59
Aktiv.: 1.19
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 15, 2008 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je potrebno kaj prilotat nazaj ali so se samo kontakti razmaknili?
Takšne reči se da popravit brez večjih težav. Da se tudi zamenjat vtičnico, če je treba. Naredi kako slikco težave, ali jo pa detalneje opiši.

lp

arozma
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 15, 2008 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ga bom potem po tekmi Slovenija - Kanada rastavil na prafaktorje in malo poslikal, če ponovno ne bom našel kaj slabo prispajkanega.
Čudno se mi zdi kaj naredi malo švica. Res je da je zraven še nekaj soli vendar bi moral vseeno preživeti.

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 15, 2008 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:

p.s. Pravzaprav so teli plastik fantastik playerji zelo trdoživi - da preživi pranje pri 60 stopinjah ... Si ne bi mislil ...

Zato pa za pranje dražjih mp3jev uporabljaj xxx pralni prašek, ki perilo opere že pri 40 stopinjah! Very Happy

Mene pa zanima, če mp3 player dela, če ga priklopiš na 2.3V namesto 1.5V.

Ker sem si naredil en majhen panelček iz sončnih celic vrtnih lučk, pa da ven ravno 2.3V, tako da razni regulatorji ne pridejo v poštev.

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 15, 2008 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa dioda? Imaš ravno 0.7V padca.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
arozma
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 16, 2008 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravil (vsaj mislim)
Problem je bil ta, da je na enem konektorju od vtičnice za slušalke odstopil lot. Prvič tega nisem opazil saj nisem bil pozoren na to. Pa še čisto malo lufta je bilo vmes. Komaj vidno.
Se mi pa čudno zdi kako to, da je lot odstopil. Tega nikakor nisem pričakoval. In če ne bi rekli da se to dogaja nebi nikoli videl tega slabo prilotanega konektorja.

Če gdo želi slike naj reče pa bom prilepil.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni