|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tomzi007 Član

Pridružen-a: Sob 12 Feb 2005 18:29 Prispevkov: 94 Aktiv.: 0.40 Kraj: Hoče
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2005 9:57 pm Naslov sporočila: LED? prkazovalnik realnega casa |
|
|
Ojla,
Ali je že kdo delal, oziroma kakšne so opcije na trgu?
Potreboval bi večji prikazovalnik realnega časa (ure), ter možnost štopanja (odštevanja).
Ker nimam preveč časa, nebi sam izdeloval vsega, ker vem da ste sigurno že kaj podobnega počeli.
Če ima kdo že konkretne rešitve (tiskanine, delujoče vezje) se priporočam. Koliko stane če se stvar kupi na trgu?
Je za zuanjo uporabo, zato so priporočljive visoko svetleče LED.
LP
Tomzi _________________ Nebo je črno, Zemlja je modra... J.Gagarin
Tomzijev page:
http://tomzi.org |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2005 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
LINK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2005 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da sem vse skupaj pred časom pripel na Filemanager Uporabljen je bil PIC16F877 ter velik displej sestavljen iz visokosvetilnih led. Naredil sem dve taki uri, ki sta namenjeni za smučarsko štoparico. Povezava s starom je sicer žična (uporabljena je vojaška "motalica" za telefonijo) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomzi007 Član

Pridružen-a: Sob 12 Feb 2005 18:29 Prispevkov: 94 Aktiv.: 0.40 Kraj: Hoče
|
Objavljeno: Sre Feb 16, 2005 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje pa najdem?
Home / Nacrti tiskana vezja izdelki tu nisem nasel.. (
Koliko je visoka ena cifra?
Mogoce pa bi vzel samo displaje, sam pa bi sprogramiral uC. Deluje kot obicajni 7 segmentni prikazovalnik? Kako poteka krmiljenje?
Imas narejene tiskanine za prikazovalnik?
Hvala.
LP
Tomzi _________________ Nebo je črno, Zemlja je modra... J.Gagarin
Tomzijev page:
http://tomzi.org |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Sre Feb 16, 2005 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne nisem delal tiskanine. V vezano ploščo sem zvrtal 5mm luknje ter v njih potisnil led diode. Od zadaj sem vse zvezal, (4 diode po segmentu) kot izgleda 7 segmentni displej, ter vse zalil s termo lepilom. Velikost displeja znašala okrog 12cm. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni