www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC & USB

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tejko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2005 12:57
Aktiv.: 0.46
Kraj: Pragersko

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2005 9:53 pm    Naslov sporočila:  PIC & USB Odgovori s citatom

Ima kdo kakšne izkušnje z PIC16C745 in USB komunikacijo!

Zanima me, če se te PIC-e sploh dobi pri nas!!

LP Matej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 17, 2005 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a si pogledal kaj 18 serijo picev? ti imajo nekateri menda že vgrajen hardver za usb. Popravite me če se motim... bom pa pogledal v reference manual, ki ga imam ravno pri roki.

LP, aly.

tejko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 17, 2005 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, saj 16C745 ima tudi podporo za USB. Samo mene zanima če je že kdo delal kaj z tem. Ne vem tudi, če lahko te PIC-e programiran z programatorjem K149 .

LP Matej
Nazaj na vrh
bjack
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Jul 2004 9:30
Aktiv.: 0.21
Kraj: hribe

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 17, 2005 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja sam a ni 16C745 cmos - oznaka c ( da lahko pises v PIC samo enkrat ) ?

LP

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2005 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

16C745 in večji 16C765 obstajata le v OTP in okenskih izvedbah. Torej v današnjem času nekoliko okorno za kak razvoj. Drugi problem pri teh PIC-ih pa je njihova dobavljivost. Pred časom sem imel neko idejo z njimi sam, vendar jih domači zastopnik ni uspel-bil pripravljen dobaviti. Odvisno za kaj zadevo potrebuješ, sam sem se takrat odločil in izvedel drugačno rešitev.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tejko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2005 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepše hvala frenki. mene konkretno zanima samo USB komunikacija. Poznam te pretvornike USB->RS232, samo jaz bi raje vzpostavo komunikacijo direktno na USB.

LP Matej
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2005 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tejko je napisal/a:
...mene konkretno zanima samo USB komunikacija. Poznam te pretvornike USB->RS232, samo jaz bi raje vzpostavo komunikacijo direktno na USB.

Vse lepo in prav, vendar do česa? Takole lahko o tvojih potrebah samo ugibamo. Opiši problem oziroma s čem bi rad komuniciral, pa se mogoče najde kdo, ki bo napisal tudi kak bolj konkreten odgovor ali predlagal kaj primernega.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tejko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2005 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem!

Rad bi vzpostavil komunikacijo uC->PC.

Ti PICI (16C745) zgledajo super, samo je OTP varianta za mene praktično neuporaban.

LP Matej
Nazaj na vrh
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 18, 2005 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko bi poiskusil s temi: PIC 18F2455/2550/4455/4550
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 19, 2005 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tejko je napisal/a:
jaz bi raje vzpostavo komunikacijo direktno na USB.

moj kolega dela točno to kar ti rabiš.
Mislim da je procesor od Texas instruments. Daj najprej na njihovi strani poglej!
Sicer ga pa kontaktiraj na janezic@email.si in ti bo povedal kaj in kako.

Tukaj je pa še ena zadeva:
http://www.opalkelly.com/

LP, aly.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni