|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Jul 21, 2008 10:34 pm Naslov sporočila: PCAD pomoč! |
|
|
Ne vem, kaj sem naredil, ko sem sestavljal vezje, toda kondezator CXX je nekako zacementiran, lahko ga selektiram, ne morem ga pa premakniti, niti brisati.
Tudi barvo je spremenil na ekranu, ni več običajne barve temveč je neke barve med rumeno rjavo in zeleno. Prilagam sliko.
Vezje v celoti je precej zapleteno in ne bi ga rad začel sestavljati znova. Zato bi mi prav prišla pomoč, kako tak elelement spet spremenim v element, ki ga lhako vodim po vezju in postavim na mesto.
Hvala.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
snap.jpg |
Velikost datoteke: |
17 KB |
Downloadano: |
1509 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pon Jul 21, 2008 10:49 pm Naslov sporočila: Re: PCAD pomoč! |
|
|
vilko je napisal/a: |
Zato bi mi prav prišla pomoč, kako tak elelement spet spremenim v element, ki ga lhako vodim po vezju in postavim na mesto.
Hvala. |
Programa sicer ne poznam, ampak podobno je tudi v ostalih programih, če si slučajno preklopil v drug layer (druga plast) vezja in tam narisal kondenzator, ga v tvoji plasti ne moreš spreminjat, premikat in tudi barva za drugo plast je drugačna, ravno iz razloga da veš v kateri plasti rišeš.
_________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spy Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43 Prispevkov: 403 Aktiv.: 1.76 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Pon Jul 21, 2008 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nanj klikni z desno tipko miške in izberi "unfix".
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 6:58 am Naslov sporočila: Hvala! |
|
|
Hvala!
Unfix! To dela.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
FIX funkcija je uporabna, ko narišeš recimo ohišje škatle, velikost ploščice in podobne reči, in jih zakleneš, da jih ne moreš pomotoma premikati.
Podobno se da doseči, če ustvariš nov layer, npr. "Ohisje" in v meniju Options - Selection Mask za Block in Single Selection izklopiš dotični layer "Ohisje". Viden bo, označiti in urejati ga pa ne moreš.
UNFIX pa je kontra funkcija, ki si jo iskal.
Še en namig, ko smo že pri PCAD-u:
Če imaš istočasno odprto PCB in SCH, lahko označiš neko komponento ali net z Highlight, in se pobarva modro v obeh programih hkrati. Priročno za iskanje povezav ali komponent v kompleksnih vezjih.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.00 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Mene pa zanima kako je možno odpreti sheme, ki so bile risane v pccad starejših verzijah. Datoteke imam še shranjene progeama pa ne. Vendar bi nujno moral pregledati in na novo sprintati določene slikce.
Za poiskušnjo prilagam shemo. Končnice SCH mi ni prijelo zato sem datoteko stisnil.
Prosim za pomoč.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
KZ.rar |
Velikost datoteke: |
752 Bytov |
Downloadano: |
7 krat |
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 11:01 am Naslov sporočila: Ha, |
|
|
Ha, izgleda da sem našel nekoga, ki je pripravljen pomagati pri PCAD-u! Hvala Aly!
Ja, sch in pcb uporabljam paralelno in tisto z highlight poznam. Imam pa drugo vprašanja.
Med delom se izkaže potreba popraviti tudi shemo, sch.
Potem, ko sem v shemo dodal spremembe imam dve možnosti prenesti spremembe v pcb.
Ena je z export eco na sch strani in import eco na pcb strani, druga je
ponovni generate netlist na sch strani in ponovni load netlist na pcb strani.
No, lahko je še več možnosti, a za ti dve vem.
Ali je med tema dvema variantama kakšna bistvena razlika?
Nadalje menda obstaja možnost, da pri delu s pcb-jem, premikam nek objekt, in pcad sam, če more umika že obstoječe veze, da naredi prostor tam, kamor hočem premakniti objekt. Kako izberem od pcada to funkcijo?
Hvala!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
napetost je napisal/a: |
sheme, ki so bile risane v pccad starejših verzijah |
PCAD 2004 mi ne odpre te datoteke. V kateri verziji pa je bilo to narisano? Tango še imam nekje spravljen.
Vedno shranjuj kot ASCII fajle, pa ne boš imel več teh problemov.
Uh, Vilko, sedaj si me pa dobil. Nisem tak ekspert kot mogoče izgleda... Original knjižica z navodili je še dokaj nerabljena
Ena je z export eco na sch strani in import eco na pcb strani, druga je
ponovni generate netlist na sch strani in ponovni load netlist na pcb strani.
Ali je med tema dvema variantama kakšna bistvena razlika? |
ECO jaz še nisem uporabljal. Ponavadi prenašam spremembe z netlisto. Tu če spremeniš kakšno komponento v SCH, ti v PCB ostane stara komponenta, ampak nepriključena.
Nadalje menda obstaja možnost, da pri delu s pcb-jem, premikam nek objekt, in pcad sam, če more umika že obstoječe veze, da naredi prostor tam, kamor hočem premakniti objekt. Kako izberem od pcada to funkcijo? |
Jaz to poznam pri routanju povezav. In sicer Route Advanced in opcija Plow Interactive. Upošteva Design Rules.
Kaj več pa ima mogoče novejša verzija...
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.00 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 5:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala ker si se vsaj potrudil.
Risano je bilo v pcad-u iz leta 1990, ali tam nekje. Mogoče je celo starejše.
Upam, da se bo pa le našel kdo, ki mi bo znal pomagati.
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko11 Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47 Prispevkov: 893 Aktiv.: 3.76 Kraj: Dobrepolje
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam P-CAD 2001.
Ali ima kdo višjo verzijo? Ponudba pod zasebno.
Ali je v P-CADu možen 3D pogled na postavljene elemente?
LP,marko
_________________ Če ne veš kam greš, se ne moreš zgubiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
napetost je napisal/a: |
Mene pa zanima kako je možno odpreti sheme, ki so bile risane v pccad starejših verzijah. ... |
Če priloženo datoteko odpremo z notepad-om vidimo v glavi:
Koda: |
Personal CAD Systems, Inc.
PC-CAPS Database file version : 1.04
Database saved as : KZ.SCH |
tako da nisem prepričan da je to povezano z PCAD-om oziroma Tangotom, ki ima glavo takšno:
Koda: |
;Tango-Schematic V1.30a Series II |
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko11 Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47 Prispevkov: 893 Aktiv.: 3.76 Kraj: Dobrepolje
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako v P-CADu popolniš prazen prostor med vezicami z bakrom, kje se nahaja ta ukaz?
LP,marko
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 11:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
marko11 je napisal/a: |
Kako v P-CADu popolniš prazen prostor med vezicami z bakrom, kje se nahaja ta ukaz? |
Place --> Copper Pour; ko določiš območje se z dvoklikom nastavi še odmik od vezi, povezava na net, ...
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko11 Član

|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2008 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Peter
Ne uspe mi, ko izberem Place --> Copper Pour in označim področje se tam izriše tanka zelena črta in to je vse.
Kako naprej?
Citiram: |
ko določiš območje se z dvoklikom nastavi še odmik od vezi, povezava na net, ...
|
LP,marko
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1235 Aktiv.: 5.66 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2008 8:16 pm Naslov sporočila: COOPER PUR |
|
|
1.Klikneš z desno miško v zeleni okvir
2.Klikneš na lastnosti
3. Izbereš kar ti ponuja program
_________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni