|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Jul 24, 2008 5:09 pm Naslov sporočila: Gledanje HD filmov na PC-ju |
|
|
Torej, rabil bi kakšno mnenje ali nasvet okoli sledeče zadeve:
Moj PC je AMD Athlon 64 3800 X2, 2G dual channel RAM, grafika je GF 7300 GS 512M, mamaplata je nForce 4 DFI.
HD filmi formata 720 tečejo perfektno, filmi v ločljivosti 1080p pa ne - zatikajo se, oziroma kot bi gledal cca 5 slik na sekundo. Očitno je (vsaj) ena zadeva v mojem sistemu preslaba in, ker vem da grafika ni ravno čudo tehnike kljub 512M RAM-u me zanima če kdo ve, ali bi menjava VGA kartice to izboljšala ? Vem da sem enkrat poskušal igrati NFS MW na slabšem AMD-ju toda s sicer starejšo, a boljšo grafiko (GF6800) in je igra tekla bolj gladko kot sedaj z boljšim CPUjem in slabšo kartico...
TV je še stari CRT, tako da bi rad nekaj filmov pogledal na monitorju - so pa v formatu h264, seveda, ne "pravi" bluray
TNX! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregorino Član

Pridružen-a: Tor 15 Jun 2004 22:35 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.04 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Čet Jul 24, 2008 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kater predvajalnik uporabljaš za gledanje filmov in kodeke?
Sem imel podoben problem kot ti, pa sem si s spleta potegnil KMPlayer, ki je brezplačen in ima vse kodeke, ki jih potrebuje že vključene v samem paketu.
Download programa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Čet Jul 24, 2008 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej obremenitev CPU med predvajanjem, verjetno je ta krivec...
Kolk vem grafična nima nič z dekodiranjem videa, tistih par slik na sekundo pa praktično vsaka zmore prikazat _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.30
|
Objavljeno: Čet Jul 24, 2008 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno grafična bi morala prispevat k dekodiranju, ker gre za izključno grafična opravila (2D fixed point, vsaj mislim). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Jul 24, 2008 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prav zdajle sem dal notri Planet Earth 1080p in po cca minuti predvajanja se zadeva začne zatikati, celotna obremenitev CPUja je bila tam od 60-70%, pri tem je bilo desno jedro obremenjeno bolj kot levo...
Razmišljam ---če se prav spomnim je grafika original ASUS, ter da je bil zraven programček za navijanje le-te...mogoče bi poskusil VGA naviti in bom videl če je to to... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni