www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

desulfator za pb akumulatorje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

žal podpiram tigrov nasvet. Če je kislinski, je zanič že po parih mesecih, ampak tudi gel tip ne zdrži dve leti brez polnjenja...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 25, 2008 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za rešit imam par akumulatorjev, celice niso v stiku. Prej kot se lotim izdelave desulfatorja me zanima če je kdo potem testiral tisto desulfacijo z EDTA (tema je bila zaklenjena), sem malo prebrskal po googlu in je kar dosti glede tega napisanega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 25, 2008 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še tukaj preberi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 25, 2008 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, sem prebral, a so mnenja preveč deljena. Če ima kdo ta magičen prašek bi se priporočal za par žlic, da še jaz poskusim, pa sporočim rezulatat.

Električnega desulfatizatorja pa se lotim še danes, saj vedno pride prav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
demag
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Sep 2011 8:22
Aktiv.: 0.35
Kraj: Okolica Postojne

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2011 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem da je ta tema že kar stara,tako ,da bi povedal še moje mnenje o desulfatorju.....
Imam kar nekaj akumulatorjev-avtomobilskih in brez polnjenja niso vzdržali veliko časa.Potem pa sem malo preštudiral polnilnike in ugotovil da boljši polnijo in vzdržujejo akumulator z impulzi.Sicer polnilci so kar dragi-delujejo pa na enostaven način -na koncu polnjenja preklopijo na pulzno osveževanje akumulatorja.
Sam sem akumulator napolnil do konca,potem pa ga z enostavnim usmernikom in preklopnim vezjem,kot je na začetku opisano(malce spremenjeno),jaz uporabljam že usmernik z cca 35V dc ki jo za 1,5 mS spustim v akumulator.To počnem že 1 leto in ko sem akumulator želel uporabiti za zagon traktorja ,je brez problema vžgalo.
Kompletno vezje porabi 3,5W in je stalno priklopljeno na akumulator.
No meni dela kot je treba,ča se bo nabralo kaj denarja bom vseeno kupil polnilec,ki je namenjen za avtodome ali čolne!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni