www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

kompleti za sestavljanje in programiranje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
error7891
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Avg 2007 20:28
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 25, 2008 5:56 pm    Naslov sporočila:  kompleti za sestavljanje in programiranje Odgovori s citatom

Živjo! Zanima me če obstajajo kakšni kompleti (avtomobilčki, semaforji, ipd.), da bi najprej model sestavil, nato pa bi bilo potrebno vso zadevo še sprogramirati z mikrokrmilniki oz. procesorji (PIC, ARM,...). Pač vse bi bilo v kompletu, in ne bi potreboval brskati po spletnih trgovinah za raznimi deli. Pomembno je, da je vso stvar potrebno še sprogramirati, da ni to že vse narejeno. Smile

LP, Matjaž

PS, sem bolj računalničar kot pa elektrotehnik
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 25, 2008 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Temu najbližji je po mojem mnenju Lego Mindstorms.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
error7891
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 25, 2008 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ampak jaz bi rad malo spajkal in to. Razz
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 25, 2008 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem si zraven LEGO Mindstorms kupi se spajkalnik in to.
eddie
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02
Aktiv.: 3.04
Kraj: Severna primorska

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 25, 2008 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lego mindstorms je kar izdaten finančni zalogaj za kako popoldansko igračkanje. Za veliko manjše vsote je možno dobiti razne razvojne plošče, ki so lahko pomoje bolj uporabne.

V primeru pa da si stvari sestaviš sam prideš skozi z nekaj deset evri (predpogoj, da že imaš računalnik seveda).

Torej si za ta denar, kar bi dal za mindstormse nabaviš že nekaj osnovnega orodja( vključno spajkalnik).

lp
Nazaj na vrh
error7891
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2008 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
Potem si zraven LEGO Mindstorms kupi se spajkalnik in to.

Bučman tole sem jaz iskal
http://www.robotshop.ca/home/products/robot-kits/advanced-robot-kits/yost-engineering-bugbrain.html Cool Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni