|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BostjanVidmar Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.41 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
tiger je napisal/a: |
EU samo jemle in nič ne daje, žal.
LP |
To je pa čisto res, nam se je malica podražila že za 30centov odkar je € _________________ SHAFT - Loved by FEW Hated by MANY Feared by ALL. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4771 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nedolgo nazaj mi je en italjan, ko sem malo potarnal o podraitvah rekel samo:
Wellcome tu Europa _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko srat s polno ritjo, ampak če pustimo vnemar višine plač imajo italjani za faktor 2 cenejše špagete!! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4771 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, on je mislil z podrazitvami. Kdor zivi ob meji se spomni gromozanskih (tudi 100%) podrazitev v italiji ob uvedbi eura _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 5:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja ampak rekel je pa zdaj in jaz sem mislil za zdaj, ko so podražitve pri nas. Euro imamo že več kot eno leto. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Jul 27, 2008 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
kranjc je napisal/a: |
NeoTO je napisal/a: |
Na FE faksu v LJ je pijača po novem 0.45€ namesto 100 SIT, tako da so nas (prijetno) presenetili... |
Enako SŠER, Vegova po domače |
Je že na 0,5€...
Sladoled je 1€/kepico, burek prej 300 SIT, sedaj 2€, pice so bile včasih 1150 SIT, sedaj 6-7€, bencin leti v višave...in še veliko stvari je, ki so se podražile, skoraj ni izdelka ki bi bila cena enaka ali celo nižja kot prej.
Mobitel in Si.mobil sta uvedla "tiho" podražitev, saj niste podražila cene klicev ampak sta spremenila obračunski interval, ki je sedaj tak, da se prva minuta obračuna v celoti, nato je pa naprej sekundni interval. Večina klicev je pa pod 30s ali pa še krajši, zato te tukaj oberejo do kosti. Najbolj pravičen sistem ima T-2, saj ima sekundni interval, ki je dejansko najpravičnejši in plačaš toliko kot si govoril.
Politiki pa govorijo o ekstremni gospodarski rasti...na račun koga že...na račun ljudi, ki morajo jesti in plačevati kruh, ki je postal drag kot žafran (seveda ne samo kruh, ampak vse stvari, ki jih potrebujemo). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.50 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned Jul 27, 2008 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred 3 dnevi sem prišel iz dopusta. Bil sem v enem od hotelov v Čateških toplicah. In pri večerji si moraš pijačo plačati. 2.5 dcl ledenega čaja stane 2.30€. V trgovini ga dobiš za manj kot 50 centov. katastrofa  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2008 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
klpzm je napisal/a: |
Pred 3 dnevi sem prišel iz dopusta. Bil sem v enem od hotelov v Čateških toplicah. In pri večerji si moraš pijačo plačati. 2.5 dcl ledenega čaja stane 2.30€. V trgovini ga dobiš za manj kot 50 centov. katastrofa  |
Čatež je že nasploh drag,samo enodnevna karta pride okoli 9 ojrov.
V lj,stane deci soka 90 centov,pri nam v Krškem(v eni izmed mnogih gostiln),stane cca 70centov,kaj se splača sploh piti?Dodam še enkrat toliko in pijem 0,5L
 _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2008 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat več je premalo, saj je pivo 2€ ali več v skoraj vseh gostilnah. Ob nogometnem prvenstvu so bile pa cene še posebej visoke in oderuške. Ne razumem gostincev, ki prodajajo pivo v steklenicah, saj je to nekaj, kar lahko kupi vsak v trgovini za pol cene, ki je v gostilni, če grem v gostilno bi želel imeti točeno pivo, ker je to nekaj, kar ne moreš kupiti kar v najbližjem marketu in je boljšega okusa. Preprodajanje steklenic se mi zdi skrajno nesramno, če nimajo zadosti prometa da bi imeli točeno pivo, naj pa zaprejo gostilno.
Sicer pa gostinci ne bodo prišli daleč z vedno višjimi cenami, ki jih potem opravičujejo z upadom prometa zaradi protikadilskega zakona in naraščanjem stroškov. Če ni vedno novih, za stranke privlačnih stvari, potem ne bo prometa in ne zaslužka. Da pa dam skoraj 500 bivših tolarjev za pivo v flaši, ki ti ga vrže na mizo se mi zdi pa brez veze. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DrRogla Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00 Prispevkov: 336 Aktiv.: 1.41 Kraj: Hrastnik, Maribor
|
Objavljeno: Tor Jul 29, 2008 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čudno da v gostilni ne dobiš piva v pločevinki
Jaz raje dobim pivo v steklenici, ker vsaj vem da je sveže. Sod je, odvisno od načina skladiščenja , lahko neki star in potem dobiš pokvarjeno pivo, ki ti pokvari dan.  _________________ LP, Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Tor Jul 29, 2008 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je pokvarjeno pivo, ga lahko zavrneš, saj imaš pravico do tega, če smatraš, da pivo ni dobro.
Sicer pa je pivo v pločevinki bolj obstojno kot iz flaše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni