www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zagon 3fam smermenjalno vezje in zvezda trikot
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Taubiczky
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2008 0:48
Aktiv.: 0.03
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 31, 2008 12:51 am    Naslov sporočila:  Zagon 3fam smermenjalno vezje in zvezda trikot Odgovori s citatom

Nujno bi rabil vezalno shemo za zgoraj naveden priklop!!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hvon
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Apr 2008 9:55
Aktiv.: 0.93
Kraj: Avče

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 31, 2008 4:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Taubiczky
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 31, 2008 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Njalepša hvala
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 31, 2008 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Blokade ne pozabi med kontaktorji levo-desno in zvezda-trikot.
Bimetala in varovalke za krmilno napetost tudi ne...

ghost
Član
Član

Pridružen-a: Tor 11 Mar 2008 12:55
Aktiv.: 0.22
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 31, 2008 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smermenjalno ,zvezda-trikot vezje z vsemi blokadami.Varovalka za krmilje
manjka pred tipko STOP.

zv.trikot 1.gif
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  zv.trikot 1.gif
 Velikost datoteke:  5.92 KB
 Downloadano:  93 krat

zv.trikot2.gif
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  zv.trikot2.gif
 Velikost datoteke:  9.38 KB
 Downloadano:  59 krat

hvon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 31, 2008 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Blokade ne pozabi med kontaktorji levo-desno in zvezda-trikot.
Bimetala in varovalke za krmilno napetost tudi ne...

no jaz sem z mojim enostavnim načrtom mislu navadno ročno stikalo ( 1 -o- 2 )za levo desno in časovnik s preklopom med delavnim in mirnim kontaktom,tako da ne moreš obeh hkrati stisnit,če daš pa tipke ,moraš pa preko mirnih kontaktov dat,k jih pa nisem narisal.. samo potem že rabiš natične enote itd...in pa debelo denarnico zraven za vse kontaktorje Laughing

ja seveda varovalke in pa bimetalno zaščto pa obvezno,sej vsak štromar ve da brez tega ne gre..

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 31, 2008 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zna se zgodit, da se kateri kontaktor "zalepi"... pri vklopu drugega imaš potem lep booooom
Zato je blokada smiselna tudi pri vezavi s stikalom

hvon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 31, 2008 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Zna se zgodit, da se kateri kontaktor "zalepi"... pri vklopu drugega imaš potem lep booooom
Zato je blokada smiselna tudi pri vezavi s stikalom

ja to maš pa prav... se pravi takole:

Taubiczky
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2008 12:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašal bi še če še ima kdo to shemo z tipkali, nimam jaz to za vezat :d, mam za neke za šolo še pa sem nekam založil...

LP
Nazaj na vrh
hvon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2008 7:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nimam teh shem,lahko ti jo pa popravim obstoječo.. če je kakšen člen narobe narisan,pa popravi Laughing
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2008 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Taubiczky je napisal/a:
Vprašal bi še če še ima kdo to shemo z tipkali, nimam jaz to za vezat :d, mam za neke za šolo še pa sem nekam založil...

LP

Imam popolnoma vse te sheme iz 1 letnika Serša vendar 1500km stran od mene. Bom enkrat vse poskeniral in prilepil na forum.

Taubiczky
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi lahko kdo skupaj naredil močnostno shemo in krmilno shemo z tipkali...prosim..
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če me spomniš za te sheme čez 10dni od danes dalje, na gregor454@gmail.com, dobiš tukaj na forumu vse. LP!
ghost
Član
Član

Pridružen-a: Tor 11 Mar 2008 12:55
Aktiv.: 0.22
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ŠE ENKRAT PRIPENJAM SLIKE ZV.-TRIKOT IN SMERMENJALNEGA ZAGONA 3F EL.
MOTORJA Z TIPKALI.NE VEM V ČEMU JE PROBLEM.

DSCN0508.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  698.42 KB
 Pogledana:  28 krat

DSCN0508.JPG

DSCN0509.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  774 KB
 Pogledana:  18 krat

DSCN0509.JPG

tadej.ko2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 18:26
Aktiv.: 0.35
Kraj: sveta trojica

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 23, 2008 12:19 pm    Naslov sporočila:  kako deluje to vezje? Odgovori s citatom

zdravo!
dobil sem že sestavljeno vezje treh kontaktorjev za vklop 3f elektromotorja prek vezave zvezda na trikot. vezje vsebuje tokovno zaščito preobremenitve (UA42 00-7AK 17-25A), časovnik za preklop zvezda-trikot ter 3 kontaktorje (3TA22 10-0A link:http://www.hkinventory.com/public/PartDetail.asp?PartID=379268986&db=invent&partnum=3TA2210-0A&CompanyID=); vsa zadeva ima skupaj oznako 3TE22 10-0A, je pa vse od siemens-a, vendar pa sem na internetu našel samo eno stran o tem, saj so to kar stare stvari.
problem pa je, ker ne vem, kako zadeva deluje. manka namreč en kabel na kontaktorju Z (vhod 13) ter še kakšen na členu tokovne omejitve.
polek tega pa potekata 2 kabla od časovnika pod kontakor zvezda, pa ne vem zakaj oz kaj se zgodi z njima.
prerisal sem celotno zadevo, če bi mi kdo lahko malce pomagal razvozljati skrivnost te črne skrinjice.

edit: prejle sem zdrl kontaktor zvezda; ta dva kabla, ki sta označena na sliki 3, gresta v tuljavo. verjtno po njima teče induciran tok, ko je kontaktor vklopljen. ta tok nato "krmili" časovnik... naprej ne vem

1.jpg
 Opis:
od leve proti desni: tokovna omejitev, kontakor Z, kontakror trikot
 Velikost datoteke:  74.19 KB
 Pogledana:  3 krat

1.jpg

2.jpg
 Opis:
od leve proti desni: kontakotr zvezda, časovnik, kontakri za priklop motorja
 Velikost datoteke:  74.72 KB
 Pogledana:  5 krat

2.jpg

3.jpg
 Opis:
narisal sem rdečo (kabel 1 na časovniku) ter zeleno (5) črto, ki nakazujeta, kako gresta kabla pod kontakor zvezda.
 Velikost datoteke:  73.36 KB
 Pogledana:  5 krat

3.jpg

vezje.jpg
 Opis:
prerisano vezje
 Velikost datoteke:  49.35 KB
 Pogledana:  39 krat

vezje.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni