www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DS1820 termometer z AT89C2051
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 04, 2003 4:38 pm    Naslov sporočila:  DS1820 termometer z AT89C2051 Odgovori s citatom

Glede na to da je stvar začetniško enostavna jo je mogoče realizirati v kratkem času. Sam sem jo izdelal pred kakim letom in od takrat mi v avtu kaže zunanjo in notranjo temperaturo. Led dioda se prižiga ko temperatura na zunanjem senzorju pade pod 2 stopinji. Pri montaži v avtu je potrebno paziti na dobro izolacijo kontaktov predvsem Dallasa, ki je montiran zunaj ker v nasprotnem primeru kontakte razmeroma hitro pobere (sam sem zalil z vročim lepilom) in na to da je le-ta montiran precej stran od motornega prostora sicer bo zunanja temperatura čudna Wink . Tiskanina je narejena sicer grdo ampak služi namenu. Možno jo je odrezati nad konektorjem LCD-ja in le tega montirati v "sendvič" da zavzame čimmanj prostora.

Termo_www2.pdf
 Opis:
DS1820 termometer z AT89C2051

Download
 Ime datoteke:  Termo_www2.pdf
 Velikost datoteke:  78.5 KB
 Downloadano:  996 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2003 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobil sem možnost preizkusa digitalca, pa pripenjam pogled na lani izdelan prototip omenjenega termometra Wink .

imgp0386-1.jpg
 Opis:
Prototip termometra
 Velikost datoteke:  157.96 KB
 Pogledana:  604 krat

imgp0386-1.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
G-Lab
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44
Aktiv.: 0.76
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 18, 2004 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki zanima me kje sploh prodajajo DS1820 senzorje. Iskal sem pri IC (internetna trgovina) in ne najde ničesar, Prav tako je tudi pri conradu, včasih so vsaj tam imeli. Torej kje imajo DS1820 in po kakšni ceni.
Hvala
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 18, 2004 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DS1820 dobiš na spletni trgovini sveta elektronike, v HTE, če gre le za kak primerek pa se da dobiti kot vzorec zastonj pri proizvajalcu Maxim. Wink
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 18, 2004 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

C, c Sad desno na forumu imaš "Cenik HTE" in "Cenik IC" - vpišeš "ds18" in se čudiš. Wink

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
G-Lab
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44
Aktiv.: 0.76
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2004 2:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

za tiste free sample bom še poslal na maxima. Sem se pa res začudil, kajti tistih cenikov pa res nisem opazil. Tole možnost za iskanje po teh dveh cenikih moram pa kar pohvalit, Je zelo koristna.
Hvala
LP
Nazaj na vrh
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.41
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2004 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP,

Ravno včeraj sem DS1820 kupil v IC elektroniki. Cena 1800$.
Nazaj na vrh
Carleone
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2004 10:18
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 12, 2005 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je mogoče že kdo sestavil isti termometer, samo da ima 7 segmentni prikazovalnik ???
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.41
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 12, 2005 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1 wire komunikacija :

Knjiga "Programiranje mikrokontrolera programskim jezikom BASCOM" stran 69

Knjiga "Prakticna uporaba mikrokontrolerjev" stran 86 isti članek

lp, CarpeD
Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.95
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2006 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Danes sem na testni plošči sestavil termometer, ki ga je naredil Frenki. Zadeva lepo deluje. Potem pa sem 1wire komunikacijo izbral namesto porta P1.0 drugi port. Npr. če izberem port P1.1 ali P3.0 ... na displeju ne dobim več realne temperature (izpiše 85 stopinj). Če pa nato povežem še na senzorju pin 2 (DATA IN/OUT) in port P1.0 dobim pravo vrednost. Se pravi da dobim realno temperaturo samo če imam za 1wire komunikacijo izbran port P1.0, če pa izberem kateri koli drugi prosti port pa vrednost ni realna. V čem bi bila napaka?
hvala
lp
Nazaj na vrh
robika
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55
Aktiv.: 1.19
Kraj: ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2006 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali si v programu popravil to, da je I2C na portu P1.1 oziroma P3.0?

Lp
Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.95
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2006 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo nekaj, to ni I2C komunikacija ampak 1wire. Tega pa zdaj ne razumem. Sem pa šel in probal to kar si omenil in zadeva kljub temu deluje kot sem opisal prej

lp
Nazaj na vrh
robika
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55
Aktiv.: 1.19
Kraj: ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2006 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imas prav, sem pac zamenjal 1wire in I2C ker sem malo prej prebiral clanek na sosednejem forumu okoli I2C. Poizkusi z vezavo upora 4k7 med data(DS18S20) in +5V.

Lp
Nazaj na vrh
stursc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 22, 2006 9:48 am    Naslov sporočila:  Arhiv decimalke Odgovori s citatom

Pozdrav !
Sestavil sem test omenjenega (Frenkijevega) termometra in dodal SUBrutino za shranjevanje in odčitavanje najnižje in najvišje izmerjene temperature. Zadeva deluje, vendar mi ni jasno kako shranjevati decimalno število odčitane temperature, namreč, shranjuje le cela števila, v tem primeru (prilagam kodo) pa decimalno 0.2 (primer 20.2, 21,2 itd)
Je rešitev možna?

Hvala za pomoč
LP stursc

termo_arh.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  termo_arh.zip
 Velikost datoteke:  1.46 KB
 Downloadano:  164 krat

Nazaj na vrh
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 22, 2006 9:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda ja možna, shani posebej celi del in posebej decimalni del. Porabil boš dve lokaciji v spominu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 1 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni