|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.62 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Jun 30, 2008 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozna kdo OpenStreetMap projekt? Podobno kot razne Wiki strani omogoča, da vsak, ki se registrira, popravlja/dodaja zemljevid. Iz GPSa se naložijo točke v .gpx formatu, potem pa se z online ali off-line editorjem ureja zemljevid.
Za ta projekt se razvijajo tudi mobilne aplikacije, ki bodo omogočile tudi free navigacijo! Že zdaj pa se dobi pretvornik, ki iz podatkov s te strani naredi mape za Garmina. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spy Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43 Prispevkov: 403 Aktiv.: 1.76 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Pon Jun 30, 2008 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
dragoon je napisal/a: |
tole je že probal kdo? tukaj so navodila za snemanje kart iz googlemaps in podobnih. na google maps si enostavno označiš območje in nastaviš zoom, s programom enostavno potegneš karte na PC, iz pcja naložiš u telefon.
je pa programček v javi (J2ME) za vse ki ne marate/mo nokie ..
v kratkem preizkusim in poročam! |
Sem preizkusil MgMaps na telefonu w200i, ki ima Java podporo, nima pa GPS-a, niti možnosti priklopiti zunanjega. Aplikacija dela v redu, mape se naložijo preko interneta (GPRS), ne pokaže pa pozicije (ker ni GPS-a). Ima pa program še možnost prikaza shranjenih map, ki jih naložiš na MMC kartico in tako pregleduješ "offline", kar pa mi nekako še ni uspelo. Vendar kakšne pametne uporabe brez GPS sprejemnika ne vidim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.80 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Jul 01, 2008 6:16 am Naslov sporočila: |
|
|
MgMaps žal nima več Google maps...Obstaja pa Googlova varianta - Google maps mobile, ki pa deluje prav lepo z vgrajenim GPS-om. Pokaže karto ali satelitsko sliko. Samo navodila (a-la pokaži pot) kar nekaj nočejo delati v SLO--- :shock:nisem pa še poskusil v ameriki, po moje bi tam delalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Tor Jul 01, 2008 7:20 am Naslov sporočila: |
|
|
trenutno preizkušam mgmaps. stvar dela z google maps, vsaj v offline načinu. prek gprsa nisem probaval. niti se ne splača prenašat tega, razen če imaš neomejen dostop.
s programom mapcruncher lahko uvoziš katerokoli mapo (sliko jpeg) in jo skalibriraš. tudi uvažanje googlovih map je enostavno.
je pa en drug problem: zemljevidi so v bistvu na majhne kose razrezane .png slike. teh je ogromno, zato traja prenašanje map na kartico precej dolgo. karta ljubljane, 15-16 povečava traja okoli pou ure. obvezno je formatiranje kartice v fat32 in najmanjši cluster size (512), drugače karte zasedejo okoli 3X več pomnilnika na kartici kakor je njihova prava velikost. s fat32 pa je zasedanje prostora kar realno. in pa telefon (w660i) rabi precej dolgo da se pobere, ko je na kartici toliko mahnjih fajlov. zgleda da pred zagonom pregleda vse kar je na kartici.
trenutno iščem način kako telefon pretentat da ne bi pregledoval vseh teh datotek, trenutno se mi zaganja okoli 5min, gor imam mapo ljubljane in pa ortofoto moje okolice, približno 10x10km, vsega skupaj 35MB. ima kdo kakšno pametno idejo?
telefon je SE W660i.
EDIT: Rešene težave z majhnimi filetki. V gMapMakerju izberi hash size = 1 in tiles per file čimveč. to združi več "tiles-ov" v eno datoteko, ka pohitri prenos in samo obdelavo, upočasni pa uporabo mgmaps na telefonu. moj telefon potegne do 32 tiles per file. _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2008 12:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Nabavil sem Nokio N82 z vgrajenim GPS sprejemnikom. Za navigacijo sem naložil programa Garmin mobile XT s kartami Adria Route in pa TomTom s karto Eastern Europe. Oba programa delujeta v redu. Pri TomTom navigaciji je potrebno ob vsakem zagonu programa izbrati GPS napravo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2008 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
malo sem pretestiral tale mgmaps. deluje kar zadovoljivo, uporabljam shranjene mape, ker se mi zdi škoda DLjat tolko podatkov. mape si enostavno shranim iz guugle maps, nekaj pa sem delal tudi iz jpeg slik (NVatlas). zna tudi pokazati pot, s pomočjo googla, kar pa zaenkrat še ne dela v slo. najde pa kraje, tudi s pomočjo googla.
pogrešam to da ne zna logirat poti, in pa da moraš imet za vsak zoom level naložene mape, tudi za zoom-out. ne zna postaviti več slikc eno zraven druge in jih ustrezno pomanjšat.
za lastnike straješih nokij (s60v2), zadnjič mi je ratalo na 6630 naložit garmin mobile XT in adria route. problem je v tem, da je program pisan za s60v3 in na s60v2 javi da je .sis poškodovan. rešistev je tu, @ssavski. _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Eloy Neznanec

Pridružen-a: Ned 03 Avg 2008 16:49 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Ned Avg 10, 2008 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
a se da navigacija naložit tud na samsung U600 z gps spejemnikom preko bluetooth?
pa da je že kdo maybe poskusil |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni