www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Osciloskop za začetek
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
veter
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jan 2004 9:25
Aktiv.: 0.58
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2008 11:11 pm    Naslov sporočila:  Osciloskop za začetek Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, kateri osciloskop mi predlagate za začetek, kje se ga da kupiti in koliko stane.

Po poklicu nisem elektronik, vendar se mi pogosto dogaja, da moram izmeriti kakšno frekvenco iz npr 555 ali iz kakšnega mikrokontrolerja.
Mislim da bi moral biti vsaj 2 kanalni...

Kaj pa menite o PSCOPE (upam da sem prav napisal) oglašajo ga v AX*****

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2008 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, PoScope je prav. Cool

Glede na to, da ti rabiš za razne 555, pa uC-je merit bi bil zate kot začetnika Brankov računalniški osciloskop in frekvencmeter čisto zadosti!

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.71
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 3:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam PoScope, ki sem ga tudi sam imel za začetek in moram priznat, da je več kot odlična stvar za začetnika. Ima res ogromno funkcij, ki začetniku dajo lep vpogled kaj s čem počet. Se pa je potrebno zavedati majhnih frekvenčnih merilnih območij. V primerjavi s konkurenco mislim, da je več kot vreden svoje cene. Bolj profesionalna merilna oprema pa ima namreč tudi zelo "profesionalno ceno" Twisted Evil
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 7:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
Hmm, PoScope je prav. Cool

Glede na to, da ti rabiš za razne 555, pa uC-je merit bi bil zate kot začetnika Brankov računalniški osciloskop in frekvencmeter čisto zadosti!

Tisti "Brankov" osciloskop in frekvencmeter spadata bolj v rubriko 'Kako to dela' kakor pa pod instrumente.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
veter
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 7:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Kje pa se začnejo cene za klasične osciloskope (primerne za začtnike seve) in kje si jih lahko kupi?
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 8:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš srečo, v malih oglasih nabašeš na kakega 2x20MHz analognega Hamega za dobrih 100EUR. S komponent testerjem malce več, je pa to praktičen dodatek.
Meni ga je uspelo dobit za cca 140EUR ( s komp. testerjem).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pogledaš tudi na nemškem ebayu.
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 10:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matijap je napisal/a:
Lahko pogledaš tudi na nemškem ebayu.

Kaj nemški e-bay tudi obstaja? Jaz poznam samo enega, pa sem mislil da je mednarodni, ker so vsi gor, od avstrijcev do avstralcev.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 10:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej http://pages.ebay.co.uk/globaltrade/index.html
Nazaj na vrh
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eden je mednarodni (bolj ameriški) ostali pa so regijski če te zanimajo samo stvari iz Nemčije pa greš na www.ebay.de .
veter
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 21, 2008 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Po nekaj malega brskanju sem prišel do tegale:
http://cgi.ebay.de/Uni-T-Handheld-Digital-Multimeter-Oszilloskop-UT81B_W0QQitemZ270276977120QQcmdZViewItem?hash=item270276977120&_trkparms=39%3A1|66%3A2|65%3A2|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

Kaj menite o njemu? Ali je bolje kupiti njega kot PoScope?

Ima kdo izkušnje z nakupovanjem preko e-bay nemčija?

Hvala
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 21, 2008 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj nasvet ( meril sem že z mnogimi osciloskopi, ker sem v elektroniki že 30 let)
če si omejen z denarnimi sredstvi, kupi nekaj takega

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=6748&highlight=1740a

in multimeter posebej ( ločen od osciloskopa)

LP

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70622.04

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 21, 2008 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
veter
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 21, 2008 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja zaslon je resdas majhen ampak fina se mi zdi opcija, da ga priklopiš na PC. Tam bi se moralo videti precej bolje...

No, kaj pa primerjava po zmogljivosti tih dveh modelov? (PoScope in UNI-T)
Nazaj na vrh
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.89

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 22, 2008 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branko

Datoketaka od osciloskopa 3.waw men štarta pesem Siva pot od Aleksandra Mežka Wink.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni