www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

MS Windows Vista problem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 12:54 pm    Naslov sporočila:  MS Windows Vista problem Odgovori s citatom

Imam težavo. Ko želim na računalnik namestiti MS Windows VISTA Business ORIGINAL se mi, ko poteka nalaganje za v setup okno računalnik kar samodejno izklopi. Tako da mi ni jasno zakaj? Zamenjal sem že napajalnik pa ni bil zajec v tem grmu ne vem v katerem pa zares tiči Very Happy.

LP Danilo
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

verjetno je naštimana za kakšno brand znamko : lenovo, ibm, dell , hp. Verjetno se njene nastavitve ne ujemajo s tem kar imaš v računalniku Rolling Eyes
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

potem bi javil, ne bi se izklopil. Mora biti nek del hardware-a zanič - ali napajalnik, defektni RAM-i...težko reči. Je trea poskusit - če si lahko nekje sposodiš napajalnik, zamenjaj in poskusi....
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi najprej RAMe testiral. Sem imel podoben problem.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.62
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 4:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel podobne težave. Hec pa je bil v tem, da se je računalnik pregrel. Daj mu pod nogice kako podlago, da se bo lažje in boljše hladil, pa še enkrat poskusi. Pa preden začneš nalagat visto ga pusti, da se dobro ohladi.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je recimo pregrevanje krivo potem je problem treba rešiti globalno, ne začasno - če se CPU pregreva je treba pogledati če hladilnik lepo nalega, med hladilo in chip obvezno pasto in pa preveriti če ni CPU ventilator zanič. No, na hitro se lahko pogleda tako da škatlo odpreš in nalagaš. Vsake toliko časa preveriš z roko hladilo CPU-ja...če se spečeš ---jaoj..!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sonyx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom preizkusil te napotke pa vsam javim kako sem jih bom rešil Very Happy. Zaenkrat pa hvala.
Nazaj na vrh
sonyx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako upsešno sem našel zajca in ga pregnal iz grmovja. Problem je bil na grafični kartici saj se ventilatorček, ki je namenjen hlajenju procesorja sploh ni vrtle. Potem pa sem ga vzel ven malo pošprical z W*40 in ga z zračnim kompresorjom zelo prevertel. Spihal sem tudi cel računalnik saj je bilo praha na tone Very Happy. Še enkrat vsem hvala sem bil še toliko bol pozoren na ventilatorje in ventilatorčke.

Lp Danilo
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sonyx je napisal/a:
Tako upsešno sem našel zajca in ga pregnal iz grmovja. Problem je bil na grafični kartici saj se ventilatorček, ki je namenjen hlajenju procesorja sploh ni vrtle. Potem pa sem ga vzel ven malo pošprical z W*40 in ga z zračnim kompresorjom zelo prevertel. Spihal sem tudi cel računalnik saj je bilo praha na tone Very Happy. Še enkrat vsem hvala sem bil še toliko bol pozoren na ventilatorje in ventilatorčke.

Lp Danilo

Naredil si ravno tisto, kar ni prav. Rolling Eyes
Ležaje se kvečjemu čisti z WD40, po tem jih je pa treba naoljiti z strojnim oljem.
Prav tako je pravilo, da se ventilatorjev NE piha z kompresorjem, ker se ob tem uničujejo ležaji (neenakomerna obremenitev, visoki vrtljaji).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
sonyx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri roki nisem imel stojnega olja zato sem kar z WD40 to sem že počel in še nisem imel problema da nebi delovalo. Si pa bom umislil olje. Naj bolje bi vrjetno bil olje za šivalne stroje? Na to glede kompresorja pa sploh nisem pomislil hvala za opomin.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 27, 2008 8:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, ja...tudi menjava ni tako draga, saj so ventilatorji danes poceni...
Nazaj na vrh
aquL
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 04 Sep 2008 16:29
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 4:41 pm    Naslov sporočila:  Vista, vista Odgovori s citatom

Najprej je vedno treba preveriti če je računalnik dovolj zmogljiv!!!
Potem šele naložiš windows vista ZLATO PRAVILO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni