www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

USB polnilec in iPod
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 10:19 am    Naslov sporočila:  USB polnilec in iPod Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Naredil sem USB polnilec iz zbirke projektov, sem mislil, da bi z njim polnil iPoda.

Zdaj pa je težava. iPod se noče polnit.

Na računalniku to izgleda takole: Vstavim iPoda, lučka začne utripati. Računalnik ga zazna, in lučka še kar utripa. iPoda moram izvržti (Pod Moj računalnik), kar povzroči, da lučka samo gori, kar je znak za polnjenje.

Na polnilcu pa enako. Ko ga vstavim, lučka samo utripa in utripa... Kaj moram narediti? Obe data liniji (ki sta zdaj v zraku - nista priključeni) preko 10k upora vežem na GND? Ali na VCC? Ali pa ju zvežem med sabo?

Prosim za rešitve, ker sem se tako trudil narediti ta izdelek, zdaj pa vidim, da ne deluje. Mad Confused

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
m.matic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43
Aktiv.: 0.80

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

16k pullupa na data linije (mislim da pulupa). Malo postfaj!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dojaja je napisal/a:
16k pullupa na data linije (mislim da pulupa). Malo postfaj!

Čakaj malo... 16k upor med data linijo in... GND?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
jobber
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Maj 2005 18:58
Aktiv.: 0.46
Kraj: Bohinj / Lj

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Med data linijo in VCC. (pullup - "povleci gor") Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

EDIT: DELUJE!!! Slabi stik je imelo pa sem zalotal pa gre.

Dal 15k (16k nimam) med Data- in VCC ter med Data+ in VCC.

Ne deluje. enaki simptomi kot prej. Lučka utripa, se mi zdi da okrog 4-krat utripne, potem pa vse skupaj ugasne in ne utripa več.

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me samo, zakaj se mi ta polnilec pretirano greje. Predvsem je zelo vroča dušilka L1 ali pa ena izmed diod in pa čip je tudi zelo vroč?
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sliši se kot kratki stik na izhodu, premajhna vhodna napetost ali neprimerna dušilka.
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jjakob je napisal/a:
Sliši se kot kratki stik na izhodu, premajhna vhodna napetost ali neprimerna dušilka.

Za vhodno napetost imam 2 AA bateriji, skupaj 2,77V (zmerjeno z multimetrom). Na izhodu ni kratkega stika, ker če nič ne vključim v USB je lahko prižgan cel dan pa se ne bo zagrel nič. Mogoče pa iPod "požere" preveč toka? In potem kombinacija slabšega vhodnega toka in "preveč laćnega" iPoda pa je tukaj gretje...
Naj dodam še eno baterijo ali pa žaščitni upor na +5V izhodu?

m.matic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43
Aktiv.: 0.80

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potegne tudi 0.5A tako, da z 7805 ne bo šlo, če ga ne boš dobro hladil. Obstajajo pa druge izvedbe...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dojaja je napisal/a:
Potegne tudi 0.5A tako, da z 7805 ne bo šlo, če ga ne boš dobro hladil. Obstajajo pa druge izvedbe...

Ne uporablja 7805, ampak switcher z MAX756 (link je na začetku).
Nazaj na vrh
cucusniper
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:23
Aktiv.: 0.04
Kraj: Vurberk

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 29, 2010 2:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem poiskušal se poigrat z tem usb priključki in sem naredil napajalnik 5.15V in pa 2A vendar je nastal problem pri polnjenju gsm-a in se mi dogaja enak problem ko noče začet polnjenja probal sem že vse varijante ki so mi padle na misel vendar mi nikakor ne začne polnit tud po interneto se obrnil vse možno in nisem našel nič konkretnega , če kdo ve kako pomagat bi bil zelo vesel

Lp,

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 29, 2010 7:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cucusniper je napisal/a:
Tudi jaz sem poiskušal se poigrat z tem usb priključki in sem naredil napajalnik 5.15V in pa 2A vendar je nastal problem pri polnjenju gsm-a in se mi dogaja enak problem ko noče začet polnjenja probal sem že vse varijante ki so mi padle na misel vendar mi nikakor ne začne polnit tud po interneto se obrnil vse možno in nisem našel nič konkretnega , če kdo ve kako pomagat bi bil zelo vesel

Lp,

Mobitel je glede polnjenja preko USB kabla zelo trmast. Vsaj Sony Ericsson po mojih izkušnjah. Ga priključim na računalnik in se lepo polni, ko pa računalnik ugasnem (in USBji ostanejo pod napajanjem, ker vse ostale USB naprave delajo/svetijo) pa se tudi mobi neha polnit Rolling Eyes Polnjenje mi ne dela tudi pri nobenem ostalem USB polnilcu. Izgleda, da telefonu potrebujejo neko komuniciranje z računalnikom, da se lahko polnijo Confused
Nazaj na vrh
cucusniper
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 29, 2010 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja , jaz sem tudi včerej sprobal na Sony Ericsonu k550 in pa na moji Omniji in pri Omniji sem navsezadnje ugotovil da ima USB od Omnije celo popolnoma drugačen razpored pinov na kablu kot pa polnilni priključek, tako da sem na koncu bil toliko trmast in sem šel razdret ta polnilec od Omnije in ugotovil da ima lepo samo dve žili +5V in pa gnd in sem jih lepo odlotal in priključil na generator na 5V in popolnoma lepo polni. Sedaj zvečer pa sem med staro šaro šel poiskat en star univerzalni USB polnilec ki je hin in grem preverit malo kako ima ta rešen problem , ker ima celo led ki spremeni barvo iz rdeče na zeleno ko polnilec prepozna da se gsm polni.
Upam da bom kaj uspel ker namreč namen je da bi lahko polnil nakoncu vse vrste mobilnikov zato ker imam ta USB namreč vgrajen kar v steni.

Tukaj spodej sta dve sliki kako približno to zgleda ta USB .

http://img266.imageshack.us/img266/4580/snc00448.jpg
http://img156.imageshack.us/img156/4289/snc00449.jpg

David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.91
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 29, 2010 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

iPodi znajo bit izbirčni za napajanje. Na D+ naj bi moralo biti 2V, na D- pa 2,5V.
Testiraj in poročaj rezultate Wink

iPod.PNG
 Opis:
napajanje iPoda
 Velikost datoteke:  2.14 KB
 Pogledana:  7456 krat

iPod.PNG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cucusniper
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 29, 2010 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se bom spravil po material do delavnice in grem sprobam, se grem malo igrat ker sem si že prinesel tudi star usb polnilec da ga malo premerim in preštudiram heh
Lp

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni