|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.95 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2008 5:53 pm Naslov sporočila: oddajnik/sprejemnik |
|
|
zanima me, če ve kdo za kakšen načrt za komunikacijo preko radijskih valov (preko frekvence), da nebi uporabljal ravno IR,...(če sem se prav izrazil)
npr.:
vklop luči v notranjosti hiše z oddaljenosti ca. 100m?
in zanima me še, če kdo ve kaj o komunikaciji preko SMS za "pametno hišo"? (vem, da se dobi tudi v SV)
lp _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Consty Član

Pridružen-a: Čet 21 Avg 2008 13:15 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.07 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Avg 27, 2008 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da malo obudim temo... ker tudi mene zanimajo brezžične stvari .
Recimo tole sem našel na internetu - 4 kanalni oddajnik in sprejemnik na radijsko frekvenco. S tem lahko vklopiš žarnico na daljavo
http://home.att.net/~wzmicro/rf.html
Mam namen narediti to v bližnji prihodnosti... prilepim vezje za ploščico ko bom mel
---
Da se narediti da ti mobitel pošlje sms ali pa te pokliče - recimo kak alarm.
To se sprogramira v PIC-u... PDU koda ki jo razume telefon. Preko podatkovnega kabla je to povezano na gsm - ki te potem pokliče.
Poznam enega ko je delal diplomsko nalogo na to temo - baje da je treba dosti kode treba vstavit v mikrokrmilnik.
tu piše nekaj (nokia3310-PC):
http://www.8051projects.net/forum-t2590-0.html |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3359 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Avg 27, 2008 9:38 pm Naslov sporočila: SMS avtomat |
|
|
Consty je napisal/a: |
Da se narediti da ti mobitel pošlje sms ali pa te pokliče - recimo kak alarm.
To se sprogramira v PIC-u... PDU koda ki jo razume telefon. Preko podatkovnega kabla je to povezano na gsm - ki te potem pokliče.
|
Pred časom je bil v ax elektroniki objavljen SMS avtomat, napravica, ki je sprejemala SMS-e, preformirala PDU format SMS-a v tekst format in nazaj, razvozvljavala in izvrševala ukaze in tudi z SMS poročala.
Kodo BascomAvr lahko dobiš od mene. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Sre Avg 27, 2008 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sortaj, preberi si kakšen članek v Svet elektronike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni