|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Sre Avg 27, 2008 9:48 pm Naslov sporočila: DOS to USB tiskanje? |
|
|
Prijatelj uporablja moj program za trgovinsko poslovanje, ki je napisan že daljnega leta prejšnjega stoletja v Clipperju in DOS okolju ki izpisuje vse na LPT. Sedaj pa je zamenjal star PC z novim (XP), ter kupil tudi nov Inkjet tiskalnik, ki pa "sliši" le na ime USB. PC sicer ima še vedno LPT priključek. Ker bi na vsak način rad uporabljal nov tiskalnik, sem na netu gledal, kakšna je možnost tiskanja na USB iz DOS programov. Našel sem nekaj programov (med njimi npr. DOS2USB), ki v ozadju prestrezejo izpis poslan na LPT in ga "obdelanega" pošljejo naprej na USB. Zadeva zelo lepo natisne nekaj strani, nato pa se vse skupaj zacikla in program je treba na silo zapreti.
Se je kdo že srečal s kakšnim podobnim problemom? (Mogoče Silvo) Ali obstaja tudi kakšna HW rešitev? Vsi predlogi dobrodošli.  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.66 Kraj: Polhov Gradec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 7:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sam uporabljam http://www.dosprn.com/ in nimam težav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 7:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Bom tole danes doma preizkusil. Hvala. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Avg 29, 2008 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Moj HP Laserjet tiskalnik ima priložene driverje, ki speljejo podatke LPT -> USB. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

|
Objavljeno: Ned Avg 31, 2008 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Aly: Hvala, vendar imam na razpolago Inkjet tiskalnik.
[g0ran24]: Hvala za link. Tole sem preizkusil, in sicer dela, vendar mi papir "izpljune" šele po 1 minuti. Se da čas kako zmanjšati? Ali je tole zato, ker zaenkrat uporabljam neregistrirano verzijo? _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Ned Avg 31, 2008 11:00 am Naslov sporočila: |
|
|
mirkatmir je napisal/a: |
Aly: Hvala, vendar imam na razpolago Inkjet tiskalnik.
[g0ran24]: Hvala za link. Tole sem preizkusil, in sicer dela, vendar mi papir "izpljune" šele po 1 minuti. Se da čas kako zmanjšati? Ali je tole zato, ker zaenkrat uporabljam neregistrirano verzijo? |
Nekje v registru je ta opcija za zmanjšanje časa. Po googlu poglej moralo bi pisati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni