|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
krneki10 Član

Pridružen-a: Sre 20 Jun 2007 12:41 Prispevkov: 85 Aktiv.: 0.39
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2008 8:33 pm Naslov sporočila: Namizna svetilka |
|
|
Kupujem namizno svetilko za študij, torej predvsem za branje oz. učenje. Zanima me, katere svetilke priporočate, s katerimi imate dobre oz. slabe izkušenje? Lahko morda poveste dotične modele in kje se lahko kupijo?
Zanima me tudi, katere žarnice priporočate - navadne Wolframove, pametne ali halogenske? Slišal sem, da so pametne žarnice škodljive za oči in slabo vplivajo na počutenje. Je to res?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2008 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam namizno halogenko, 20W žarnica. Svetloba je prijetna in ni utrujajoča. Lepo pokrije površino eno A4 odprto knjigo, za kaj več pa je preslaba oz ima preozek snop. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Sep 02, 2008 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem že dolgo časa nazaj imel neko low cost namizno svetilko s halogensko žarnico in teleskopskimi vodili (kot antena pri radiu).
No zadeva se je po cca pol ure segrela, da je tako smrdelo, da ni bilo zraven za zdržati. Predvidevam da je bila neka kitajska roba, saj je tudi kmalu ugasnila in to za vdeno.
Predlagam, da ne kupiš ravno najcenejšo varianto, če ti pa ni odveč pa vseeno scimpraj nekaj iz High Power LED diod. Zna zgledati zelo zanimivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni