www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Garmin-zastoji na cesti in obvoz

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nasad11
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Jun 2008 15:28
Aktiv.: 0.05
Kraj: Ptuj-okolica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 10:30 am    Naslov sporočila:  Garmin-zastoji na cesti in obvoz Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Imam navigacijo Garmin nüvi 250, pa me zanima, če so za javljanje obvozov potrebne kakšne posebne nastavitve. Včeraj sem imel primer, ko je bila prometna nesreča na avtocesti, kolona dolga 20km, Garmin pa ne javi nič.
Hvala za odgovor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 10:39 am    Naslov sporočila:  Re: Garmin-zastoji na cesti in obvoz Odgovori s citatom

nasad11 je napisal/a:
Pozdravljeni
Imam navigacijo Garmin nüvi 250, pa me zanima, če so za javljanje obvozov potrebne kakšne posebne nastavitve. Včeraj sem imel primer, ko je bila prometna nesreča na avtocesti, kolona dolga 20km, Garmin pa ne javi nič.
Hvala za odgovor

S kje pa si ? Mogoče pa tam ni garmin območje ?

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa misliš da bo sam javil?
Rabiš malo boljšo Garmin enoto, npr 750 ali podobno z eksterno anteno - ne za GPS, ampak za te informacije (2 žici, cca 1 meter dolgi, ki jih pritrdiš horizontalno na vetrobransko steklo). Potem moraš biti prijavljen na storitev (€€€!), da lahko sprejemaš te informacije. Kodo, ki jo prejmeš z naročnino, vpišeš v Garmina. In na zadnje, ta storitev (oddajniki) pri nas sploh še ne obstaja Exclamation

Če prebereš informacije / navodila, vidiš:
garmin.si je napisal/a:
Napravi je priložen tudi sprejemnik prometnih informacij* GTM21 TMC

* - Prometne informacije so na voljo le tam, kjer obstajajo servisi RDS-TMC.

Nazadnje urejal/a aly Tor Sep 09, 2008 10:46 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
nasad11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To se mi je zgodilo na avtocesti proti Münchenu
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

si sploh prebral, kaj sem napisal?
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

250 nima možnosti TMC- ja
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nasad11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 10:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
si sploh prebral, kaj sem napisal?

Sem prebral, hvala.
Navigacijo uporabljam kratek čas in nisem expert v teh zadevah.
Nazaj na vrh
nasad11
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore.
Očitno bom moral zamenjat model.
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer pa na 250 klikneš obvoz, pa ti izračuna novo pot
Nazaj na vrh
bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.39
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Potem moraš biti prijavljen na storitev (€€€!), da lahko sprejemaš te informacije. Kodo, ki jo prejmeš z naročnino, vpišeš v Garmina. In na zadnje, ta storitev (oddajniki) pri nas sploh še ne obstaja Exclamation

Obstaja pa tudi free varianta, vsaj pred pol leta je, ko sem jaz uporabljal službeni Nüvi 650 po Nemčiji in Avstriji, mi je delalo brez naročnine.

LP
R
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nuvi 660 (ali 650, nekaj takega..) v Italiji, predel Benetk - zastonj z original nastavitvami
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jap, Nuvi 650T vem, da ima to možnost že brezplačno vgrajeno oziroma je brezplačna za uporabo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Krampus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avstrija, nemčija in Italija imajo na nekaterih področjih tmc zastonj, Francija in Anglija ima vsepovsod za plačati, tako da ponekod deluje ponekod pa ne, dokler nisi naročen, namreč plačuje se naročnina

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni