www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

gsm alarmna centrala
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
king25
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06
Aktiv.: 2.44
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2005 1:04 pm    Naslov sporočila:  gsm alarmna centrala Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Nameravam si narediti alarmno centralo,ki bi jo lahko spremljal preko gsm-a. Nekaj sem našel na internetu in me zanima,če ima kdo kakšen načrt za to stvar in da deluje 100%.
Našel sem eno stran ,ki je vse lepo obrazloženo:
http://www2.arnes.si/~sspslavr/gsm_alarm/gsm_alarm.html

Jo je mogoče kdo naredil in stestiral??
Če ima kdo kakšen načrt se lepo priporočam in po možnosti da bi dobil sporočilo o alarmu tudi preko sms-a,ker v tem primeru deluje samo preko slušalke.

Hvala

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2005 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo sem izdelal in deluje zelo v redu že več kot leto dni. Obrni se kar na avtorja. Preko SMS-a pa deluje tole http://lea.hamradio.si/~s57nan/ham_radio/alsms01/alsms01.html
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2005 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tisti strani ki jo imaš od Srečka Lavriča, je centrala ki je bila objavljena v Svetu elektronike in je 100% stestirana, pri svetu elektronike pa se dobi TIV in sprogramiran procesor
LP
Božo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2005 8:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala za odgovore.

Ima morda kdo ta projekt,ki je bil objavlen v svet elektronike v elektronski obliki??
Bi prosil če ima kdo, da bi mi ga poslal.
Zanima me še samo kje ste dobili program za čip,če se ga da seveda?
Ali se samo da kupit sprogramiran čip?

Hvala

LP
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2005 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj internetna stran avtorja ni elektronska oblika? Moje mnenje je, da je cena kontrolerja z programom ugodna, razen če znaš sam napisati program. Če misliš alarm izdelati in vgraditi z vso dodatno opremo v lično ohišje, je cena mikrokontrolerja zares minimalna. Saj te pride malo večja plastična škatla več kot čip.
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 17, 2006 7:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredil sem si ta alarm in deluje dobro.
Sedaj me zanima, če je mogoče narediti kakšen upgrade za samodejn vklopi in izklop alarma v nekem času??
Se pravi, da bi se alarm aktiviral samodejno ob 21.00h in deaktiviral ob 06.00 ??

Je to mogoče izvesti in če je, me zanima kako najenostavneje?

Hvala
Nazaj na vrh
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 8:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima kdo kakšen načrt za kakšno intervalno stikalo,ki bi bilo vklopljeno 8ur in 16ur izklopljeno?Rabil bi tako stikalo, da bi se samodejno izklopil po 8urah in bi se ponovno vklopilo po 16urah.Tak ciklus bi deloval samodejno vsaki dan brez dodatnega starta.

Mogoče bi prišel v poštev kakšen timer ali programska ura...?

Malo sem gledal po forumu in nisem našel nič takega.
Prosim za nasvete.

Hvala
Nazaj na vrh
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo sem pogledal na forumu in sem našel tole
Na codradu imajo pod nizom 'stikalna ura' kar precej zadetkov.
Za tvoje potrebe pa je zadosti ena analogna stikalna ura ki jo dobis v interdiskontu za kakega tisočaka.
Nisi pa povedal za katero napetost/obliko napetosti potrebujes.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Mujo.
Rad bi da bi delovalo na 12V, zaradi primera izpada elektrike imam akumulator za backup. To je konkretno za alarm in bi rad, da bi se sam aktiviral in deaktiviral spomočjo nekega timerja.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti bi torej rad, da namesto gumba za vklop pride en MCU, ki bo vklapljal/izklapljal centralo ? To ni nobena posebna znanost ... z uporabo urnega kvarca pa bi moral biti tudi MCU dovolj natancen, da ne bi bilo potrebe po RTCju.
Nazaj na vrh
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa to izvesti?
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako izvesti kaj ? Priklop tranzistorja/triaca namesto stikala, s katerim si vklapljal/izklapljal do sedaj, ti je najbrz jasen, del z MCUjem je pa 1x MCU, 1x kvarc + 2x kondenzator za oscilator (po datasheetu proizvajalca izbranega MCUja) ter 1x upor + 1x kondenzator za reset (po datasheetu proizvajalca) + ustrezno napajanje. Ce bi izbral recimo 89C2051 (ki sicer presega zahteve za tako trivialno nalogo za faktor 10, a je kljub temu poceni in zelo lahko dobavljiv pri nas), bi bil datasheet tale. Potem potrebujes samo se programcek, ki bo stel impulze (in resetiral uro ob pritisku na tipko recimo) ter na podlagi stanja ali pustil tvojega porabnika (centralo) vkljucenega ali pa ga bo izkljucil.

Z urnim kvarcem se matematika (zaokrozena na minuto) izide povsem tocno do nihaja in bi tvoja ura odstopala le toliko, kolikor odstopa oscilator.
Nazaj na vrh
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.36
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mirkatmir je napisal/a:
Zadevo sem izdelal in deluje zelo v redu že več kot leto dni. Obrni se kar na avtorja. Preko SMS-a pa deluje tole h**p://lea.hamradio.si/~s57nan/ham_radio/alsms01/alsms01.html

Preko SMS-a tudi tole:
http://www.microera.si/safeman.html

Ima že senzor premikanja, senzor hrupa, "senzor repetitorja",....

LP

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 30, 2006 10:39 am    Naslov sporočila:  To lahko dobiš pri meni Odgovori s citatom

Nekoč sem to alarmno centralo, katere dokumentacijo je pripel King, kupil od avtorja in nikoli uporabil.
Lahko jo dobiš od mene za simbolično ceno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 30, 2006 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To centralo že imam jaz narejeno in v pogonu. Jaz rabim samo en timer da mi bo sam aktiviral in deaktiviral alarm.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni