|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2003 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
iskra je napisal/a: |
Na jasna vprašanja , so potrebni jasni odgovori. |
Pa poskusimo malo premlet napisano:
Daleč od tega da je naš forum lahko vzor vsem forumom. Vse prej kot to, ga pa zelo potrebujemo , ker nam marsikdaj zelo pomaga. Tudi zaprt ni, saj ga lahko vsakdo obišče, so pa določeni deli dostopni samo članom OZS. |
Z napisanim se strinjam, vendar pa je bilo vsaj meni po debati na omenjenem forumu stvar razumet drugače.
Na spletu je mnogo forumov namenjenih zelo zaprtemu članstvu, z njimi se velikokrat srečate , ko kaj iščete po spletu in se vam izpiše tisto "nimate dovoljenja za ogled..." Vsako večje podjetje ima takšen "forum" ki služi delovanju podjetja ki je razpršen po svetu. |
Drži ob tem seveda, da je tudi njihov namen drugačen, sam pa mislim da v "vašem" primeru ni pametno razvijanje debate v smer - pri nas imamo pa to bolje rešeno - prej ali slej se bo našel nekdo ki si bo želel to ogledat in primerjat - če pa mu bo takrat rečeno da to pa ne gre bo upravičeno slabe volje.
Ker mi še vedno iščemo najboljšo obliko foruma intenzivno spremljamo več forumov na spletu in tu moram pohvaliti ta forum , saj vsaj po mojem okusu daleč prekaša ostale. |
Tudi "mi" ali če bolj posplošim, vsi ki na kakršen koli način skrbimo za razvoj kakega foruma spremljamo tudi ostale, poskušamo izluščiti dobre ideje in jih implementirati ter se na napakah drugih tudi naučiti česa in poskrbeti da se to ne bi ponovilo. Mislim da je to povsem normalno in sprejemljivo. Navedel bom primer: vem da administrator Elektro-N spremlja razvoj tukaj, sam ga spremljam na Elektro-N, pa na Elektrodi, Svetu elektronike, ... Ne preseneča me, da je tako tudi z administratorji in obiskovalci drugih forumov.
forum- nedostopen del sploh ne vidiš da obstaja. |
Tole pa ne drži popolnoma. Forum je na nekaterih straneh reklamiran in dostopen. Glede na tvoje trditve sklepam, da si ne želite obiska nepovabljenih vendar sama zasnova - (mogoče tudi zaradi administratorjevih napak če je bil namen narediti skritega) omogoča neoviran dostop do dela vsebin.
Da nebi bil napačno razumljen glede sodelovanja. Mogoče ne bo ravno najboljši primer , upam pa da bo razjasnil dvome. Na vašem forumu poteka šola programiranja mikroprocesorjev (vodi jo Silvo), mogoče bi se nekaj članov našega foruma navdušilo nad tem. Za uspešno sodelovanje v tem projektu pa moraš imeti testno ploščo , nekateri naši člani pa obvladajo izdelavo TIV(recimo sitotisk) in bi za naše potrebe napravili nekaj takih TIV, ker pa je priprava na izdelavo v bistvu dražja od samih izdelanih plošč bi pa napravili recimo serijo 15-tih TIV pet za nas , ostale pa bi odstipili vam , za tiste člane , ki si tega ne morejo sami izdelati. Po naših izkušnjah je pri vsakem takem projektu najvažnejše , da se skupaj zbere neka kritična masa, potem taka stvar poteka učinkovito in kvalitetno. Recimo da za nas izdelava nebi predstavljala velikega stroška , saj bi mnogo več pridobili z osvajanjem znanja. |
Lepa gesta. Škoda da se je pojavila šele ob tejle debati, s predlogom pridi na dan v forumu ki je bil odprt na to temo. Mislim, da Silvo ne bo imel nič proti temu, če se diskusija ob programiranju PIC-ev razživi z novimi znanja željnimi obiskovalci.
Verjetno bi lahko mnogokrat priskočili na pomoč z kakšnim egzotičnim materialom ali čim podobnim. Po mojih izkušnjah naveč "bodočih" elektronikov obupa ob prvem neuspešnem projektu. |
Prav imaš, s tem namenom sem se na dober predlog (mislim da Infrared-a) tudi lotil izdelave "Bolhe".
Kot sem že navedel , pa je ta forum lahko marsikateremu v vzgled in tudi nas zanimajo nekatere rešitve, skupaj lahko marsikaj napravimo za elektroniko. |
Napiši, kaj te zanima pa bom poskusil odgovorit. Še na vsako postavljeno vprašanje sem poskusil odgovorit po svojih močeh - ničesar ne poskušam skrivat. Vsaka ideja je dobrodošla in vredna razmisleka.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Okt 17, 2003 6:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Da še sam dodam nekaj na temo zaprtega foruma, kateri je bil vsaj po nicku sodeč odprt na elektro-n od iste osebe ter se nadaljuje tukaj. Med vrsticami sem prebral, da naj bi šlo za forum v zvezi z RTV servisem. Kaj si jaz mislim o tem.
Ne vem kaj je danes takega pri servisu, da bi bilo potrebno skrivat ?
-Klasičen TV, VCR, ...itd ni danes nobena umetnost niti skrivnost. Kar velika večina proizvajalcev prilaga dokumentacijo za svoje aparate. Brez vsakih težav pa jo je tudi dobiti na netu. Primer - pred časom sem iskal tukaj načrt za monitor Liteon ... sem malo prebrskal po netu sem ga našel poleg tega še BIN za eeprom..
-mogoče "skrivat" kje kupit kak material ? Ne se hecat. Proizvajacem ter trgovcem je interes, da vsega čim več prodajo.
- če sem malo zloben - edino kar vsaj zame bi na takem forumu bilo pomembno, da se skrije "javnosti" je kako čim bolj "nategniti" stranko
Za konec naj dodam še tole; RTV mehanike ne bo "pokopal" kak javen forum na to temo ampak pred vsem kvalitetno izdelani aparati z dolgo življensko dobo, ter na splošno nizka cena le teh. Vsaj po moje bo v "Evropi" tisti serviser, ki si še ni zagotovil dodatne dejavnosti težko preživel.
Pa še moja ocena kako je na splošno zanimanje za elektroniko ter "odprte " forume Sloveniji.
Eden iz med najbolj obiskanih splošnih forumov mobisux:
registriranih uporabnikov preko 20 000 odprtih tem na temo elektronike 1721 tem
slo-tech blizu 9 000 registriranih 469 tem.
Torej koliko nas Slovence zanima elektronika glede na podatke presodite sami ....
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Pet Okt 17, 2003 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Ne vem kaj je danes takega pri servisu, da bi bilo potrebno skrivat ?
|
Na konkurenčnem forumu je bilo čutiti "zaskrbljenost" predvsem glede kod za vstop v servisni meni. Kot pa sem že napisal, če podatka ni na slovenskih forumih, bodo pa na tujih forumih. Skrivanje je torej nepotrebno in "skrivač" ima na dolgi rok kvečjemu izgubo. Uporabniške skupine ("skriti forumi") se mi zdijo smiselni edino v primeru razvoja nove opreme/naprave, vendar to presega okvirje javnih forumov, razen tega pa v ta namen dobro služijo privatna sporočila na javnih forumih in elektronska pošta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 17, 2003 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
če sem malo zloben - edino kar vsaj zame bi na takem forumu bilo pomembno, da se skrije "javnosti" je kako čim bolj "nategniti" stranko |
Silvo, tukaj pa mislim, da si jih zadel direktno v srce.Redki, ampak res redki (enega sicer poznam, ki zaradi tega ne ve več kam bi postavljal aparature, ki so za servisirat) RTV serviserji znajo postavit pošteno ceno.Poznam tudi RTV serviserja, ki ti samo za odkritje napake - če daš popravljat ali ne - računa 4.000 SIT.Halooooo, pa saj sem bil tudi sam privatnik in vem, da je do konca meseca treba nabrat za stroške, samo na tak način in to še po možnosti kakšnemu upokojencu, ki res nima dosti denarja????
Z vsem ostalim, kar je napisal Silvo, se pa popolnoma strinjam .
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Okt 17, 2003 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da ko bomo v EU bo takim tudi odklinkalo. Če kdaj gledate kake tuje TV ko raznim serviserjem nastavljajo "bombe" (klic serviserja na dom - skrita kamera - doma le stara gospa) Na zadnje sem gledal serviserja pralnih strojev ... defekt -sneli so žico z grelca... pride prvi "vamp" dobesedno preden da je sploh kaj pogledal je vzel kalkulator ter začel računat... prideta v drugi rudni dva, ki sta cel pralni stroj popolnoma razturala tudi račun temu primeren ...tretji pride na videz preprost mlajši mehanik sname pokrov ... celo gospe pokaže, da se je snela žica ... računa ni bilo
...mislim, da sta lahko po objavi prva dva srviserja kar zaprla delavnico za zadnjega je bila pa to odlična reklama. Spomnim se podbne skite kamere na avto servisu kjer mislim, da so sneli žico z lamda sonde....
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Pet Okt 17, 2003 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me zelo veseli Frenki , da si razumel kaj hočem , saj je že kazalo , da bo šla debata v smeri elektr-na. Upam da bodo stare zamere pozabljene in bomo našli skupen interes. Glede dostopa do tem na forumu ,je pri nas specifičen problem , ker z razliko obiskovalcev tega foruma , ki jih zanimajo vse teme, pa pri nas nekatere skupine hočejo imeti samo tisto področje katerega potrebujejo . Ostalo jih bi samo motilo in oviralo, tako da smo s skupinami kar precej eksperimentirali.Trenutno se kar precej ukvarjamo s problemom preglednostjo foruma, saj so težave s večanjem števila tem stopnujejo. Ta problem je že zelo viden na Elektro-n forumu , saj nekateri sprašujejo o temah , ki so bile mogoče že večkrat obdelane . To zelo obremenjuje tiste ki dajejo največ prispevkov na forum , tako da to lahko postane kontroproduktivno. S tem se je srečal tudi silvo , ki je na elektronu dal ogromno dobrih prispevkov, pa mpajzel ki se večkrat upravičeno jezi.Če bomo našli kakšno pametno rešitev vam jo bomo z veseljem dali v presojo. Nimam pa nikakršnih namenov spreminjati foruma , saj bi to bilo zelo domišljavo z moje strani.
Naj odgovorim še gavranu >>razen tega pa v ta namen dobro služijo privatna sporočila na javnih forumih in elektronska pošta.<<
Ko se odgovori preselije na privat sporočila in e-pošto , forum zgubi svoj namen, to je najbolj nevarno za forum , zato je tudi frenki dodal filemanager, pripenjanje datotek in še kaj . Privat sporočilo vidita dva ,pripeta datoteka pa je "večna"
L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Pet Okt 17, 2003 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naj odgovorim še gavranu >>razen tega pa v ta namen dobro služijo privatna sporočila na javnih forumih in elektronska pošta.<<
Ko se odgovori preselije na privat sporočila in e-pošto , forum zgubi svoj namen, to je najbolj nevarno za forum , zato je tudi frenki dodal filemanager, pripenjanje datotek in še kaj . Privat sporočilo vidita dva ,pripeta datoteka pa je "večna"
L.P. iskra |
S tem se pa popolnoma strinjam, le da sem jaz skoraj isto napisal "z druge strani" - tudi zaprt forum izgubi smisel, če so na njem le trije ali štirje uporabniki. Trajnost datoteke pa je odvisna od trajnosti diskov, na katerih se nahaja.
LP Gavran |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni