|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 9:38 am Naslov sporočila: Plazma LG |
|
|
Pozdravljeni zanima me če je kdo že imel takšen problem oziroma če kdo ve rešitev, imam LG plazmo ki ima vgrajen trdi disk, plazma ima tudi USB prikluček ki omogoča priključitev zunanjega diska (disk sem pravilno sformatiral kot piše v navodilih 1 particija večja od 40GB formatirano v FAT32) sedaj pa imam probLem ko disk priklopim na televizijo ga televizija "pripravi" na shranjevanje v bistvu ga sformatira po svoje, potem napiše da je zaznan USB HDD (pred tem pripravljanjem piše samo NAPRAVA USB). Potem lahko prekopiram fse posnetke iz HDD.ja televizije na USB HDD. Vendar mi računalnik potem kaže da je ceLi disk "free space" in da ni particije nobene. (Vem da XP ne podpira FAT32 večji od 32Gb tako da teh odgovorov ni treba pisat moral bi nekako spravit zadevo samo tako daleč da mam podatke na disku pa da ostane aktivna particija, da bi potem z kakimi programi lahko te posnetke dobil dol, oziroma da bi lahko v drugem operacijskem sistemu dostopal do diska.
Hvala za odgovore , LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 9:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Si ze poskusal z Linuxom (kaksna od LiveCD variant) ? Podpira namrec tudi kreiranje bistveno vecje particije od 32 GB, lahko pa da bos naletel na drugo tezavo - velikost datotek mislim da je se vedno 4 GB max.
Windows XP sicer znajo delati tudi z vecjimi particijami, le spackati jih ne znajo skupaj (vsaj ob instalaciji ne). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Model? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
LG 42PT81
Sokrat je napisal/a: |
Si ze poskusal z Linuxom (kaksna od LiveCD variant) ? Podpira namrec tudi kreiranje bistveno vecje particije od 32 GB, lahko pa da bos naletel na drugo tezavo - velikost datotek mislim da je se vedno 4 GB max.
Windows XP sicer znajo delati tudi z vecjimi particijami, le spackati jih ne znajo skupaj (vsaj ob instalaciji ne). |
Sem poskusil, problem je da so datoteke kr velike (vsaj tako sklepam) ampak tudi linux mi ne prepozna particije na tem disku. V navodilih TV.ja sicer piše da televizija podpira le particije ki jih podpira opercijski sistem windows, tako da nevem v čem bi še lahko bil problem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali si poskušal s funkcijo USB backup? Ker sistem deluje le če je ta funkcija aktivirana. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem naredil USB backup in je vsak video (Posnetek TV) ki se je prej nahajal na trdem disku televizije prekopiralo na USB Trdi disk. Sedaj pa bi rad na računalniku te podatke gledau ker me zanima v kakšen datotečni format snema ter če bi se dalo kasneje to digitalno urejat.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Desno klikni na ta disk in poglej, koliko je porabljenega. Ali si preveril, če posnetki s tega diska delujejo na TVju.
EDIT:
Nič ne bo, preberi navodila:
Koda: |
The initialised USB storage device is not recognised by the PC. |
navodila stran 55, okvirček, tretji od spodaj.
Diska računalnik ne bo več prepoznal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Disk sem moral foramatirat v nastavitvah tv.ja da je sploh lahko naredil backup. Preden je TV disk formatirala je bil zaznan kot USB Naprava z njega sem lahko samo bral podatke. Sedaj ko sem sformatiral in na disk naredil backup, pa mi zadevo zazna kot USB trd.di. in če grem pod "seznam filmov" kar bi mi prikazalo seznam iz usb naprave napiše "Ni USB naprav". Čudni problem vglavnem, računalnik mi kaže unpartition space 76.81Gb (80Gb usb disk).
LP
Nazadnje urejal/a noname Pon Sep 15, 2008 1:23 pm; skupaj popravljeno 3 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koda: |
The initialised USB storage device is not recognised by the PC. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ojoj, v slovenskih navodilih tega ne zasledim, ali pa sem bil površen med branjem
Je še kakšna druga varianta da se podatki spravijo na računalnik iz diska v televiziji ? Razn da se spet pretvarjajo D-A A-D (predvajanje na TV , snemanje na rač.)
Diska v TV nemorem ven vzet da bi probal na računalniku prebrat zadevo, ker je TV nova in je vse v garanciji. Tako da nevem kako to spravit na PC.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
V angleških navodilih ne najdem ničesar. Če priklopiš disk , na katerem so slike, MP3 ali filmi jih bo predvajal, ne bo pa snemal. Mislim, da ni kakšne variante. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvaja jih normalno tako kot piše ja, za snemanje pa nimam več pametne ideje , zdi se mi sicer glupo da tega ne omogoča vendar nevem če naredi USB Backup, kako potem ta "backup" predvajat aLi pa vsaj nazaj ga prenest iz usb diska na DISK TV.ja ali kakorkoli da bi ta backup biu vsaj uporaben |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni