|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
stripy12 Neznanec

Pridružen-a: Ned 14 Sep 2008 16:38 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Sep 22, 2008 6:24 pm Naslov sporočila: Barvni laser ali inkjet? |
|
|
Ali so kje podatki koliko je razlika med stiskano stranjo z barvnim laserjem ali inkjetom? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Sep 22, 2008 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je cca 2 pixla na kvadratni mikrometer. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.13 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Pon Sep 22, 2008 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če drugje ne, so v Monitorju testirali ene in druge. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Tor Sep 23, 2008 6:01 am Naslov sporočila: Re: Barvni laser ali inkjet? |
|
|
stripy12 je napisal/a: |
Ali so kje podatki koliko je razlika med stiskano stranjo z barvnim laserjem ali inkjetom? |
Sosolec je njega dni (v drugem razredu osnovne sole) kot odgovor na nalogo iz matematike napisal: "razlika ni velika" Uciteljica je hotela konkretno stevilko, a je postavila malce prevec butasto vprasanje, pa je dobila, kar je bilo za pricakovati. Tudi kolega je dobil, kar je bilo za pricakovati, a o tem kdaj drugic ...
Kot ti je ze Adi nakazal s svojim odgovorom, bos moral biti bolj natancen pri svojem vprasanju: ce te zanima zgolj razlika v ceni izpisa med dvema nakljucnima tiskalnikoma, od katerih je en barvni laser, drugi pa pljuvalnik tinte (...), potem je Batmanov odgovor dovolj dober - v vsaki stevilki Monitorja imas seznam nekaj primerkov vsake vrste in zraven imas tudi ceno izpisa na stran, kakor so jo oni izracunali. Pri tem velja upostevati, da tvoja stran morda ne bo enaka kot njihova testna, a proporci vseeno ostanejo bolj ali manj enaki.
Ce je vprasanje drugacno, bos moral biti bolj natancen, ker mi nismo Dannyji in nekoliko slabse citamo misli. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stripy12 Neznanec

Pridružen-a: Ned 14 Sep 2008 16:38 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Sep 23, 2008 9:02 am Naslov sporočila: Konkretno |
|
|
Videl sem reklamo za HP CP1215 in je cena 170 evrov. Cena se zdi nizka zato pa sprašujem ali se print na stran izplača? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70780.73
|
Objavljeno: Tor Sep 23, 2008 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forest70 Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00 Prispevkov: 588 Aktiv.: 2.85 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Sep 23, 2008 9:39 am Naslov sporočila: Re: Konkretno |
|
|
stripy12 je napisal/a: |
Videl sem reklamo za HP CP1215 in je cena 170 evrov. Cena se zdi nizka zato pa sprašujem ali se print na stran izplača? |
Če primirjaš ceno novih tonerjev, ki je prebližno 248€ je ja.
Po mojem je barvni laserski tiskalnik teh cenovnih razredov uporaben tam kjer tiskaš par strani na teden. Namreč laserski tiskalnik nima problemov z sušenjem barve tako, kot jih imajo brizgalni tiskalniki. In tu je velika izguba - čiščenje glave.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2012 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
(junij 2012)
tretji HP deskjet bo šel v kosovne odpadke, tokrat 656c. Zgleda, da premalo uporabljam tiskalnik za inkjet tehnologijo - ko bi ga najbolj rabil, začne delati "črtno kodo" in še tolikokrat ponavljano čiščenje glav ne pomaga; ali pa zgreši pri barvah - črna in tribarvna se ne ujemajo več; tudi tukaj lahko v neskončnost ponavljam "head alignemnt" ali tako nekako, pa ni učinka.
Mazanje vodil: ni učinka. Zamenjam z novo, original zapakirano, superdrago HP barvo - isto. Da bi ga razbil na prafaktorje.
Kaj se najbolj obnese za nas, ki tiskalnik, še posebej njegov barvni del, redko uporabljamo, mora pa delati, ko ga vklopiš ?
__________________ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.76 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jun 13, 2012 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Moje mnenje: Če ne tiskaš na CD/DVD in ne tiskaš fotografij (to se cenovno itak ne splača), potem barvni laser. Za 120 evrov ga dobiš (sem ravno gledal: mimovrste), ko zmanjka tonerja ga kupiš na ebay-u. Jaz sem za 56 evrov dobil vse štiri, komplet s 4x čip, 8x rokavice, 4x krpica za čiščenje, 4x nagobčnik, 2x izvijač za čip zamenjat.
Samo glej da bo 2400x600, nekateri imajo še 1200x600. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Sre Jun 13, 2012 10:20 am Naslov sporočila: |
|
|
torej - če z barvnim laserskim ne printaš en mesec, po vklopu dela normalno ? Brez čistilno-nastavitvenih procedur ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Jun 13, 2012 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Čudno moj HP Deskjet 5940, me še vedno razveseljuje, ampak moraš imeti kvaliteto nastavljeno na normalno in potrpiš malenkost ampak res le malenkost več časa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Jun 13, 2012 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
seveda. Čas zanj ni pomemben. Poanta inkjeta je v črnilu, ki se zasuši v glavi. Laser ima prah, ki ga elektrostatsko nanaša na list in prah ostane prah. Edina slaba lastnost barvnih laserjev so velike cene originalnih tonerjev, ker so povečini komplet z razvijalno enoto. Samo prah pride dosti ceneje, že v LJ eno polnjenje stane se mi zdi okoli 25 evrov, pa ti napolnijo največ, kolikor se da.
Jaz sem par mesecev nazaj nabavil prah na ebaju, pa ne vidim razlike v tisku, samo v denarnici
Drugače barvni laser zelo lepo natisne tudi sliko, in to na navaden papir (njemu je vseeno, kakšen papir je notri, za razliko od inkjeta).
Po vklopu pač počakaš, da se segreje (dostikrat je celo podatek proizvajalca čas do prve strani), okoli 45 sekund do minute recimo, potem pa šiba ven. ČB gre hitro (tudi do 20 strani na minuto), barvno počasneje, okoli 5, ker mora pač nanesti 4 barve na vsak papir. Ti mali laserji imajo namreč rotirajoč sistem tonerjev - vsi štirje so postavljeni v krogu, potem pa jih samo vrti in nanaša enega za drugim.
Je pa malce večja škatla kot inkjet. Pa ni multifunkcijska, vsaj za tak denar ne...če rabiš skeniranje, moraš imeti skener posebej...
EDIT: če jaz ne bi rabil CD tiskanja, bi inkjet že davno letel ven iz bajte...barabe lopovske, kako služijo na črnilih... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Sre Jun 13, 2012 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
imel sem laserskega Sharpa, ČB, tam okoli l.'95-'96, a je obupno smrdel po ozonu in še ena grdo draga žarnica je pregorela, pa sem ga zamenjal za HP inkjet.
Res pa je tudi, da sem vse inkjete imel na "economy" ali "draft", v glavnem, najbolj šparovno kar se da. Na "Normal" sem dal samo če sem res rabil kvaliteten tisk.
Ok... ko mi bo zmanjkalo črne barve za še enega inkjeta, sledi nabava laserja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Jun 13, 2012 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, laser sicer ima nek vonj, ampak ni "grozen" in ni moteč, vsaj meni ne.
Mislim da je pacanje inkjetovih glav več ali manj obsojeno na določene modele tiskalnikov...podobno kot včasih so se Epsoni radi zapacali, če si jih malo rabil.
Na splošno inkjet ni ravno za zelo občasno uporabo.
Jaz vedno bolj vidim da je za dolgo in poceni inktiskanje najbolje kartuša z vgrajeno glavo in polnjenje s črnilom. Ko se zapaca, kupiš novo originalno kartušo in spet polniš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Jun 13, 2012 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
imel sem laserskega Sharpa, ČB, tam okoli l.'95-'96, a je obupno smrdel po ozonu in še ena grdo draga žarnica je pregorela, pa sem ga zamenjal za HP inkjet.
Res pa je tudi, da sem vse inkjete imel na "economy" ali "draft", v glavnem, najbolj šparovno kar se da. Na "Normal" sem dal samo če sem res rabil kvaliteten tisk.
Ok... ko mi bo zmanjkalo črne barve za še enega inkjeta, sledi nabava laserja. |
Vem da se ti ne da vbadati s inkjeti, ampak izgleda, da moraš upoštevati več stvari. Kupiti brizgalni tiskalnik kateremu so tiskalne glave integrirane v kartušo, potem ker se veliko ljudem ne da ukvarjati s polnjenjem kartuš oz. nimajo časa za to, je priporočljiva nabava CCIS sistema(kitajčki so nevrjetno poceni) in enkratna integracija razen izjeme, ko je potrebno okvarjeno kartušo menjati. Barve pri tem s pomočjo brizge doziraš v zunanje rezervarje.
Sicer nebom prepričeval, ker se mi tudi meni včasih stoži po lasercu ampak imam preveč šare tako, da bi verjetno najprej to moral zamenjati za laser ali pa bi le ta odšel v garažo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni