www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Brisanje ikon z namizja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Aktiv.: 1.66
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2008 10:58 am    Naslov sporočila:  Brisanje ikon z namizja Odgovori s citatom

Ustvaril sem še dva uporabniška računa v računalniku in avtomatsko se na vsakem ustvarijo tudi vse ikone z mojega namizja. Če jih hočem pobrisati, se pobrišejo tudi z mojega. OK, saj na mojem lahko dodam nove bljižnice, ampak zanima me če je mogoče kako pobrisati ikone samo na določenem namizju ?
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2008 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ikone imaš v imeniku "All users\Desktop" Če želiš ikone samo na enem namizju jih premakni v desktop od dotičnega uporabnika. Sicer pa uporabniki nimajo možnosti brisati "All users" ikon. Brišejo jih lahko samo administratorji.

Sam to naredim tako, da iz All users prestavim v svojo mapo. Potem pri meni ostane, drugje pa izgine.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Manawydan
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 23 Sep 2008 16:18
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2008 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena izmed zadev, ki jih Mac look ljubitelji prvo naredimo je desni click, arrange icons by, show desktop items ( off ).

Morda ti to kaj pomaga, ce zelis imeti cisti desktop.

lp
Nazaj na vrh
panasonic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2008 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem si pomagal nekako s tvojo pomočjo "mucek" in razdelil vsakemu svoje Wink
"problem" je bil namreč v tem, da otroci ne rabijo mojih programov jaz pa ne njihovih igric Very Happy

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2008 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa preveri, da otroci niso administratorji!
Sicer bo tvoj obraz v kratkem izgledal tako: Think -> Rolling Eyes -> d'oh! -> Brick wall
Če rabijo nove igrice, jih ti inštaliraš kot admin, oni pa nimajo kaj čarat po sistemu.

Sicer pa njim daš drug računalnik, in si shraniš njegov image diska, ko je še čist. Ko se čez mesec ali dva usuje, narediš frišnega v 10 minutah Wink

mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 7:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da so pobrisali njegove ikone so administratorji Smile

In Aly... "ntbackup" rules Smile
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.05

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 7:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Sicer pa njim daš drug računalnik, in si shraniš njegov image diska, ko je še čist. Ko se čez mesec ali dva usuje, narediš frišnega v 10 minutah Wink

S čem delaš image, jaz imam Ghost
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ghost je dober, dolker časa delaš image svojega sistema, ki NI v domeni. Ko si enkrat v domeni ti ghost ne pomaga nič.
NTBACKUP je zelo dober (system state), vendar je pa predhodno treba namestiti gola okna.
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.05

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, bom poiskal in preiskusil
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4: zakaj ti pa v domeni ghost ne bi pomagal? Image diska je image diska. Razen če misliš na probleme s SID-i ... no za to obstajajo orodja, celo novejši ghosti jih imajo vključene.

LP!
Nazaj na vrh
panasonic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Glede na to, da so pobrisali njegove ikone so administratorji Smile

V bistvu sem brisal jaz, je pa res, da so trenutno vsi računi kot administratorji, ampak samo dokler ne poštimam vsega. Potem pa pod ključ Wink .

mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

chaos je napisal/a:
mucek4: zakaj ti pa v domeni ghost ne bi pomagal? Image diska je image diska.

Geslo računalnika se spreminja (ne uporabniško geslo ampak geslo računalnika). Če narediš ghost računalnika, potem računalnik z domenskim strežnikom zamenja geslo in narediš "restore" iz ghosta, potem ti tega računalnika domena ne sprejme več.
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Amm ... kdaj se spremeni geslo računalnika? Sicer sem malo ven iz tega, samo kolikor vem, se geslo računalnikovega računa v domeni zgenerira samo enkrat - ko ga dodaš v domeno. Nič ne vem o tem, da bi se kdaj pozneje še spreminjal.

No, sam še nisem imel nikoli problemov s tem. Je pa problem, če kloniraš računalnike v domeni, ker jim moraš potem posebej popravljati SID-e ... imam eno bolj staro verzijo ghosta ... dos pa to ... edini, ki se ga da normalno naložit preko mreže ob bootu, in ta ne popravi SID-ov. Za to pa pride prav SysPrep.

LP!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni