|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2008 10:58 am Naslov sporočila: Brisanje ikon z namizja |
|
|
Ustvaril sem še dva uporabniška računa v računalniku in avtomatsko se na vsakem ustvarijo tudi vse ikone z mojega namizja. Če jih hočem pobrisati, se pobrišejo tudi z mojega. OK, saj na mojem lahko dodam nove bljižnice, ampak zanima me če je mogoče kako pobrisati ikone samo na določenem namizju ? _________________ LP Panasonic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2008 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Ikone imaš v imeniku "All users\Desktop" Če želiš ikone samo na enem namizju jih premakni v desktop od dotičnega uporabnika. Sicer pa uporabniki nimajo možnosti brisati "All users" ikon. Brišejo jih lahko samo administratorji.
Sam to naredim tako, da iz All users prestavim v svojo mapo. Potem pri meni ostane, drugje pa izgine. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Manawydan Neznanec

Pridružen-a: Tor 23 Sep 2008 16:18 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2008 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ena izmed zadev, ki jih Mac look ljubitelji prvo naredimo je desni click, arrange icons by, show desktop items ( off ).
Morda ti to kaj pomaga, ce zelis imeti cisti desktop.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2008 4:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem si pomagal nekako s tvojo pomočjo "mucek" in razdelil vsakemu svoje
"problem" je bil namreč v tem, da otroci ne rabijo mojih programov jaz pa ne njihovih igric  _________________ LP Panasonic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2008 11:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa preveri, da otroci niso administratorji!
Sicer bo tvoj obraz v kratkem izgledal tako: -> -> ->
Če rabijo nove igrice, jih ti inštaliraš kot admin, oni pa nimajo kaj čarat po sistemu.
Sicer pa njim daš drug računalnik, in si shraniš njegov image diska, ko je še čist. Ko se čez mesec ali dva usuje, narediš frišnega v 10 minutah  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 7:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da so pobrisali njegove ikone so administratorji
In Aly... "ntbackup" rules  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.05
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 7:58 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Sicer pa njim daš drug računalnik, in si shraniš njegov image diska, ko je še čist. Ko se čez mesec ali dva usuje, narediš frišnega v 10 minutah  |
S čem delaš image, jaz imam Ghost |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Ghost je dober, dolker časa delaš image svojega sistema, ki NI v domeni. Ko si enkrat v domeni ti ghost ne pomaga nič.
NTBACKUP je zelo dober (system state), vendar je pa predhodno treba namestiti gola okna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.05
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, bom poiskal in preiskusil |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4: zakaj ti pa v domeni ghost ne bi pomagal? Image diska je image diska. Razen če misliš na probleme s SID-i ... no za to obstajajo orodja, celo novejši ghosti jih imajo vključene.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Glede na to, da so pobrisali njegove ikone so administratorji  |
V bistvu sem brisal jaz, je pa res, da so trenutno vsi računi kot administratorji, ampak samo dokler ne poštimam vsega. Potem pa pod ključ . _________________ LP Panasonic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
chaos je napisal/a: |
mucek4: zakaj ti pa v domeni ghost ne bi pomagal? Image diska je image diska. |
Geslo računalnika se spreminja (ne uporabniško geslo ampak geslo računalnika). Če narediš ghost računalnika, potem računalnik z domenskim strežnikom zamenja geslo in narediš "restore" iz ghosta, potem ti tega računalnika domena ne sprejme več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Amm ... kdaj se spremeni geslo računalnika? Sicer sem malo ven iz tega, samo kolikor vem, se geslo računalnikovega računa v domeni zgenerira samo enkrat - ko ga dodaš v domeno. Nič ne vem o tem, da bi se kdaj pozneje še spreminjal.
No, sam še nisem imel nikoli problemov s tem. Je pa problem, če kloniraš računalnike v domeni, ker jim moraš potem posebej popravljati SID-e ... imam eno bolj staro verzijo ghosta ... dos pa to ... edini, ki se ga da normalno naložit preko mreže ob bootu, in ta ne popravi SID-ov. Za to pa pride prav SysPrep.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni