|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 2:54 pm Naslov sporočila: T2 modem |
|
|
Zanima me če mi lahko kdo izmeri t2 modem za optiko ker jo v kratkem priklopijo pa bi rad vedel kako veliko polico morem narediti zraven telefona da lahko namestim. Hočem da je čim manj motenj (čim krajši tel. kabel ter dalje utp.)
Zanima me še če ti modemi delujejo tudi kot router? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.30
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta škatla, na katero priklopijo optiko, ni modem ampak switch, ki ne more delovati kot router. Lahko pa imaš hkrati dva računalnika.
Zakaj hkrati omenjaš telefonski kabel mi ni jasno. Hočeš povedati, da ti ne bodo priklopili optike ampak VDSL? _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mere moje "T2 optične kište" so: 250 x 135 x 40 mm, predvidena je za montažo na zid. Ima 8 izhodov za različne naprave. Računalniki, IP telefoni, IP TV..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Montaže teh "škatlic" je običajno možna tako, da se enostavno obesi na dva vijaka v zidu. Montaža je torej vertikalna na hladnem zidu, kar je po mojem mnenju najboljša možna montaža, če odštejemo klimatiziran prostor.
Postavitev modemov in teh "škatlic" v horizontalnem položaju na neke lesene poličke je bolj izhod v sili, kot prava montaža.
Priporočam montažo čim nižje, blizu tal, saj je nižje zrak hladnejši
Moj predlog: pozabi na poličko in modem montiraj na zid.
Jaz imam te zadeve 20cm nad tlemi na zidu, so "nevidne" in niso v napoto in "uživajo" v hladnejšem zraku pri tleh, pa čeprav mogoče le nekaj stopinj. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vasem za odgovore. Moja pomota sem mislil da bom še vedno potreboval kabel z rj11 konektorji za povezavo do modema
Glede police sem mislil da jo bom naredil za telefon in bo na stranski ploskvi prostor da se zmontira modem.
Še nekaj a potrebujeta oba modem in telefon napajanje iz vtičnice?
Torej gre optični vodnik do modema in nato iz njega v mrežnimi kabli (rj45)? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da, oba potrebujeta napajanje in odgovor na zadnje vprašanje je tudi pritrdilen. Reber, ni treba tako komplicirati glede segrevanja "škatlic", ker če bi bilo to tako problematično bi že tovarniško vgradili kake večje hladilnike in sisteme hlajenja (lahko aktivne). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
To ni kompliciranje, je že pikolovstvo, ki pa dokazano podaljšuje življensko dobo in zmanjšuje probleme na minimum. Pri ljudeh sem videl že vsa možna čuda, kako so imeli to zmontirano... nekdo je nekaj teh škatlic zaprl v elektro omarico, notri se je seveda nekoliko segrelo precej pogosto "obešanje" linije, resetiranje, nedelovanje, je postalo "zanimivo" in na koncu je bila omarica odstranjena in z njo so avtomatično izginile vse težave, tako da... _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni