www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

mnenja o monitorju
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dezo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 12:40
Aktiv.: 0.95
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 6:00 pm    Naslov sporočila:  mnenja o monitorju Odgovori s citatom

zdravo.

v kratkem mislim kupiti nov monitor lcd. pa se nikakor ne morem odločiti, saj je ponudba zelo velika. nagibam se k velikosti 22, za tam okoli 200 eur.

zanima me kvaliteta slike.

gledal sem tale monitor, pa če ima kdo mnenje če je v redu, res da je cena nizka, napram kakšnemu samsungu ali podobnem.

http://www.swedata.info/trg/detajl.php?id=504&hid=17

ali kaj bi mi priporočili, kakšen monitor za okoli 200 eurov, da bi bil kolikor toliko vredu?.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pazi pri teh,ponudili so mi rabljen računalnik kot nov.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno za kaj rabiš monitor... če ga rabiš malo in ti je vseeno, potem kupi poceni, če rabiš veliko in želiš kvalitetno sliko, potem s tistim za malo denarja ne boš zadovljne.

Mimogrede, tudi jaz kupujem nov monitor
http://www.elektron.si/forum/viewtopic.php?t=569
in se za poceni varianto prav gotovo ne bom odločil. Res je, da velikokrat boljše znamke preplačamo, ampak kaj moremo, tako je in po večini so dražji monitorji tudi boljši, žal ne ravno sorazmerno s ceno ali pač Rolling Eyes
Če ima kdo kakšen predlog, naj tudi meni odgovori na elektronu.

boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem ne dolgo nazaj nabavil 22" Samsunga in sem z njim zelo zadovoljen, imel pa sem možnost videti tudi takele varijante kot je na lnku. Za sebe tega ne bi kupil....Izbira je velika, malce se pomatraj, pa boš za soliden denar našel kaj pametnega. Pa naj se ti ne smili razllika do 40€ saj monitorja ne menjaš vsake 3 mesece.
LP
Boris
Nazaj na vrh
GregaG
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 22:14
Aktiv.: 0.41
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sam prisegam na samsung imel sem 4 monitorje od njih( jih se vedno imam Razz)
Nazaj na vrh
dezo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 12:40
Aktiv.: 0.95
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2008 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja to se zavedam da za malo denarja je malo muzike Very Happy

sem pa pri teh swedata tudi sam kupoval pa poskušajo na vsem "nategnit" vsakogar.

kaj pa kakšen od teh

http://www.ceneje.si/samsung-lcd-monitor-22-syncmaster-2233bw,304

predvsem zanimiv se mi zdi ta

http://www.ceneje.si/samsung-lcd-monitor-2253bw

predvsem me zanima kakšna je razlika med odzivnim časom 2ms in 5ms, in pa kontrastno razmerje ki je pri nekaterih 1000:1, nekje drugje 8000:1. o tem ne vem veliko oz. skoraj nič in bi prosil nekoga da mi razloži.

lp
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2008 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzami prvo varijanto ker je samo 10 € razlike izgleda pa čisto drugače. Osebno imam točno takega. Odzivni čas se pozna predvsem pri hitro se premikajočih predmetih na monitorju. Dolg odzivni čas pomeni puščanje sledi za seboj, kar pomeni, da če boš kdajj igral kakšno igro in se bo nekaj na hitro premikalo (npr GP racing) bo okolica "razmazana" zamegljena. Hitrejši (manjši) je odzivni čas manj je to opazno. Svetilnost pa je tako . Večja je boljše je, je pa res, da je odvisno od proizvajalca do proizvajalca kako navaja, pri današnjih monitiorjih pa skoraj da ni več tako hudo pomembna. Odvisno tudi za kaj monitor rabiš.
LP
Boris
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2008 4:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
a to se zavedam da za malo denarja je malo muzike...

Kot sem že večkrat omenil - cena ni realno merilo kvalitete.
Bom navedel kar konkreten primer. (monitor oz. firma, ki ima pri meni "črno piko") 19" monitor, ki še vedno stane okrog 400€. V času nabave so bili še precej dražji.
Vie*wsonic VX922 . Eden iz med prvih zadetkov v Googlu ***klik***

V kontrolnem centru, kjer sem zaposlen imamo 10 takih monitorjev (dobavljenih v sklopu dobavitelja linije) Zadeva je stara nekaj čez 2 leti. V tem času so vrjetno bili že vsi zamenjani) Crkne v glavnem napajalnik. Monitorji niso izpostavljeni kakim posebnim šokom (vsi so postavljeni v klimatiziranem prostoru. Res pa, da so vkljčeni nonstop - 24Ur na dan)

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2008 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi samsung in se ne boš zafrknil. Do sedaj sem vedno kupil samsung monitorje in z vsemi sem bil zadovoljen.
Nazaj na vrh
Mrožek
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Avg 2007 23:13
Aktiv.: 0.12

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2008 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa philips?-je kakovostno enakovreden samsung-u?

lp
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2008 1:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam 2 monitorja SyncMaster 245B. Sem zelo zadovoljen. Monitorja imam kake pol leta. Niti enega mrtvega piksla. Slika, pa ko da bi fotografijo gor nalepil.
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.34

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2008 2:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osebno samsunga ne bi vzel (vsaj ne pri nas) pa čeprav sem na začetku večinoma gledal samo za njihovimi monitorji. Zakaj ne bo pa povedal google "samsung panel lottery".

LP
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2008 9:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TilenS je napisal/a:
Osebno samsunga ne bi vzel (vsaj ne pri nas) pa čeprav sem na začetku večinoma gledal samo za njihovimi monitorji. Zakaj ne bo pa povedal google "samsung panel lottery".

LP

Povej raje praktične izkušnje? Kot pa jamranje googla o S matrikah itd. Verjamem, da povprečen uporabnik sploh NE opazi razlike med S matriko in ostalimi serijami, ki so označeni z A.
Še vseeno priporočam samsung!
Nazaj na vrh
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.50
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2008 9:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam Samsung. Sem imel 245B 24" in je bil več kot odličen. Sedaj sem ga prodal ter kupil prenosni računalnik + Philips TV + PS3.

P.S.: Splača se ti dati kakšen € več, ker se ti v 3 letih ali več nebo poznalo nikjer. Monitor bo pa le boljši!
Lp
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2008 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar sem dobil *** DELL Ultra Sharp 2408WFP *** in temu se res lahko reče monitor Smile
Glede monitorja sem zelo zahteven in mislim, da bo tale DELL ustrezal, testiral sem razne samsunge in tudi druge in nisem bil zadovoljen.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni