|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mrsmoke Član

Pridružen-a: Sob 26 Feb 2005 23:22 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2005 9:56 am Naslov sporočila: jdm programator |
|
|
živjo!
pred kratkim sem naredil jdm programator. Stvar mi na začetu ni delovala. Javilo je napako Programming failed at code address 0000h. Potem pa sem v programu ic-prog 1.05d spremenil I/O DELAY na 1 in stvar je delovala. Nekaj časa je lopo delovalo (14dni) zdaj mi pa spet noče delovati in tudi spreminjanje I/O DELAY-a ne pomaga. Programiram pa PIC 16F84A.
Kaj bi lahko bilo narobe? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2005 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko prebereš to: http://www.ucapps.de/mbhp_jdm.html
Je pa bila tudi že na Maxiju ena taka diskusija, samo mislim da tam ni konkretnih rešitev. Malo poišči.
Pri IC-Prog je tako, da ko ti vrže ven ta Programming failed at code address 0000h potem veš, da si v riti Ker ko izvrže ven to sporočilo tudi sam ne ve kaj je narobe, zato nekih standardnih rešitev ni... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2005 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti je dalal in sedaj ne deluje več potem se ti je nekaj "obesilo" na serijski port (seveda, če je s programatorjem vse vredo)
P.S.
Ne razumem, zakaj je ljudem toliko pri srcu tale JDM s katerim so v kar dosti primerih težave. Malenkost dražji pride na primer P16pro za katerega je avtor z letošnjem letom dal v uporabo free sowtware. Govor o izdelavi je med drugim bil TUKAJ. Software pa lahko downloadaš z avtorjeve domače strani. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pkucan Član

Pridružen-a: Čet 10 Mar 2005 16:23 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.08 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2005 12:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem si izdelal programator iz h**p://www.ucapps.de/mbhp_jdm.html
Rezultati so slednji, z dodatkom za eeprome ni bilo težav (24lc256). Težave so se pojavile pri PIC-u 18f452, ker na prenosniku ni bilo dovolj napetosti sem ga moral preseliti na desktop. Na desktopu sem ga sprogramiral samo enkrat in nikoli več vedno javi napako 0000h. Torej vzrok je lako kjerkoli. Po veliko prebranih forumih sem se odločil, da bo potrebno izdelati nekoliko boljši programator. Uporabljal sem Ic-prog 1.05c in d.
Torej če kdo predlaga kaj uporabnega za 18f452 naj mi prosim sporoči
lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mrsmoke Član

Pridružen-a: Sob 26 Feb 2005 23:22 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2005 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programator že deluje. Na računalnik sem priklopil dodatni serijski port in spreminjal I/O delay in stvar je začela delovati. Sem pa nato probal na stari serijski port priključiti programator in ni deloval. Čudna zadeva |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni