www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Usb prog

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
toncibalonci
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Avg 2007 21:12
Aktiv.: 1.52
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2008 3:35 pm    Naslov sporočila:  Usb prog Odgovori s citatom

Imam programator ki je na sliki,priklopljenega imam preko USB-COM adapterja. Stvar sicer dela,le da mi 89s8252 programira 45min in to samo šest vrstic hex kode. Ali je to zaradi adapterja?

siprog_base.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  19.36 KB
 Pogledana:  22 krat

siprog_base.png

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2008 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa kje najdete te čudne programatorje na COM port ?!?. Najprej za PICe, potem za AVRje... In noben ne dela (vsaj zanesljivo ne). Kdaj bo še JTAG na COM port??
Meni na LPT dela brez problemov. Če pa nimaš LPT, pa uporabi Darkotov programator, direkt na USB.

toncibalonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2008 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam s tabo,poiskusit pa tudi ni greh. Saj meni je tudi dalalo na LPT dokler ga nisem skuril. Mad
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aly, to so vse poskusi kako poceni "skoz' priti". Rezultat:
toncibalonci je napisal/a:
Se strinjam s tabo,poiskusit pa tudi ni greh. Saj meni je tudi dalalo na LPT dokler ga nisem skuril. Mad
Prvo je kupil USB-COM adapter, napravil programator in se sedaj jezi. Poceni?!
Se popolnoma strinjam s tabo glede nabave nekega zanesljivega programatorja, pa naj bo to za katerikoli MC, sploh v začetkih programiranja. Tako se izogneš problemu: ali sem jaz zaj.. program, ali je kriv programator, ali kaj drugega.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
toncibalonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 8:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez naj te malo popravim. Imam Willem-a ki je seveda na LPT-ju,jaz ga na žalost nimam več ker sem ga skuril (prenosnik), USB-COM pa sem kupil že pred časom zato sem ga probal tu uporabit,rabim namereč programator za 8051 serijo, c ali s mi je vseeno. Ne gre za to da bi poceni prišel skozi,ampak kako rešit zadevo. Če pa veš za kak tak programator na USB pa kar na dan z njim,bom zelo vesel. Lp
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 9:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Pa kje najdete te čudne programatorje na COM port ?!?. Najprej za PICe, potem za AVRje... In noben ne dela (vsaj zanesljivo ne). Kdaj bo še JTAG na COM port??
Meni na LPT dela brez problemov. Če pa nimaš LPT, pa uporabi Darkotov programator, direkt na USB.

Za PICe je za serijski port zato, ker rabijo 12V da gre cip v nacin za programiranje, to pa z najmanj dodatnimi elementi zagotovi samo serijski port tudi na novejsih racunalnikih, razen tistih, ki imajo nivoje pod +/- 8V.

GregaG
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 22:14
Aktiv.: 0.41
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://chaokhun.kmitl.ac.th/~kswichit/easy1/easy.htm

nasel sem tole, ce pa dela me pa ne sprasuj vsekakor pa ze rabi sprogramiran 2051 na vezju
Nazaj na vrh
toncibalonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Našel sem zelo zanimiv programator za 89 : http://www.kmitl.ac.th/~kswichit/89prog/index.html

toncibalonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ga bo kdo delal naj povem da stvar deluje in to celo na USB-COM adapterju. Ta verzija programa ki je na tej strani je stara,jaz sem probal novejšo,to ki je v priponki!

proload-5-4.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  proload-5-4.rar
 Velikost datoteke:  858.1 KB
 Downloadano:  7 krat

Nazaj na vrh
stursc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 06, 2008 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@toncibalonci - a si sličajno poiskusil programirati 89S8253 ?
Glede na to, da je vpisan v SW-ju vendar le ta ne omogoča programiranje fusebitov, kolikor jih ta uC ima.

LP,stursc
Nazaj na vrh
toncibalonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 06, 2008 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne samo 89s8252 imam doma. Imaš prav nikjer ni menija za programiranja fusebitov. Kaj pa zdaj??
Nazaj na vrh
stursc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2008 7:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredil sem ta programator in presenečen sem kako dobro deluje, pa vendar, delal sem ga samo zato, da bi odklenil ISPProg fuse na S8253, žal ga ne podpira uporabljena verzija SW "Proload5.4".
Je kdo uporabljal ali pozna verzijo SW-ja, ki podpira naveden mikrokontroler in ta programator ??

LP, stursc
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni