|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
burger Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 17:12 Prispevkov: 158 Aktiv.: 0.69
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2008 7:07 pm Naslov sporočila: VMware player! |
|
|
Pozdravljeni!
Imam problem, ko si postavim virtualno mašino. Na tej virtualni mašini je XP pro (to je backup enega sistema), vendar ko zaženem to virtualno mašino in se xp-ji zaganjajo se vmes pojavi alarm, ki pravi, da XP-ji niso aktivirani in da jih naj aktiviram, vendar se potem odlogira sistem, ko kliknem ok se zopet pojavi ta alarm. Tako da sploh ne pridem v xp-je (ozadje se že vidi, samo potem se vse ustavi). Kako naj jih aktiviram?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2008 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preko telefona. Sem imel podobno situacijo enkrat. Nekje sem bral, da se da aktivacijske datoteke nekako shraniti, da v primeru sesutja ni ponovno treba aktivirati. Ko sem enkrat res imel potrebo sem zadevo preizkusil in namesto da bi se lepo prijavil v Okna in nastavil mrežo ter jih aktiviral preko interneta sem poizkusil z nameščanjem arhiviranih aktivacijskih datotek. Zadeva ni delovala in ni pomagalo nič drugega kot aktivacija preko telefona. Skopiral sem ključ, ga prepisal na list papirja in potem iz službe lepo poklical na M$ kjer so mi lepo povedali kodo. Popoldne sem doma zadevo aktiviral.... _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2008 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Aktivacija se ti je preklicala, ker se je spremenila strojna oprema, na kateri WinXP tečejo.
VMware simulira neko svojo strojno opremo (čipset, grafična, mrežna, kontrolerji,...), ki je različna od tiste, s katere je backup. Winsi to spremembo HW zaznajo in mislijo, da si kaj brkljal po rčunalniku. Ker licenca dovoljuje le omejeno spremembo HW, Se aktivacija prekliče.
Edina možnost je ponovna aktivacija. Tudi če bi shranil stare aktivacijske fajle, ti ne bi pomagalo nič, saj veljajo le na originalni strojni opremi. No, originalni aktivacijski fajli so itak ostali v sistemu, če sem prav razumel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni