www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj delate?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sampi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Feb 2005 10:29
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2005 7:14 pm    Naslov sporočila:  Kaj delate? Odgovori s citatom

Rad bi odprl debato na temo kaj zadnje čase delate v zvezi z mikrokontrolerji, kakšni zanimivi projekti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2005 7:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno se igram na temo malega robotka. Poleg tega se pa hecam z i2c serijskim vodilom, ter premišljujem o tem da si bom naredil uro s HDLG-2416 prikazovalniki, ki jih imam kar nekaj doma. Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sampi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Feb 2005 10:29
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2005 10:40 pm    Naslov sporočila:  Kaj delate? Odgovori s citatom

Sam poskušam narediti mobilnega robota katerega bi lahko vodil s pomočjo osebnega računalnika ali pa s pomočjo predelanega gamepad-a ter ustreznega sprejemnika ter oddajnika. Pred kratkim mi je uspelo v Visual basicu .Net odpreti serijski port ter izdelati uporabniški vmesnik za krmiljenje motorjev. Sedaj iščem sprejemnik/oddajnik preko katerega bi pošiljal rs232 signal. Rad bi na njega vgradil tudi video kamero samo je treba nekaj poceni najti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2005 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo oddajnik in sprejemnik ni težko dobit, in tudi zadovoljivo daleč nesejo. Problem nastane, če bi hotel komunicirati v obe smeri.

Za sam sprejemnik in oddajnik poglej v Svet Elektronike, tam imajo te zadeve po dokaj ugodni ceni.

P.S.: Ali je kdo zasledil kje podobne module le da so TRANSCIVERJI ... to bi bilo zelo lepo Very Happy seveda bi bilo še lepše, če bi se dobili pri nas Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2005 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam delam razno razne stvari in nikakor mi ne uspe oastati pri enem projektu naenkrat potem pa vse visi v zraku Twisted Evil
Ampak nekako potem stvari uredim.
Nazadnje sem se ubadal s PMR postajicama Twin talker 3300.Ker je bila modulacija preslaba sem moral poseči v aparat in narediti nekaj modifikacij tako ,da sedaj delujeta zadovoljivo .Ta projekt je trajal kake 3 mesece .Vedno je kaj prišlo vmes ,da ni ostalo časa za to. Twisted Evil
Drugače pa sem delal tudi z brezžično kamero (miniaturno 2*2*2cm) ki sem jo sinu montiral na brezžični avtomobilček ,potem je pa na televiziji lahko gledal koliko prahu ima pod posteljo Very Happy

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2005 11:37 am    Naslov sporočila:  Re: Kaj delate? Odgovori s citatom

sampi je napisal/a:
.... kaj zadnje čase delate v zvezi z mikrokontrolerji, kakšni zanimivi projekti?

termometer na Web strani s pic-em in PCjem:
http://aljaz.homeip.net/elektro/ow_term/

Traflc je napisal/a:

Drugače pa sem delal tudi z brezžično kamero....

a imaš kakšen dober načrt? jaz sem jih že kar nekaj pregledal in so zelo komplicirani - sploh zame, ki sem bolj "švoh" na RF področju Sad

LP, aly.

Traflc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2005 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly - Tisto kamerco sem kupil pred časom preko Bolhe po zelo smešni ceni .
Tip še sedaj prodaja te zadeve po kar ugodnih cenah.
Kar se načrta tiče sem jih sam preizkusil kar nekaj pa mi nobeden ni odgovarjal ,predvsem zato ker sem delal TV oddajnik.Ko pa sem se začel igrat z FM modulacijo v ATV področju pa so stvari stekle na bolje.
V bistvu je v tisti kamerci en oscilatorček na frekvenci ~ 1000MHz moduliran z varycap diodo ter eden na frekvenic okoli 5,5MHz za avdio del.
Ploščica je precej majhna (SMD) 1,5*1cm približno in bi jo lahko naredil kar sam ,vendar bi moral najprej pomerit vrednosti kondenzatorčkov.
Spodaj sem pripel slikce :
Slika sicer ni moja ampak je oddajnik isti.Slikana pa je samo stran kjer je oscilator 1000MHz.

tx3.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  61.57 KB
 Pogledana:  64 krat

tx3.jpg

Traflc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2005 2:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bistvu sem zgrešil forum Evil or Very Mad ,nisem videl da gre za PIC mikrokontrolerje ,vendar kot sem že na začetku napisal ,da nikoli ne zdržim pri enem projektu naenkrat :
Malo sem se ukvarjal s temle : http://www.try-net.or.jp/~el_dream/irrem/iracsw1/iracsw.html
in satvar kar v redu deluje .Priklopil sem ga tudi na RF modulček iz SE ,vendar imam še nekaj problemčkov.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2005 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TRAFLC, hvala da si se prtrudil in slikal.
glede izdelave - ploščica je 4-plastna, tako da ne vem kaj bi ratalo iz tega... Pa še pri tako visokih frekvencah je vsakega pol milimetra pomembno...

A ti si kupil kamero in oddajno vezje skupaj pri istem človeku?
a je to tale: ?
Citiram:
http://www.bolha.com/oglas840961
Delovna frekvenca 1.2GHz
Effective Range(Straight-line of sight): 300 ft to 1,000 ft, Range will vary if "transmitting through"
Izhod : audio, video in RF

Kaj pa sprejemnik? A te frekvence zajame kar navaden TV ali ne?
Večina video oddajnikov ki sem jih videl dela na 2,4GHz in rabi posebej še sprejemnik.
Verjetno je med kamero in oddajnikom klasičen Composite signal?

LP, aly.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni