www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

izdelava ojačevalnika z elektronkami

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
linel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 21:14
Aktiv.: 0.84
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 10:36 pm    Naslov sporočila:  izdelava ojačevalnika z elektronkami Odgovori s citatom

lep pozdrav!

stvar je taka, rad bi si izdelal ojačevalnik na elektronke moči 2 x 20W ali 2 x 30W tu nekje. načrtov sem našel kar nekaj, vendar pa ni napisane kosovnice elementov zraven, tako npr neven kašen je izhodni trafo ter nekateri elementi. zanimam me kje ste dobili načrte (tisti ki ste jih že izdelali) .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A si v kaki lokalni knjižnjici iskal?
Cela stran zadetkov z sehemami, elementi,...

http://www.google.si/search?q=tube+amplifier&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.drtube.com/audioamp.htm

http://www.geofex.com/Article_Folders/xformer_des/xformer.htm

Google je resnično tvoj prijatelj.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Načrte najdemo tam, kjer si jih najdeš ti. Praviš da jih imaš kar nekaj (množina), tako da s tem ne bo težav, ali ne ?

V načrtih, ki si jih našel, so ponavadi specificirane vse uporabljene komponente, zato dodatna kosovnica v večini primerov ni potrebna. Če ti kateri od načrtov dela posebne težave, nam pošlji povezavo do tega načrta in nas povprašaj o komponenti, ki ti te težave povzroča, pa ti bomo tukaj prisotni z veseljem pomagali !

Branko

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
linel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2008 5:32 pm    Naslov sporočila:  izdelava ojačevalnika z elektronkami Odgovori s citatom

našel sem ta načrt, (ki je v enem članku da ga prodajajo kot kit izdelek,spletni naslov je: http://www.asv-sebart.si/tube/) ki je v priponki. ojačevalnik se imenuje KTA 50, je 2 x 25 W. ni mi samo jasno kakšen je izhodni transformator saj ni nič zraven napisano.
Nazaj na vrh
jakar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:34
Aktiv.: 0.80
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2008 5:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izhodne trafote pa tudi druge elemente dobiš lahko pri tem ki ga omenjaš. (mož je iz Sežane)
klik
Prodaja pa te ojačevalce tudi kot kit komplete. Sam sem enega sestavil in dela odlično. Imam pa doma nekje tudi to dokumentacijo če ti bo kaj v pomoč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
linel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2008 5:51 pm    Naslov sporočila:  izdelava ojačevalnika z elektronkami Odgovori s citatom

Prosim ja če mi lahko pošlješ dokumentacijo. ... tam piše da je v kit vključeno vse, jaz bi pa rad ohišje izdelal sam je možno naročit tudi brez ohišja?
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2008 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem se tudi da, vsaj ko sem bil nazadnje pri njem se je dalo vse zmenit.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.91
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2008 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa ta ki sem tudi jaz sestavil.Ohišje pa še nisem napravil.V redu dela,ker sem še dodal predojačevalec(TDA 1524)
Nazaj na vrh
Jan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Jun 2006 14:19
Aktiv.: 1.35
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2008 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andrejj, kje pa si dobil elektronke? V ICju in HTEju nimajo takih.

lp
Jan
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2008 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaloge TV serviserjev Wink
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.91
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2008 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://video.shop.ebay.de/?_from=R40&_npmv=3&_trksid=m38.l1313&_nkw=PL+504&_sacat=293
Nazaj na vrh
linel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2008 7:34 pm    Naslov sporočila:  izdelava ojačevalnika z elektronkami Odgovori s citatom

prejšnji teden sem temu asv-sebart poslal mail kaj in kako lahko naročim, pa še kar ni nobenega odgovora. kako ste vi naročili elemente oz ojačevalnik pri njem?, pač tisti ki ste kaj rabili od njega
Nazaj na vrh
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2008 8:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kaj pravzaprav rabiš?
Ker sem izdelal že kar nekaj lampašev in imam še nekaj materiala doma-povej in bomo kaj našli...
Aja trafote sem navijal sam inče ti je do takšnega mučenja -ti lahko posredujem tudi podatke...

lp

lado
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni