|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
DejanX Član

Pridružen-a: Sob 11 Okt 2008 18:09 Prispevkov: 72 Aktiv.: 0.35 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Okt 24, 2008 2:58 pm Naslov sporočila: LCD 2x16 in AVR |
|
|
Pozdravljeni,
zaenkrat se učim programiranje AVRjev v Cju in imam manjšo težavo.
V HTE sem kupil 2x16 LCD (DEM16216) in ga nikakor ne uspem spraviti k delovanju.
Poizkusil sem z različnimi C primeri, poizkusil sem 4 in tudi 8 bitni način in nikakor mi ne uspe izpisati ničesar na njem.
Na koncu sem poizkusil še z Bascom (demo verzija) in mi tudi ne deluje.
Zaenkrat je vse, kar mi je uspelo to, da mi deluje osvetlitev. (uporabljam ATmega168-)
Mikrokontroler pa deluje.
Zanima me, kaj delam narobe oz. kaj moram nastaviti za delovanje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pet Okt 24, 2008 3:31 pm Naslov sporočila: Re: LCD 2x16 in AVR |
|
|
DejanX je napisal/a: |
...Na koncu sem poizkusil še z Bascom (demo verzija) in mi tudi ne deluje.
Zaenkrat je vse, kar mi je uspelo to, da mi deluje osvetlitev. (uporabljam ATmega168-)
Mikrokontroler pa deluje.
Zanima me, kaj delam narobe oz. kaj moram nastaviti za delovanje? |
Si ga pravilno povezal ? Nevem kako je za tvoj primer. Jaz vem, da se je LCDv mojem primeru obnašal enako. Z potenciometrom si je potrebno nastaviti contrast na LCD-ju. Ko dobi LCD napajanje, morajo biti na njem kvadratki v dveh vrsticah.
PS: Na forumu je @CarpeDiem pripel svoje prohekte. Malo poglej po forumu. Tam je lepo vidno kako se LCD poveže. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DejanX Član

Pridružen-a: Sob 11 Okt 2008 18:09 Prispevkov: 72 Aktiv.: 0.35 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Okt 24, 2008 3:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, sem našel napako.
Na načrtih na netu, je bilo tako, da bi moral R/W povezati do določenega porta na LCDju. Ko sem ga povezal direktno na GND mi deluje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni