www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ersa RDS 80
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.69
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2008 3:45 pm    Naslov sporočila:  Ersa RDS 80 Odgovori s citatom

Upam, da sem v pravi temi. Sem pred nakupom spajkalnika in si ogledujem zgoraj omenjeno postajo. Ima morda kdo kakšne izkušnje, mnenja glede te postaje? Hvala za odgovore.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.35

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2008 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz jo imam in je super zadevca za doma. Lahko nastaviš čas kdaj ti gre v standby katera temp. bo v standby, 3 tipke za preset temp. in podobne zadeve. In dosti dobrih konic se, da dobiti med drugim.

Lp

Nazadnje urejal/a TilenS Ned Okt 26, 2008 2:27 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trully1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20
Aktiv.: 0.91
Kraj: Železniki

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2008 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Jaz jo mam tud in sem zadovoljen. Edina pomankljivost, ki jo postaji očitam je trd kabel od ročke - je zelo nefleksibilen, saj še vedno drži obliko pregibanja, kot jo je imel kot nov. Drugače pa nimam pripomb.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
1OVER0
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06
Aktiv.: 1.19
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2008 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Tudi jaz jo imam. Edino sam kabel me pa res moti, če bi bil silikonski bi bila to res 1A postaja. Sem že nekaj tuhtal da bi nekako zamenjal kabel, samo se nisem zadeve podstopil - mogoče v prihodnosti.
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.43
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2008 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem lastnik te. Res je, ima trši kabel kot wellerjeve. Glede same postaje nimam pripomb. Za delavnico čisto zadostuje. Dobi se tudi veliko število konic, tako da z njo lahko lotam tudi sam komponente.

Mogoče malo branja Smile .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.24
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2008 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam RDS 80...kot so predhodniki napisali...hitro se segreje, temperatura je stabilna, kabel pa niti ne moti toliko, čeprav je res mal trši. Ob normmalni uporabi [slovenščina je zame španska vas] špice zelo dolgo vzdržijo. V Belmetu so bili celo tako prijazni, da so mi par dodatnih špic podarili. Vsekakor je stvar vredna nakupa. Če bi moral ponovno kupovati, bi kupil Erso...čeprav nimam nič proti Weller-ju, da se razume.
._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.47
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2008 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V službi, kjer delam, imamo 3 take postaje (2x 80W ter 1x 60W).
Osebno nimam pripomb, niti fantje, ki s postajami delajo Smile

Osebno imam sicer najrajše Independent 75 (plinski spajkalnik) ampak to je pač stvar osebne izbire.. Seveda plinski spajkalnik nima kabla, potrebuje pa plin za vžigalnike, ki pa ni tako poceni..

Na kratko: Postaje so OK Smile

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.63
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2008 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Omenjeno postajo RDS80 sem imel v lasti in sem bil z njo zadovoljen, zelo zadovoljen, kabel je pa res pretrd, ampak je zato trpežen. Konice so videti nerodne in debele, ampak to je samo na videz, v praksi je vse v redu in se da fino delat. Za SMD nekako ni primerna zaradi trdega kabla in sorazmerno velike ročke, čeprav je ročka lahka. Ne rečem, da se ne da delat s SMD, ampak pravim, da ni primerna za zelo fina dela, oziroma je primerna priložnostno. Za delo s klasičnimi elementi za klasično spajkanje pa je super, ker je ročka trpežna in kompaktna in hkrati lahka. Trajanje konic je izredno dolgo v primerjavi z Wellerjevimi.
Postajo sem kasneje prodal zaradi nakupa novejše in boljše postaje...

Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.60
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2008 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
V službi, kjer delam, imamo 2 take postaje (2x 80W).
Osebno nimam pripomb, niti fantje, ki s postajami delajo Smile

x2

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2008 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam omenjeno postajo in je res vredna vsakega € (mislim da so bili takrat še tolarji, ko sem jo kupil), edino kabel je res malo pretrd...
Nazaj na vrh
TilenS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čeprav konice niso ravno nekaj ekstra nevem vsaj meni se zdi, da gredo kar hitro.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 1:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko končaš jih polotaj, da ne oksidirajo.
Nazaj na vrh
TilenS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 2:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vedno naredim to Wink

lp
Nazaj na vrh
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.69
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala za informacije in velik odziv. To glede SMD elementov me malo skrbi saj sem bolj fan SMT kot THT. Do sedaj sem delal bolj ali manj samo z Wellerjevimi postajami z nastavljivo temperaturo in sem bil zelo zadovoljen, a je 250€ preveč € zame trenutno.

Glede na to, da pravite, da je postaja res uredu se bom odločil za nakup Smile

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jobber
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Maj 2005 18:58
Aktiv.: 0.46
Kraj: Bohinj / Lj

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kdo ve okvirno ceno te postaje pri nas?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 487 dni