Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
UrooSh Neznanec

Pridružen-a: Čet 06 Nov 2008 22:03 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 10:14 pm Naslov sporočila: napetost na zvočnikih |
|
|
pozdrav. zanima me kako bi dobil nihanje napetosti na zvočnikih. na spletnih tutorialih pravijo da se veže direkt na + in - na zvočniku ampak tam sem izmeril 0 voltov... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.50 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Lp
Kolikor jaz vem ti takšnega hitrega nihanja glasbe neboš mogel spremljati z multimetrom. Za-to bo bolj primeren osciloskop. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3388 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 7:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali to misliš, da bi uporabil zvočnik kot mikrofon? Tako dobljena napetost je premajhna, da bi jo izmeril. Res jo pa lahko vidiš z osciloskopom. Za resno uporabo se potem tako dobljena napetost ojača v predojačevalcu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
UrooSh Neznanec

Pridružen-a: Čet 06 Nov 2008 22:03 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 8:44 am Naslov sporočila: |
|
|
živjo
nameraval sem si narediti novoletne lučke ki bi utripale po ritmu glasbe...a mi lahk kdo pove če je potem za video fake? http://www.youtube.com/watch?v=KrRczbPg9yg
isti posnetek sem našel še na več drugih spletnih straneh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne, ni, ampak takole kontrolo lučk se naredi z mikrokontrolerjem in najverjetneje ni voden po glasbi (temveč zgolj program časovno tako spisan, da ob pravem času vklopi drug set lučk).
Če želiš narediti utripanje luči po glasbi poišči shemo za light show, če boš imel zraven računalnik je enostavna varianta preko WinAmpa na http://www.discolitez.com/
Glede na to da si začetnik, naredi končno vezje z releji
ali osmimi triaki
, za začetek - testiranje - pa lahko samo z LED diodami:
Slaba stran tega je, da dandanes LPT port iz računalnikov izginja (preden greš delat preveri, če ga sploh imaš ... ) ter da rabiš računalnik zraven. No, samo sem imel narejen taisti močnostni del s triaki in sem, ko sem se naveličal nositi okoli računalnik, naredil light-show z mikrokontrolerjem; močnostni del se da lepo porabiti.
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 9:16 am Naslov sporočila: |
|
|
UrooSh je napisal/a: |
živjo
nameraval sem si narediti novoletne lučke ki bi utripale po ritmu glasbe...a mi lahk kdo pove če je potem za video fake? http://www.youtube.com/watch?v=KrRczbPg9yg
Teoretično bi to moralo delati. Samo rele verjetno škloca bolj kot glasba...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.71 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Začetek videa se sicer ne ujemaz izdelkom, nadaljevanje pa je vredu. Mislim, da pa lahko uporabiš skoraj katerikoli 24 V rele, ni nujno prav tisti s posnetka. Je pa ta stvar zelo občutljiva na spremembo glasnosti posnetka, tako da moraš konstantno prilagajat glasnost in s tem mejo utripanja.
Kot je omenil MarkoM pa to ni niti približno idealen ligt show... _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
živjo
Teoretično bi to moralo delati. Samo rele verjetno škloca bolj kot glasba...
|
Od kdaj pa solid state relay škljoca?
Si sploh gledal video? Daješ napačne informacije človeku , ki že tako malo ve. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
surla je napisal/a: |
MarkoM je napisal/a: |
živjo
Teoretično bi to moralo delati. Samo rele verjetno škloca bolj kot glasba...
|
Od kdaj pa solid state relay škljoca?
Si sploh gledal video? Daješ napačne informacije človeku , ki že tako malo ve. |
Se posipam s pepelom
Na hitro sem pogledal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali lahko kdo prosim pripne vezalno shemo tega lightshowa z računalniškimi zvočniki, ker mi nekaj stvari iz tistega filma ni ravno jasnih. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
360w Član

Pridružen-a: Čet 22 Jan 2009 18:10 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.10 Kraj: poljanska dolina
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2009 5:24 pm Naslov sporočila: Re: napetost na zvočnikih |
|
|
pozdrav. zanima me kako bi dobil nihanje napetosti na zvočnikih. na spletnih tutorialih pravijo da se veže direkt na + in - na zvočniku ampak tam sem izmeril 0 voltov... |
meriti moraš izmenično napetost ne enosmerno(tako kot jaz:D) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
upor_nik Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00 Prispevkov: 450 Aktiv.: 2.24 Kraj: vipavska dolina
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2009 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav, ... zakaj pa ne bi naredil tega light showa z mikrofonom, kot zajemalnikom vhodnega signala, tako da bi ga po potrebi lahko še ojačal. To bi bil vhodni del, drugo pa je klasika! _________________ Sanja svinja o koruzi, ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|