|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
triglav Neznanec

Pridružen-a: Sob 08 Nov 2008 12:01 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: pc
|
Objavljeno: Sob Nov 08, 2008 12:11 pm Naslov sporočila: Solarna energija - domača elektrarna |
|
|
Pozdravljeni,
zanima me, če mi lahko kdo sporoči, na koga se lahko obrnem za postavitev manjše domače sončne elektrarne ( za domačo uporabo - sam sem amater ).
Ideja je, da bi taka el. služila kot dopolnilo k javnemu omrežju ampak, da bi vseeno recimo iz nje pridobival elektriko za računalnik, TV in nekaj luči. Hvala za vaše nasvete.
pozz  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Sob Nov 08, 2008 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če boš proizvedeno elektriko porabljal sam boš delal zgubo. Če pa jo boš vso prodajal v omrežje, boš pa po desetih letih (toliko časa imaš zagotovljeno višjo odkupno ceno elektrike) mogoče ravno pokril investicijo.
V najdi.si vpiši "sončne celice", pa boš zagotovo dobil kar nekaj ponudnikov. _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Nov 08, 2008 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če misliš resno, so tile fantje ena izmed možnih izbir. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rkulcar2 Član

Pridružen-a: Sre 21 Feb 2007 23:15 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.54 Kraj: Lendava
|
Objavljeno: Sob Nov 08, 2008 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najnovejši izračuni kažejo da se investicija povrne že v sedmih letih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
triglav Neznanec

Pridružen-a: Sob 08 Nov 2008 12:01 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: pc
|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2008 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsem hvala za odgovore. Ta sedem letna verzija postaja že bolj zanimiva Obstaja mogoče tudi kakšen link za te informacije ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2008 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj bratranec se ukvarja z solarnimi sistemi. Več informacij preko ZS. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2008 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
rkulcar2 je napisal/a: |
Najnovejši izračuni kažejo da se investicija povrne že v sedmih letih. |
Mene bi tudi zanimal tale najnovejši izračun... Ko sem jaz to računal pred nekaj meseci sem dobi, da po desetih letih s sistemom za sledenje prideš na nulo, brez sledenja pa si lahko celo na izgubi.
Če pa upoštevaš še možnost okvar, toče, orkanskega vetra, zavarovanja, izgubo za državo, pa je zadeva še bolj vprašljiva.
Pomoje je bolje in bolj varno imet denar na banki... _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2008 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko se zgodi, da država naslednje leto zmanjša subvencije, kar, glede na trenutno svetovno krizo, niti ni tako nemogoče. Potem si šele tam, kamor ne posije sonce
Če se ne motim, je Nemčija že zmanjšala subvencije... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2008 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da v zakonu piše da se subvencije usklajujejo z inflacijo. Pred nekaj meseci so določili nove odkupne cene, ki so bile višje. Glede na to kaj se dogaja v zadnjem času, se pa ne bi bič čudil če bi bilo drugače. Tudi na tv poslušam, da so ob tej krizi vse okoljske obveznosti postavili malo v kot. _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2008 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
trot je napisal/a: |
Tudi na tv poslušam, da so ob tej krizi vse okoljske obveznosti postavili malo v kot. |
Kar je skrajno čudno, glede na to da je varstvo okolja posel desetletja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni