www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DVB-T sprejemniki???
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, če si zadovoljen, potem je vse v redu. Namreč - biti zadovoljen je zelo relativna stvar, kajti ne vidijo vsi razlike, ali pa jim ni pretirano mar zanjo. Enako kot je enim čisto dovolj tranzistor za 10 evrov, drugi pa hočejo glasbeni stolp za 1000 evrov ali več...

Torej, če je zate v redu, potem si dobro kupil. Enostavno tako.
Jaz osebno - kaj BI in kaj BOM---to je dobro vprašanje. BI --> kak velik LCD za 2000€ ali več... BOM--> kdo ve, upam da mi še nekaj časa dela stari CRT da malo cene padejo Confused
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bbenci2
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11
Aktiv.: 0.55
Kraj: Moravske Toplice

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 09, 2008 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolegi so že imeli ta TV nekaj časa in so mi svetovali, da naj kupim ta TV, ker so zelo zadovoljni. Jaz sem pa gledal, da mora imeti: DVB-T MPEG-4 sprejemnik, najmanj dva SCART priključka, najmanj dva HDMI priključka, FULL HD in malo večji zaslon.
Zadovoljen s funkcijo, ko nekateri programi oddajajo sliko v 4:3, čeprav je izvor posnet v 16:9 in lahko s pritiskom ene tipke dokaj hitro spremenim resolucijo (pač slika odreže logo), ne vem kako hitro lahko nastaviš to zadevo pri drugih. Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
refosk
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Apr 2003 20:45
Aktiv.: 0.26
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nabavil sem Sony KDL-40W4000 in sem zadovoljen s sliko imam pa dve vprašanji. Navodila sem šel večkrat skozi ampak še vedno ne najdem rešitve za dva problema.
1. Vsakič ko vklopim televizor se postavi na AV1, kje lahko spremenim da se bo postavil na TV?
2. Pri sprejemu analognega signala se na zgornji strani informativni trak nikoli ne izključi, pri sprejemu digitalnega signala pa se ta informacija po nekaj sekundah avtomatsko izključi. Kje je rešitev?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
refosk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 4:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odgovor na drugo vprašanje sem že našel, rabim še rešitev vklopa na TV.
Nazaj na vrh
gurug
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 8:54
Aktiv.: 0.50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

refosk je napisal/a:
Nabavil sem Sony KDL-40W4000 in sem zadovoljen s sliko imam pa dve vprašanji. Navodila sem šel večkrat skozi ampak še vedno ne najdem rešitve za dva problema.
1. Vsakič ko vklopim televizor se postavi na AV1, kje lahko spremenim da se bo postavil na TV?
2. Pri sprejemu analognega signala se na zgornji strani informativni trak nikoli ne izključi, pri sprejemu digitalnega signala pa se ta informacija po nekaj sekundah avtomatsko izključi. Kje je rešitev?

Imaš kaj priklopljeno na AV1 - najbrž je to Scart konektor? Dvd? Če imaš, poizkusi to stvar odklopiti, pa potem poglej če še vedno preklopi na AV1.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 4:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je rekel gurug, mnogi TV-ji se, v primeru da imaš da kateremkoli video vhodu napravo, samodejno preklopijo na tisti video vhod. Enako kot npr. če gledaš TV, vklopiš DVD se samodejno preklopi iz TV-ja na video. Rešitev je samo vsakični izklop video naprave, ki je priključena na AV1. (izklop z daljincem mislim, mora biti dovolj).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
refosk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2008 3:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rešeno! Problem je bil v videorekorderju.
Nazaj na vrh
cang69
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2005 2:49
Aktiv.: 0.11
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2008 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Televizorjev z DVBT mpeg4 je vedno več. Trenutno se pri nas da dobit Sony serija V4500,W4000, W4500, Z4500 in X4500. LG ima serijo 5500 z mpeg4 Philips pa serijo 7403H in 7603H.
Nazaj na vrh
bbenci2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2008 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vendar mislim, da so Bravie še zaenkrat najcenejše in najkvalitetnejše.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2008 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najcenejše----hja...ampak tudi po moje najkvalitetejše, seveda odvisno. Kakšen poceni Sony ni ravno nevemkaj...
Sem ravno nabavil sony 32W4000 in zadeva je super, s tem da je analogna slika kot pri vseh LCD-jih le povprečna. Ja, LCDji pač niso namenjeni analogni sliki, ni kaj. Komaj čakam kakšen domači HD TV, čeprav kot sem slišal, se bo to zgodilo šele 2010 Rolling Eyes Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
bbenci2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2008 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako je, razen če si v okolici LJ, tam so vedno kakšni HD testi.

Me pa nekaj zanima: imam Bravio KDL 40W4000 in funkcija PAP deluje samo takrat, če je večja (desna) slika iz AV ali HDMI vhoda, manjša (leva) pa DVB-T signal. Zanima me, če je možno sliki zamenjat, da bi bila večja slika DVB-T, manjša pa AV oz. HDMI vhod?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2008 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno sem bral v navodilih: Analogne TV ne more prikazati v tem sistemu, Ne moreš spreminjati velikosti oken, ter manjša slika je vedno DVB-T, zunanji vir pa je vedno večji.
Torej - to je to.
BTW...na katerem kanalu pa so ta "testiranja" ? Mogoče bi pri meni to kaj vleklo ? SLO menda včasih oddaja iz gradu?
Nazaj na vrh
bbenci2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2008 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RTVSLO je oddajala OI v HD na CH26, ProPlus pa včasih kaj testira na CH47.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2008 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala. Bom vsake toliko poskusil če je kaj tam.
Nazaj na vrh
marko11
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Aktiv.: 3.76
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2008 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupil sem LCD, SONY KDL-32V4500, pa imam sledeče probleme:

- signal imam skoraj vedno full ali pa vsaj 2/3, pa se mi v sliki kar naprej pojavljajo kocke ali celo slika izgine, kaj je temu vzrok?

- če na daljincu pritisnem tipko za izbor programov v + ali -, mi tako hitro premika programe, da mi preskoči za 2 ali celo 3 programe, če pritisnem samo za delček sekunde.
Pri starem TV daljincu sem moral za vsak program posebej pritisnit na tipko, ali je to kaj narobe z daljincem?

LP,marko

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni