|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
msmiha Član

Pridružen-a: Sob 26 Feb 2005 16:48 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.47 Kraj: Slovenske Konjice
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 11:47 pm Naslov sporočila: HCS300 in HCS515 |
|
|
Zanima me če je že kdo delal z omenjenim parom HCS300 in HCS515 od Microchipa, ki delujejo na principu KeeLoq, tehnologije?
Kako se stvar spravi v pogon? Kako se sprogramira encoder? Kako se nauči decoder, na različne tipe daljincev...? _________________ Edini način da odkrijemo meje mogočega je da, jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
harpoon Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 9:23 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.50 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Nov 10, 2008 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem delal z hcs512 in hcs301 in dela super.
LP Mare |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
msmiha Član

Pridružen-a: Sob 26 Feb 2005 16:48 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.47 Kraj: Slovenske Konjice
|
Objavljeno: Pon Nov 10, 2008 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko poveš kako si zadevo sprogramiral? Malo kaj več o tem...? _________________ Edini način da odkrijemo meje mogočega je da, jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
harpoon Član

|
Objavljeno: Pon Nov 10, 2008 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
z razvojnim kompletom od microchip-a. Drugače ne gre.
LP Mare |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
msmiha Član

|
Objavljeno: Pon Nov 10, 2008 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kak ne saj pa smo iznajdljivi. Kolkor sem gledal application note se da naredit stand-alone programator. Samo tam pri tistem programatorju mi potem ni najbolj jasno kako, vse tiste serijske in identifikacijske številke not vneseš. Kolkor mi je uspelo razbrat je potem sprejemnik samo potrebno naučiti na tisto ID številko, ki jo pošilja oddajnik. Sklepam da potem recimo HCS515 ali 512 aktivira tisti izhod, katerega koda je bila prejeta od naučenega daljinca. Na primer da na oddajniku aktiviram tipko S0, se bo prav tako na sprejemniko aktiviral izhod S0, če bo sprejemnik seveda prepoznal daljineca. Imam prav? _________________ Edini način da odkrijemo meje mogočega je da, jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
harpoon Član

|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2008 8:33 am Naslov sporočila: |
|
|
tudi sam sem naredil tisti standalone programator. Problem je, ker on ne sprogramira hcs301 v režimu secure learn ampak samo normal learn. To pa pomeni da ni taka zanesljivost varovanja, saj je koda manj bitna.
Ne vem pa, kako boš sprogramiral HCS 512, saj mu moraš vpisati manufactory key.
Jaz imam namenski programator od microchipa, ki pa seveda podpira vse člane družine HCS
LP Mare |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
msmiha Član

|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2008 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Heh očitno ne bo zadeva tako lahko izvedljiva kot sem mislil. Glede varnosti me v bistvu niti ne skrbi preveč. Razvojno orodje pa tudi ravno ni poceni za to zadevo. Da se ti 250 dolerjev povrne, je že potrebno kar nekaj takih čipov sprogramirat...  _________________ Edini način da odkrijemo meje mogočega je da, jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
harpoon Član

|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2008 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
če rabiš par komadov, ti jih lahko jaz sprogramiram
samo čipe moraš nekje dobit
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 233 dni