|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Benko Član

Pridružen-a: Čet 07 Dec 2006 10:09 Prispevkov: 79 Aktiv.: 0.35 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2008 5:55 pm Naslov sporočila: Daljinec deluje slabo |
|
|
Živjo
imam IR daljinec za na volanski obroč, Pioneer CXC4293.
Odprl sem ohišje, očistil kontakte in menjal baterijo - pa še vedno ne deluje kot je v prejšnjem avtu.
Radio je montiran višje kot v prejšnjem in mislim, da je to težava. Ima dve diodi, usmerjeni dol. Ta me bil prej radio in je delovalo v redu. Sedaj je radio za daljincem in moram imeti prav stečo, da prime.
Predvidevam, da je izven dosega diod.
Le te so v črnem PVC ohišju, usmerjene dol. Ali bo boljše, če jih usmerim nazaj, proti radiju ?
Moral bi jih nalotati na žičke in jih fizično prestaviti na zgornji zadnji del. Ali naj izvrtam luknjice, da bosta gledali ven, ali jih pvc ne moti ?
Kako naj rešim težavo ?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.32 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2008 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je IR, potem, če diode ne "gledajo" vsaj približno proti radiu (npr. v tla) ne dela nič, ker ne more sprejemati, če gre vsa informacija poslana preko IR mimo prejemnika.
Lukenj ni treba vrtati, ker ne bo nič boljše, sploh pa če je razdalja tako majhna.
Pa kakšna slika bi prav prišla, da se vidi situacija, kajti 1 slika lahko pove več kot milijon besed. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2008 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabiti diode z vbočenim vrhom? _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Benko Član

|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2008 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj so slike :
Daljinca sem poslikal, za avto je pretemno, pa sem kar z Avtoneta snel ....
Vidi se oddaljenost in lokacija volana in daljinca.
Na daljincu torej kažejo LEDice navzdol, so pa montirane pod napisom Poineer.
Bo dovolj, če jih obrnem, da bodo kazale nazaj, proti radiju ?
Obrnem eno (katero) ali obe ?
Še kakšna druga rešitev ?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.32 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2008 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, takole bi jaz rekel: za probat je Dve diodi sta najbrž zato, da je dosežen malo širši pas oddajanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Benko Član

|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2008 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Rezultat :
zvil sem eno od diod v smeri radija in zadeva deluje celo v območju vrtenja volana za 180 stopinj (90 dol in 90 gor)
Hvala za pomoč !
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dezo Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 12:40 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.95 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2008 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
aha tak problem imam tudi jaz, ker pa imam avtoradijo še nižje čisto pri ročici za prestavljanje. sem pa že obupal nad tem daljincem, zdaj pa vidim da bom mogu tako probat
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni