www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

AUX vhod namesto kasetnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
prafaktor
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 06 Jun 2008 14:24
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2008 6:54 pm    Naslov sporočila:  AUX vhod namesto kasetnika Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Doma imam en radio oz. "stolp" (kot se je včasih reklo), ki ima dva kasetnika, nima pa AUX vhoda. Zanima me, če je možno namesto signala, ki pride iz kasetnega dela radia pripeljat zvok, ki bi prišel iz računalnika, preko dodatnega vhoda?

Sepravi, da ko bi na radiu izbral tapeplayer bi mi dejansko igralo zvok iz dodatnega audio vhoda. Kasetnika tako ali tako ne uporabljam več.

Hvala za odgovore!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gargamel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42
Aktiv.: 0.60
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2008 6:59 pm    Naslov sporočila:  Kasetnik Odgovori s citatom

Obstajajo neke vrste kasete s kablom, ki ima na koncu priključek ki ga lahko vštekaš v MP3 player/ Računalnik. Nato pa ti kaseta preko kasetnika pripelje signal v radio. Sam sem to včasih uporabljal v avtu, vendar sem zaradi menjave radija stvar opustil. Kvaliteta zvoka je bila sicer zadovoljiva za v avto, v hišnem radiu pa tega nisem poskušal.
prafaktor
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2008 7:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, o tistih kasetah sem že razmišljal, ampak sem nato zadevo opustil, saj je kasetnik zelo glasen - sploh ko daš na stop pokne kot petarda. Iz tega razloga bi raje zadevo naredil kar direktno preko kabla, če je možno.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2008 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pred leti za v avto naredil kaseto s katero sem potem poslušal CDje prek radia. Razdreš eno staro kaseto, najdeš nekje stereo glavo od kasetarja in jo montiraš v kaseto. Na glavo nalotaš filter (če se spomnim je to 20k upor + kondenzator ranga par nF) in stvar zelo zadovoljivo igra. Kasetarju lahko odklopiš motorček, da ne brenči.
Seveda lahko priklopiš tudi direkt brez kasete, vendar brez filtra tudi ne bo šlo. Za začetek namesto glave nalotaj delilnik, da znižaš napetost in poskusi priključit vhod...

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2008 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predelava na aux ne pride v poštev saj pride do prekrmiljenja; t.j. da ni vse v ravnovesju (vhod, izhod...) in ni prirejeno za audio izhode (lahko so premočni, prešibki). Uporabiš lahko FM oddajnik, pa še predelovati ti ni potrebno...
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2008 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem avtoradio predelal na to foro...
Na plati je en čip, ki je predojačevalnik za glavo kasetofona (TEA0676T). Izhode iz tega sem prekinil in tja pripeljal signal od zunaj.
Napetosti na izhodu čipa so ravno prave, tako da nisem rabil nobene dodatne elektronike

Sem se pa precej zaje*aval s tem, da sem prepričal radio, da je kao vstavljena kaseta (celoten mehanizem sem ven vrgel)

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2008 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a tudi mikrofona ali vhoda za mikrofon nima ?
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2008 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vhod za mikrofon na stolpih je ponavadi mono.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
prafaktor
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, tega tudi nima. Če je mono me pa niti ne moti, ker imam zvočnika itak skupaj pozicionirana, tako da nima realnega učinka.
Nazaj na vrh
joc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19
Aktiv.: 1.64
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 12:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Jaz sem avtoradio predelal na to foro...
Na plati je en čip, ki je predojačevalnik za glavo kasetofona (TEA0676T). Izhode iz tega sem prekinil in tja pripeljal signal od zunaj.
Napetosti na izhodu čipa so ravno prave, tako da nisem rabil nobene dodatne elektronike

Sem se pa precej zaje*aval s tem, da sem prepričal radio, da je kao vstavljena kaseta (celoten mehanizem sem ven vrgel)

"prafaktor" mislim, da je ta varianta od "gumby-a" še najboljša...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni