www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Altium designer - pomoč

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zbogar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Nov 2008 18:21
Aktiv.: 0.07
Kraj: primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 7:43 pm    Naslov sporočila:  Altium designer - pomoč Odgovori s citatom

Zdravo,

Potreboval bi pomoč pri tem programu, in sicer zanima me kako bi v PCB-ju spremenil velikost "board-a", nekaj sem se mučil in iskal pa nisem našel nič uporabnega in kako spremeniš iz "mil" v milimetre ? Namreč x in y os mi prikazuje v milsih, vem pa, da lahko: recimo, da določaš položaj začetka povezave pa napišeš x = 10mm, pa se to avtomatsko pretvori v milse, samo jaz nočem tega, rad bi, da bi bilo use v mm. A mi zna kdo pomagat ? Uporabljam pa protel DXP 2004.

Hvala.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.86
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 7:48 pm    Naslov sporočila:  Re: Altium designer - pomoč Odgovori s citatom

zbogar je napisal/a:
kako spremeniš iz "mil" v milimetre ?

Pritisneš tipko Q.
Če si na ploščico narišeš tudi dimenzije (place > dimension), potem jo dvoklikneš in izbiraš med mm / mils / automatic... Če daš na automatic, ti bo tudi te dimenzije preklopilo med milsi in milimetri, ko boš pritisnil Q.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zbogar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 7:50 pm    Naslov sporočila: icon_winner  Odgovori s citatom

glej ga zlomka, nisem vedel, da je tako enostavno.
Nazaj na vrh
zbogar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj sem sicer odkril za dimenzioniranje board-a: design - board shape (potem pa tam izbiraš kaj bi rad naredil z board-om).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni